Путин подписа закон, предвиждащ доживотен затвор за диверсанти

Наказанието е и за тези, които финансират и планират
30 дек 2022 09:45, Елка Василева
82
Путин подписа закон, предвиждащ доживотен затвор за диверсанти
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа закон, в който е предвиден доживотен затвор за диверсанти, предаде ДПА.

Още по темата
Доживотен затвор е предвиден не само за извършителите на диверсии, но и за тези, които ги финансират и планират, а също и за тези, които набират хора за тяхното извършване.

След като руските сили нахлуха в Украйна, в Русия бяха извършени доста атаки срещу пунктове за набиране на войници и срещу инфраструктурни обекти. Тези нападения зачестиха, след като Путин нареди частична мобилизация. Към ноември обект на атаки са станали над 75 обществени сгради, отбелязва ДПА.

Според правозащитници има риск неясните формулировки на новия закон да бъдат тълкувани разширително и да бъдат използвани за преследване на хора, които се противопоставят на политиките на Кремъл.

През последните месеци много хора, които се противопоставят на войната, бяха осъдени на затвор за това, че са "дискредитирали руските въоръжени сили", изтъква ДПА.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
8
 
! Отговори
АсАн преди 1 година
Див тоталитарен комунизъм цари в раша ! Президента се наакал пък Кадирката не може 1 лицева да направи. Машалаааааа!
65
3
 
8
 
! Отговори
Тошу преди 1 година
Аууу Пъткин веднага да си прибереш щерките от Западните университети,че как така.Дъщерите ти могат,а децата на другите не могат.И синчето на Медведев и него в затвора я и той у Запада предпочита.
64
3
 
6
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
А синчетата на олигарсите руски както винаги по стар комуняшки стил ще отърват кожата.Така бели едно време по комунистки в България.В казармата на комундалските синковци все бяха артелчици, шофьори,готвачи итн.А българите в строителни войски.Строяха безплатно заводи,училища,пътища,жилища.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се смени властта другата година и закона ще бъде отменен.
62
10
 
4
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
До Мразен от цял свят - защо ЛЪЖЕШ мерзaвецо? Твойта любима украйна е неособено важен износител на зърно. Най-големият е РУСИЯ !!! Я си задай въпросът - кой забранява на корабните компании да превозват руски стоки? Кой държе арестувани 300 000 тона руски азотни торове в пристанищата на ЕС, въпреки че Русия изяви желание да ги ПОДАРИ на бедните държави? КОЙ ще е отговорен, когато милиони хора в бедните страни умрат от глад? Пак ли Путин, русофoбска гнъс безмoзъчна?
61
8
 
3
 
! Отговори
Слава богу преди 1 година
Оня грозев дали чете? Защото това и за него се отнася. Дано не е затвор като тоя на навални, но да е нещо по-сталинско - например каторга в Колима... Законът си е съвсем логичен, какво друго да се прави с диверсанти, в държава, която още не е възстановила смъртното наказание? Медали ли да им окачват?
60
4
 
10
 
! Отговори
Мразен от цял свят преди 1 година
Остави Африка и Азия без хляби украинско зърно.... Изби хиляди деца в панелките на Киев и Херсон
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вълна от мистериозни смъртни случаи заля руския военно-промишлен комплекс
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що, бе? До сега само ги убиваше без съд и присъда, сега ще ги вкарва в затвор?
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен52, а на бас, че Троби - Боби е на заплата. Такива като него троллят само срещу $$, рублей не помирисват. Съответно днес е предател, но още утре може да стане "патриот", АКО извади късмета да му напълнят гушката от западна хранилка.
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59. Грешиш. Такъв указ подписаха в Европа. Там, освен това, не трябва да се къпеш често.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болшевиките са се борели със същия кървав режим, като режимът на Путин.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превратаджиите в Русия вече имат закон, по който да осъдят Путин на доживотен затвор. Той прави диверсии в руските нови територии.
53
3
 
8
 
! Отговори
Путин подписа преди 1 година
указ:Затвор 10 години, който вдишва повече от три пъти в минута!
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старецът много го е страх щом взе такива закончета да си измисля. Каквото и да направи , буквално се оака на стълбите пред хората и му предстои бавна и мъчителна смърт при всички положения ! Весели празници на всички Българи !
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елитът на ПП знае ли за диверсиите в България? За взривяването на вагон за майки с деца? ДПС се пишат много засегнати от смяната на имената. Да, не е добре да има насилствена смяна на имената. Не е добре да има и ДОБРОЗОРНА смяна на "родина" и имена. Каквато ни натрапиха "най-великата демокрация" според думите на Йордан Цонев. Стотиците хиляди млади хора, израснали и живеещи НЕ в България, но родени от граждани на България, вече съвсем не са българи. В преобадаващата си част. Огромна диверсия.
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доживотен затвор е предвиден за извършителите на диверсии, за тези, които ги финансират и планират, а също и за тези, които набират хора за тяхното извършване.
49
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
USA = ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО
48
10
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Майнулян ако не знаеш когато демаркирахме с Турция общата граница се наложиха корекции в зоните на Черно Море заради промяна на руслото на река еди коя си. Без Война отстъпихме зони на Турция. Е те такъв договор какъвто ние подписахме с Турция Ъкрайна не е подписала с нито една от съседните и страни. ФАКТ. Тоест Де Юре не са определени нейните Граници.
47
2
 
7
 
! Отговори
Майнулян преди 1 година
До 48: Боби, просто не мога да повярвам, че си толкова *** та публикуваш нещо, което всеки що годе разумен човек знае как да провери и да види лъжата. Единствено беше останала една демаркационна линия в Азовско море, но и този въпрос бе решен през 2017, когато подновиха наема за базата в Севастопол.