Зеленски: Русия цели да изтощи Украйна с продължителна атака с дронове

Срещата на върха ЕС-Украйна ще се състои в Киев
224
Зеленски: Русия цели да изтощи Украйна с продължителна атака с дронове
Снимка: БГНЕС

Русия планира продължителна кампания от удари с ирански дронове, за да изтощи Украйна, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

„Имаме информация, че Русия планира продължителна атака с дронове Шахед“, заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Още по темата

„Тя вероятно разчита на изтощението. Да изтощи нашите хора, нашата противовъздушна отбрана, нашата енергетика“, каза той.

По думите му Украйна трябва да „действа и да направи всичко, така че тази цел на терористите да се провали, както всичките им останали“.

Противно на първоначално съобщеното, планираната среща на върха между Европейския съюз и Украйна ще се състои в Киев, а не в Брюксел, заяви украинското президентство, цитирано от ДПА.

Промяната на мястото беше обявена след телефонен разговор между украинския президент Володимир Зеленски и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

На обявената от ЕС среща, планирана за 3 февруари, няма да присъстват лидерите на страните от общността, а само Фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. Това беше съобщено от говорител на Мишел през декември.

След като сега стана ясно, че срещата ще бъде в Киев, се слага също така край на спекулациите за възможно ново посещение на Зеленски в чужбина след изненадващото му пътуване до Вашингтон миналия месец. /Илиян Могиларски, БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия още дълго щ си патят.
90
12
 
22
 
! Отговори
Зереленски преди 1 година
с милиарди офшорни сметки. По цял свят вили и имения има.
89
12
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 106 "... цените и оцеляването на българина..." - матрялът гласува за ес и нато, а не за България. Никой не му е крив, че ще изчезне по Дарвин. Колкото по-скоро, толкоз по-добре за Бъргария!
88
8
 
15
 
! Отговори
В Германия няма хляб преди 1 година
яйцата са 5 пъти по-скъпи. Няма храна. Прибрах се в България на село и си гледам добитъка. Оцелявам. Германците скоро ще се вдигат! Майка Русия дано се смили над бедните души!
87
8
 
16
 
! Отговори
Мааачкай Вова преди 1 година
мачкай нацягите! Заравяй ги жейва!
86
8
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 108 "Яйцата, млякото и месото... " - нали си в клуба на богатите, какво ревеш?!
85
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Силата на позитивното мислене. Зеленски само така можете да победите Русия. Седнете всички украинци, хванете се за палците и повтаряйте в транс, че сте победили. Ако вярвате в Бога и се молете силно, това ще се случи.
84
10
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Цялото нато му помага да ги сваля, тоя пак реве!
83
20
 
9
 
! Отговори
Лесничея преди 1 година
Руския фашизъм е безграничен и само мощен юмрук по мордата може да го озапти. Те започнаха ВСВ заедно с Хитлер. Да тавариши, сигурно забравяте или не знаете но СССР напада Полша от изток две седмици след втаржението на Хитлер. Руски и немски политици и военни са се шегували за сметка на бедата която сториха на полския народ. А после Хитлер е нападнал СССР под предлог че те са щели да го нападнат. Познато, а?
82
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яйцата, млякото и месото поскъпнаха в пъти. Вместо с истинските проблеми на българите ни занимават с един пропаднал наркоман, който извърши геноцид над собствения си народ и унищожи живота на 45 милиона същества.
81
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредното порция краварска пропаганда - а цените цените и оцеляването на българина - тоя материал да си го на-вр-ът вашингтонските слуги на единственото си работна място
80
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, де, Зеленски, нали казахте, че Русия свършила ракетите и Украйна спечели войната. Сега друго говорите. Ти един път едно казваш, друг път друго, а това е много объркващо за народа. Формулирай само една теза и се придържайте към нея. Иначе ставате малко за смях.
79
8
 
21
 
! Отговори
Тоя е изгърмял мозък преди 1 година
И как по-точно е агресивна Русия? Всичко което се случва тази година Русия предупреждава за него още от 2008 насам. Няма нито един западен анализатор или политик, на когото да не му беше ясно какво ще стане ако се направи преврат в Украйна и се спонсорират и раздуят тези анти руски паравоенни организации и се спонсорира клането срещу рускоезичното население. За капак Лунатиците в Киев заговориха за сдобиване с ядрено оръжие. И накрая Русия била агресивна.
78
9
 
14
 
! Отговори
Русия била агресор преди 1 година
ДрАко под агресивна разбирате да чакат цели 14 години и да направят всичко възможно за да не се достига до военен конфликт. През което време в Донбас има избити 15 хиляди цивилни много от които деца. А в Русия са емигрирали 2.4 милиона бежанци от източна Украйна. И накрая когато вече наистина нямат друга опция влезнаха в Украйна, но и тогава не отприщиха огъня с пълна сила и гледаха да ина минимално сътресение за цивилните. Отне им 8 месеца са почнат да удрят по енергопреносната мрежа. Агресивна
77
6
 
14
 
! Отговори
Зереленски голям преди 1 година
родолюбец!! Също като наш Ристю Иванов!! Дори няма нужда да го приканват да сяда всеки ден на Козяк!! Сяда и върти чевръсто дупето. И всеки ден получава щедри джобни, а после отива в НС да предлага я пръжия за Украйна, я някоя друга антидържавна декларация. Страхотен родолюбец е!
76
12
 
9
 
! Отговори
Свистят Кинжалите преди 1 година
Свистят кинжалите и носят свобода в ковчег метален. Стотици мегатони атомен юмрук ще изтрещи по масата във Брюксел, и Европейци ще размахат сърп и чук.
75
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не защитавам Путин, но да го наричат антихрист е смешно. 8 години се издевателства в Донбас и големите западни християни дума не обелваха по въпроса! Не само това, запада бълва оръжие и съзнателно предизвика Русия за това което се случи. Истинският антихрист е военната машина, която имаше нужда да се поналеят пари в бизнеса й! Даже смело мога да нарека тази военна машина Сатанисти, защото получават пари от човешко жертвоприношение! Огледай се! Следвай парите и виж истината!
74
2
 
10
 
! Отговори
Спокойно хора преди 1 година
Успокойте се хора! Нищо кой знае какво не е станало! Виртуална реалност е това! И ВСЕ ПАК НАМАЖЕТЕ СИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ДУПЕТА С ЙОД ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ!
73
5
 
14
 
! Отговори
Зелка пази пералнята преди 1 година
Ами така става Укрите като не си пазят пералните,ей на, руснаците ги крадват,обезкостяват ги и чипове бол и ракетите им нямат свършване! Изводът какъв е? Укри, пазете си пералните за да не бъхтят!
72
9
 
11
 
! Отговори
Холограмни атаки са преди 1 година
Хора вразумете се! Русия няма армия. Няма ракети! Всичко това е една ХОЛОГРАМА! Ракетите и дроновете са ХОЛОГРАМНИ! Украйна не е загубила 130 хиляди квадратни километра територия! Това е една лъжа и инсинуация. А тази територия дори не съществува. Тя е имагинерна. Така че разбира се, че доброто побеждава. И още стотици деца ще бъдат безмилостно избити в Донбас от Украинските неонацисти! Успокойте се! Нищо не се е променило!