Путин: Руската православна църква има съзидателен принос

Руският президент отправи поздравление за Рождество Христово
7 яну 2023 10:49, Елка Василева
140
Путин: Руската православна църква има съзидателен принос
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави руснаците и православните християни за Рождество Христово и отбеляза ролята на църковните организации в поддръжката на "специалната военна операция" в Украйна, предаде ТАСС.

Още по темата
"Сърдечно ви поздравявам за Рождество Христово. Този светъл  и любим на всички празник вдъхновява хората за добри дела и стремеж, служи за утвърждаване на обществото на такива непреходни и духовни ценности и  нравствени ориентири, като милосърдието, състраданието, доброто и справедливостта", се казва  в изявлението на Путин.

Той отбеляза и съзидателния принос, който има Руската православна църква и  други християнски вероизповедания в Русия за единството на обществото, съхраняването на историческата памет, възпитанието на младежта и укрепването на семейството.  

"Църковните организации отделят първостепенно внимание в поддръжката на международния и междурелигиозния мир и съгласие в нашата страна, грижат се за онези, които се нуждаят от помощ, поддържат нашите военни, участващи в специалната военна операция", заяви Путин и добави, че тази работа на църквата и църковните организации заслужава най-искрено уважение.

Путин пожела на православните християни здраве, успехи и всичко най-добро.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
БОГУИЗМЕННИК И АНТИХРИСТ !!!!!!
108
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не разбраха ли, че Путин прави това, което си иска. Затова е велик. Слава на Русия!
107
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешно, един евреин Зеленски честити православния празник Рождество Христово, когото самите те разпънаха и все още не признават за Спасител. Чудни са делата ти, Господи! В какъв луд свят живеем!
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, какви русофоби! Честита Нова година и Весела Коледа! През новата година повече фалшификати, лъжи, приказки! Желая на всички здраве, подхождайте креативно към писането на коментари, текстове. Накратко, Весела Коледа!
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Румъния, Унгария, Полша могат да си защитават правата на малцинствата, а Русия не може? И..ио..ти
104
1
 
4
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До Анонимен 116: Да са спирали хората да влязат в храма Александър Невски? И то с конна полиция. Кога е ставало такова нещо? Аз по това време съм влизал в църква когато поискам. Не че съм ходил често.
103
3
 
3
 
! Отговори
Червен Динозавър преди 1 година
До Анонимен 116 - Да, така беше. Конституцията на НРБ даваше право на всяко вероизповедание и извършване на религиозни обреди, но в устава на ДКМС беше ясно отразено: "На комсомолците се забранява да посещават църквите". Пълен шаш, простотия, 'антагонизъм' и комунизъм в екшън.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Живял при соца. Образ, идеализъм има и без религии. Даже въобще няма нищо общо с религиите.
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 114. Тебе да та видим на 70 колко ше си убав
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 116. Защо трябва да ти описват глупостите ?
99
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо му е увиснала муцуната на тоя на снимката.
98
4
 
0
 
! Отговори
Живял при соца преди 1 година
За тоя който ни баламосва, че само Троцки гонил поповете а не и сталин нека да спре да лъже. Ние се гордеехме, че сме атеисти. Нашата идеология беше диаликтическият материализъм което означава, че в нея нямаше никакво място за идеализъм, тоест църкви, попове и религии. Това беше реалността. Атеизмът беше директно популизиран или подмолно вплетен във всяка страница на учебниците ни и това за 45 годинир заедно с други фактори доведе до масовото деградиране на общественото съзнание.
97
4
 
5
 
! Отговори
какъв Троцки? преди 1 година
До Москва е Третият Рим 101Лъжа е че сталин е освободил поповете. Напротив, това беше най-мрачното време и за българската Църква. Помня го лично. Да кръстиш детето си или да се ожениш в църква беше доста вероятна причина да те отведат в лагер. На Бъдни Вечер родителите ми не само не можеха да отидат в църква но докато празнуваха у дома пускаха всички пердета, за да не се вижда отвън, че не са си легнали и на другия ден ме инструктираха да не казвам на никой, особено в училище,че сме празнували
96
4
 
1
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Справка в Гугъл - Христос е роден 5 година преди нашата ера - починал 30 г от нашата ера .
95
3
 
6
 
! Отговори
Този Москва Рим преди 1 година
Много се е объркал! Новата ера започва от раждането, а не от възкръстването на Христос! Те русофилите са такиви.....
94
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Москва е Третият Рим "А кога точно е роден Христос, някой знае ли? - да, знаем...." ----- освен в тази приказка, в други вярваш ли? Например за дядо коледа, аладин, малката русалка?
93
5
 
4
 
! Отговори
Москва е Третият Рим преди 1 година
На Великден православните християни празнуват Възкресението на нашия Господ Иисус Христос, това е основното събитие в Православието. Неделя е денят на Христовото Възкресение и затова всяка неделя в православните храмове се служи литургия, на която православните християни се причастяват (не винаги, зависи от много неща) или вземат от свещеника нафора - това поне може да правите всеки неделен ден, ако присъствате на Светата литургия и не сте закусвали (може да пиете вода и лекарства, ако вземате).
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сталин е върнал поповете, за да подмами мужиците да воюват срещу германците. Но истината е, че докъм 1955 г селяните-колхозници не са имали паспорти, а са били вид полусеободни държавни роби.
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога точно е роден Христос, някой знае ли?
90
5
 
4
 
! Отговори
И аз също! преди 1 година
До Браво!..........."Както винаги чудесно пожелание отправено от Путин. Слушам го удоволствие. На нова година слушах неговото приветствие, а не на президента Радев."