Русия и Беларус планират съвместни авиационни учения

Двете страни засилиха военното сътрудничество
8 яну 2023 20:29, Анисия Иванова
51
Русия и Беларус планират съвместни авиационни учения

Русия и Беларус са засилили съвместните военни учения, възползвайки се от опита, който Москва е придобила по време на боевете в Украйна, и са наблегнали на водене на сражения в градски условия, съобщи Ройтерс, като се позова на изявление на телевизионния канал на беларуското министерство на отбраната.

Засиленото военно сътрудничество между двете страни идва на фона на спекулациите в Украйна и на Запад, че Москва може да използва Беларус като плацдарм за нова атака срещу Украйна от север. На 24 февруари - началото на войната - Минск разреши на Москва да използва беларуската територия, за да изпрати войски в Украйна, припомня Ройтерс.

"Регионалната структура на (руските и беларуските) войски се обучава почти без прекъсване", съобщи държавният телевизионен канал "ВоенТиВи". "Интензивността на обученията все повече се увеличава. Целта е да сме готови и да можем да отвърнем на агресора на всички фронтове", се казва още в изявлението.

В него се съобщава също така, че се обръща специално внимание на обучението за водене на война в градски условия и се използва опитът на Москва, придобит по време на боевете в Украйна. Упражнява се и реакция на ситуации, при които врагът разполага свои позиции в различни сгради.

Беларуското министерство на отбраната обяви още в четвъртък, че Москва и Минск са подсилили съвместната си военна структура в Беларус с оръжия, войници и специализирано оборудване и планират да проведат съвместни авиационни учения. Днес министерството на отбраната съобщи, че двете страни ще проведат съвместните авиационни учения в периода 16 януари - 1 февруари, предаде Ройтерс.

(БТА, Симеон Томов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
4
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Беларус, реално е част от Руската Федерация, просто не е вписано в конституцията като Руска Республика. След края на военната операция, всички стари руски територии след втората световна, ще влезнат в Руската Федерация! Това означава от Германия, всичко на изток!
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин никога няма да влезе пак от Беларус, предупреден е ,както е и с атомните експерименти - ще яде американски бой , ама здрав бой , даже му е казано че няма да признават хвърлянето на бяла кърпа .
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукашенко се прави че не разбира че Путин го кара да се включи във войвта.Голям хитрец
9
3
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
А дали планират да признаят очевидната историщеска и лингвистична истина,че езиците им са основани на Старобългарсмият Свят Език? Иначе ако щат да се закачат с щипки из просторища.Все са ми тая тия никакърци,между чиито майки и бащи,дядовци и баби,праотци и прамайки няма ни един,който да е от едно етническо племе.Жал ми е в известен смисъл за Беларусците,защото генетично са по-чисти,но туй-то,решили са да правят Празненство от абсолютното крушение на психара Путин и армията му от некадърници.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му пука за тия! Цял свят си пати от тях! Че-рв-Ени до мозъка на костите!
7
0
 
2
 
! Отговори
gosho преди 1 година
znachi pak prez belorus shte se promukvat rusnatcite ,no tozi put shte ima i belorusi s tyah.
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 седмици сирените в Украйна ще вият нонстоп.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците вече знаяят - пончнат ли "съвместни учения" по границата -няма да ги бавят. Ще има бой с ХАЙМАРС-а. Лафа: "ама те са на тяхна територия, ще правят каквото искат" няма да минава вече.
4
12
 
6
 
! Отговори
Нане преди 1 година
България има спешна нужда от денацификация.... Пуна с *** фашисти... ===))) па ше ви млатиме кравари...
3
1
 
14
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 година
Крачун и малчо...
2
7
 
15
 
! Отговори
Хитряга засега преди 1 година
Този мустакатия голям хитряга. Хем знае, че без жужо остава сам, хем не му се връзва на лудостта съвсем. Прави се на луд. Да видим докога. Джуджето ще го отрови скоро според мен, ще падне от стъпалата, по стара монголска традиция.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пасков ще ги следва с кофата и парфюма! :))))))))))))