Русия и Беларус планират съвместни авиационни учения

Двете страни засилиха военното сътрудничество
8 яну 2023 20:29, Анисия Иванова
51
Русия и Беларус планират съвместни авиационни учения

Русия и Беларус са засилили съвместните военни учения, възползвайки се от опита, който Москва е придобила по време на боевете в Украйна, и са наблегнали на водене на сражения в градски условия, съобщи Ройтерс, като се позова на изявление на телевизионния канал на беларуското министерство на отбраната.

Засиленото военно сътрудничество между двете страни идва на фона на спекулациите в Украйна и на Запад, че Москва може да използва Беларус като плацдарм за нова атака срещу Украйна от север. На 24 февруари - началото на войната - Минск разреши на Москва да използва беларуската територия, за да изпрати войски в Украйна, припомня Ройтерс.

"Регионалната структура на (руските и беларуските) войски се обучава почти без прекъсване", съобщи държавният телевизионен канал "ВоенТиВи". "Интензивността на обученията все повече се увеличава. Целта е да сме готови и да можем да отвърнем на агресора на всички фронтове", се казва още в изявлението.

В него се съобщава също така, че се обръща специално внимание на обучението за водене на война в градски условия и се използва опитът на Москва, придобит по време на боевете в Украйна. Упражнява се и реакция на ситуации, при които врагът разполага свои позиции в различни сгради.

Беларуското министерство на отбраната обяви още в четвъртък, че Москва и Минск са подсилили съвместната си военна структура в Беларус с оръжия, войници и специализирано оборудване и планират да проведат съвместни авиационни учения. Днес министерството на отбраната съобщи, че двете страни ще проведат съвместните авиационни учения в периода 16 януари - 1 февруари, предаде Ройтерс.

(БТА, Симеон Томов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
2
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Бивъс и бъдхед по руски.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не разбирам..Нали Путин беше умрял?
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владо да приключва крайната и да почва американците, че козяшките троолове и укронацитата са плъзнали навсякъде
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо не? Бърка ли ви това в крехкото здравенце?
28
4
 
10
 
! Отговори
Лукашенко преди 1 година
Хиля са щото докато се снимахме пет снайпериста ме държаха на мушка. Срещите с другаряПуткин винаги преминават в такава "приятелска" атмасфера, кво да се прави!
27
6
 
4
 
! Отговори
Сашето преди 1 година
Тва на снимката Боко Тикквата и кмета на Симитли ли са?
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познайте колко човека са писали последните 20 коментара - 2-*** или 3-***?
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дигат пушек за да държат украинците на нокти и да отклоняват част от войската им от юг
24
7
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Путин да вземе пример от Лукашенко и да си пусне мустак и той, да заприлича малко на мъж, че с това име и с тая физиономия все ми напомня за женски детероден орган ... !!!
23
2
 
12
 
! Отговори
Добре ще е преди 1 година
Тия двамата да тренират "таран" един срещу друг !
22
3
 
14
 
! Отговори
Колко руснака преди 1 година
са нужни за да карат самолет ? 20 .Един пилот и 19 да бутат самолета
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
etc хубави, плътни, яки, зеблени важета!Да бе ще хабят въжетата, тия сами ще опънат търнака! От изпускане!:))))))))
20
2
 
9
 
! Отговори
Предлагам им преди 1 година
Да гледат в YouTube военни натовски авиационни учения. Може да научат нещо за авиацията през 2023 . Разбира се ако знаят какво е YouTube и Интернет
19
4
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Войната в скоро време приключва и трябва де се подготвят за тези двамцата, а също така за мария захарова, шойгу .... etc хубави, плътни, яки, зеблени важета! Никаква прошка на тези хора които доведоха до мащабните убийства в братска славянска Украйна! Предлагам руския и украинския език да бъде обявен за език на омразата, геноцида, разпалването на вражда в световен мащаб. През 2023-2099 гг. никакъв прием в славянски филологии на студенти с тези два езика. Украинския език трябва да измести руския
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъдат използвани нов вид пушки кремъклии защото са по евтини!:))))))))))))Лукашенко ще демонстрира най съвременния беларуски арбалет който хвърля камъни и стрели на цели 20 метра!:))))))))))))))))
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пламен Пасков и Киро Брейка ще ходят да скачат без парашут, само с широки гащета!:)))))))))))
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това учение ще е със съветски делтапланери защото миковете и сукоите изпопадаха заради технически проблеми! Украинците отдавна не стрелят по тях, те сами си падат ей така!:))))))))))))))))))))))
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛОКАЩЕНКО СМЕЕ ЛИ ДА НЕ ПЛАНИРА... АБЕ НАМЕРИХА ЛИ МУ НОВ ГОТВАЧ, СЛЕД КАТО СТАРИЯ ПИ ЧАЙ С НОВИЧОК?
14
4
 
7
 
! Отговори
Хай живе Украiна! преди 1 година
Братска славянска Украйна в най-близките месеци ще победи руския агресор който се ръководи от националиста владимир путин! Нищо руско в България не трябва повече да остава, било Алабин, Дондуков-Курсаков, Ворошилов, Пушкин, Ленин, Толстой, Красно село или ... нещо от този род. А онази отвратителна бабичка элеонора МУТРАфанова, тя да вземе и да си събира багажеца и да поема през Истанбул за Москва при серж лавров. Толкова бълвоч изоноди срещу нашия суверенитет, че ме е гнус и да произнасям нейнот
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукашенко се прави че не разбира че Путин го кара да се включи във войвта.Голям хитрец.. Пази се от подмокряне човека!:)))))££))££