Лавров: Москва ще успее с търпение, ще постигне целите си на бойното поле

Киев да признае анексирането на четирите украински региона, за да има преговори
29 дек 2022 07:00, Анисия Иванова
189
Лавров: Москва ще успее с търпение, ще постигне целите си на бойното поле
Снимка: БГНЕС/ EPA

Москва ще постигне целите си в Украйна благодарение на своето "търпение" и "постоянство“, заяви руският външен министър.

"Убеден съм, че благодарение на нашата упоритост, търпение и решителност ще защитим благородните цели, които са жизненоважни за нашия народ и нашата страна", заяви руският първи дипломат Сергей Лавров в интервю, излъчено по националната телевизия.

Той повтори позицията на Москва, че за да бъдат възобновени преговорите, Киев трябва да признае анексирането от Русия на четири украински региона.

"Нашият абсолютен приоритет са четири нови руски региона", каза Лавров. "Те трябва да станат свободни от заплахата от нацификация, пред която бяха изправени в продължение на много години".

Понастоящем Русия не контролира изцяло регионите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие и Лавров потвърди, че това е крайната цел на Москва.

Лавров заяви, че макар Москва да иска конфликтът да приключи, Русия ще отдели време, за да постигне целите си на бойното поле.

"Ние не бързаме", каза той.

"Бихме искали възможно най-скоро да приключим тази война, която Западът подготвяше и в резултат на това отприщи срещу нас чрез Украйна", добави той.

"Ние сме търпелив народ. Ще защитим нашите сънародници, граждани и земи, които от векове са руски". /БГНЕС, АФП 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тяхната реч има израз в съвременен жаргонен антисинтаксис като "упороты что ле"...
139
11
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Лавров,не ни заблуждавай повече! Ние знаем вече,че сте агресори,убийци,крадци,мароде ри,унищожители...Никога повече няма да ви се вярва колкото и в каквото и да се кълнете!За голямо съжаление се оказа,че именно вие РУСНАЦИТЕ,в които вярвахме толкова много сте отпадъкът на човешката раса - жалко,много жалко за вас !Слава на Украйна ! Независи мост на Украйна и украинския народ !
138
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лавров е болен
137
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чичо Сам иска да помогне и на двете Русии. На по-малката вече е помогнал, като е рекъл че ще я зашитава. Сега е ред на по-голямата, като ще и помогне с надробяването и на по-малки държавки.
136
5
 
12
 
! Отговори
Вие сте глупаци! преди 1 година
Нищо няма да постигнете,Вие каквото можахте вече съсипахте,оттук насетне ще вървите само надолу!
135
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин сбърка фатално с Украйна, според някои анализатори, ако вместо Украйна беше нападнал прибалтийските републики, Молдова или дори България, за няколко дена щеше да победи, а Нато да се разпадне, всички тези проруски военни формирования, щяха да излязат от нелегалност и да започнат да убиват в името на Путин, но ... сега с Украйна работата се закучи, защото Украйна е голяма държава, а и украинска нация очевидно съществува, за разлика българска нация.
134
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Глух Пор - Tочно го каза!
133
7
 
3
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
До Богомил Трайков- Объркал си и виновниците за случващото се, и жертвите. Проблема ти е, че не ползваш собствения си мозък, а гълташ наготово сдъвканото от медиите.
132
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само психично болен човек (ако може да се нарече това отребие Лавров) врещи на пълен глас, че Русия не бърза и, че с постоянство и търпение ще унищожи още може би няколко стотин хиляди руски войници. Те, майките, както беше казал Жуков ще родят още. Това е касапин и убиец без грам интелект и мозък. Всеки народ си заслужава управляващите. Това е съвременна Русия.
131
7
 
13
 
! Отговори
Богомил Трайков преди 1 година
Само психично болен човек (ако може да се нарече това отребие Лавров) врещи на пълен глас, че Русия не бърза и с постоянство и търпение ще унищожи още може би няколко стотин руски войници. Те майките както беше казал Жуков ще родят още. Това е касапин и убиец без грам интелект и мозък. Всеки народ си заслужава управляващите. Това е съвременна Русия.
130
15
 
9
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
До д.... Ta то украинци в украйна комай не останаха, мъжете им ги избиха, милиони емигрираха! А след тази тази зима от тъмнина, студ и жажда всичко останало ще се изнесе или измре. И само полски, британски и вякакви други натовски батальони, преоблечени в украински униформи ще се шматкат там напролет. Ако въобще остане нещо от украйна до тогава,
129
6
 
22
 
! Отговори
И? преди 1 година
Едно е сигурно, Лавров няма да види тези 4 области руски.
128
7
 
19
 
! Отговори
хуя преди 1 година
този шизофреник
127
9
 
19
 
! Отговори
д преди 1 година
ще се торят украинските полета с евтина руска био маса май още дълго
126
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е, че и Вие не си знаете целите.
125
3
 
21
 
! Отговори
Ама то преди 1 година
Няма бойно поле бе г-н Лаврооов..., има само малка военна операцийка !!!
124
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 143100 000 мъртви руснаци и още толкова украинци до коледа как какви.
123
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Лавров, Украйна е руска територия, това е руска територия и украинците са руснаци, защо не си защитите хората и си вземете цялата територия Украйна, за да има траен мир в Европа, а и украино-руснаците да не живеят в страх и убийства? И след това да има добри отношения и търговия! Върнете си цяла Украйна, за да има траен мир в Европа, тези ненормални нацисти и Зеленски на никой не са нужни!
122
10
 
35
 
! Отговори
Стоедин преди 1 година
И този симулира че си е повярвал. Почват да стават жалки вече.
121
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лавроф , глей да не се катурнеш от някой прозорец , че напоследък е модерно ...