Путин: Руската православна църква има съзидателен принос

Руският президент отправи поздравление за Рождество Христово
7 яну 2023 10:49, Елка Василева
140
Путин: Руската православна църква има съзидателен принос
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави руснаците и православните християни за Рождество Христово и отбеляза ролята на църковните организации в поддръжката на "специалната военна операция" в Украйна, предаде ТАСС.

Още по темата
"Сърдечно ви поздравявам за Рождество Христово. Този светъл  и любим на всички празник вдъхновява хората за добри дела и стремеж, служи за утвърждаване на обществото на такива непреходни и духовни ценности и  нравствени ориентири, като милосърдието, състраданието, доброто и справедливостта", се казва  в изявлението на Путин.

Той отбеляза и съзидателния принос, който има Руската православна църква и  други християнски вероизповедания в Русия за единството на обществото, съхраняването на историческата памет, възпитанието на младежта и укрепването на семейството.  

"Църковните организации отделят първостепенно внимание в поддръжката на международния и междурелигиозния мир и съгласие в нашата страна, грижат се за онези, които се нуждаят от помощ, поддържат нашите военни, участващи в специалната военна операция", заяви Путин и добави, че тази работа на църквата и църковните организации заслужава най-искрено уважение.

Путин пожела на православните християни здраве, успехи и всичко най-добро.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Църквата подкрепя военни действия ??? Накрая всеки смъртен си плаща сметката! Независимо колко богат, дали е политик, дали е беден. Духовността , обичта и всички добродетели , които църквата двулично използва ще се стоварят в обратна сила на всеки, който прави злини, който носи страдания, който наранява, и т.н . Независимо от националност. Всеки накрая плаща личната си сметка! Природен закон!
8
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонимеН. Ти да нси врачка бе ?
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До карачанаков. Амнезийо, кво правиха хохолдяците 8 години в Донбас ?
6
8
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КЪ ПУТЪН ЩЕ ВЛЕЗЕ В ИСТОРИЯТА КАТО УНИЩОЖИТЕЛЯ НА РУСИЯ И ДОВЕЛ ДО НЕЙНИЯ РАЗПАД И КРАЯ НА ГОСПОДСТВОТО НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ТАМ!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ууууууууууууу
4
6
 
17
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
ПУТИн:Той отбеляза и съзидателния принос, който има Руската православна църква и други християнски вероизповедания в Русия за единството на обществото, съхраняването на историческата памет, възпитанието на младежта и укрепването на семейството. И как ги възпитава ДА ИЗБИВАТ НЕВИННИ ЖЕНИ И ДЕЦА и да им събарят жилищата ли ве и колко руски и украински семейства разбихте.То бива наглост и безочие ама Вие надминахте и Хитлеристите.
3
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1. Кога тва ?
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде умнокрасивобогатите комцомолци да нападат !
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Църква която опрощава убийството на деца, не е добра и е псевдо църква.