Путин: Руската православна църква има съзидателен принос

Руският президент отправи поздравление за Рождество Христово
7 яну 2023 10:49, Елка Василева
140
Путин: Руската православна църква има съзидателен принос
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави руснаците и православните християни за Рождество Христово и отбеляза ролята на църковните организации в поддръжката на "специалната военна операция" в Украйна, предаде ТАСС.

Още по темата
"Сърдечно ви поздравявам за Рождество Христово. Този светъл  и любим на всички празник вдъхновява хората за добри дела и стремеж, служи за утвърждаване на обществото на такива непреходни и духовни ценности и  нравствени ориентири, като милосърдието, състраданието, доброто и справедливостта", се казва  в изявлението на Путин.

Той отбеляза и съзидателния принос, който има Руската православна църква и  други християнски вероизповедания в Русия за единството на обществото, съхраняването на историческата памет, възпитанието на младежта и укрепването на семейството.  

"Църковните организации отделят първостепенно внимание в поддръжката на международния и междурелигиозния мир и съгласие в нашата страна, грижат се за онези, които се нуждаят от помощ, поддържат нашите военни, участващи в специалната военна операция", заяви Путин и добави, че тази работа на църквата и църковните организации заслужава най-искрено уважение.

Путин пожела на православните християни здраве, успехи и всичко най-добро.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
7
 
! Отговори
хахахааа..... преди 1 година
До Константинопол....Ако Зеленски прекрати огъня, САЩ ще загубят много пари...
88
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Набожен КГБ-еец убиец! А всъщност Сатана.
87
5
 
9
 
! Отговори
Стиви преди 1 година
Православен комунист-ченге?
86
4
 
10
 
! Отговори
потвърдено преди 1 година
Казвах ви аз, че Кремъл е психодиспансер, а вие ми слагахте минуси. Виждате ли сега? Обитателите му не ги пускат навън късно през ноща защото не се знае какви поразии могат да извършат.
85
6
 
8
 
! Отговори
гошо преди 1 година
Руско-комунистически смех.
84
6
 
11
 
! Отговори
Стар другар преди 1 година
Искам учитиво да припомня на другаря Путин, че другарят Ленин ни учеше, че "Религията е опиум за народите" а другарят Сталин масово разрушаваше църкви и пращаше вярващите в Сибир.
83
8
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Както винаги чудесно пожелание отправено от Путин. Слушам го удоволствие. На нова година слушах неговото приветствие, а не на президента Радев.
82
8
 
9
 
! Отговори
кръстоносец преди 1 година
Антихриста на църква, това е свръхлицемерие, но Бог вижда и знае най-добре. Написаното в Откровение приляга идеално на това нищо на снимката.
81
9
 
11
 
! Отговори
Константинопол преди 1 година
Вие не сте Православни, а хазари=юдеи. Картата на хазарския каганат добре показва кой какъв е. Православни са Украинците, вие сте самозванци и лъжци.
80
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
празен поглед, тоз е изгубил образ и картина, така е като живееш в бункер, в свой собствен свят!
79
4
 
6
 
! Отговори
до 83 преди 1 година
Този ден няма нищо общо с раждането на Христос защото той не е роден зимата. По това време празнувате Сатурнлия. Празник още от римско време известен като Sol Invictus или раждането на бога Слънце (зимното слънцестоене). С времето църквата го изменя защото така или иначе вече са го празнували.
78
0
 
8
 
! Отговори
до 78 преди 1 година
Написаното от вас за територията на съвременна Украйна може да се повтори с разлика в имена на държави и владетели за, може би, всички райони на света. Между другото, забравили сте да споменете за апетитите на големите западни страни към този регион, включени даже в "Приключенията на барон Мюнхаузен".
77
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Zавалията гледа празно в една точка вече :(
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мани тая църква :) дет ония дъртия техния каза, че военна служба изчиства всички грехове :))))
75
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
e има принос .... ама ако Путин беше вярващ нямаше да има военнна опеация сега за стотиците хиляди мъртви да се моли да няма господ, че не го чакат хубави приживявания след 2-3 петилетки като опъне краката .. ...
74
6
 
14
 
! Отговори
Чапай преди 1 година
Напоследък жужи не изглежда особено щастлив, личи си че гемиите му една след друга потъват ... !!!
73
1
 
3
 
! Отговори
Голямо лице преди 1 година
Мерие !
72
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ходя само на протестанска църква.
71
8
 
9
 
! Отговори
Вартоломей преди 1 година
В продължение на векове населението на Украйна е било подложено на последователни чужди доминации: руско, полско, монголско, литовско или австрийско. 20-ти век беше особено труден за украинците. Те преживяха големия сталински глад (Гладомора) и се озоваха в епицентъра на въоръжената конфронтация между Съветския съюз и нацистка Германия. Такъв труден исторически опит обяснява желанието на Украйна да се открои от руското цяло и да се свърже с Европа и нейните ценности.
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вселенският патриарх не смята руското православие за ерес, като признава неговия огромен интелектуален, духовен и артистичен принос към християнската традиция. Според него ерес е идеологията на руския свят (русский мир), която се пропагандира от патриарх Кирил (Гундяев), Владимир Путин и техните идеологически слуги, които цинично използват възраждащото се религиозно чувство на хората, което са превърнали в политическо средство за своите безумни цели. Без опита на потапяне в съветския атеизъм, който откъсна народа на Русия от приемствеността на духовния живот, от традицията, идеологията н