НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната

Няма белези Владимир Путин да обмисля промяна
10 яну 2023 13:48, Елка Василева
189
НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да подценяваме Русия, която показва воля да продължи войната в Украйна въпреки страданията, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Няма белези руският президент Владимир Путин да обмисля промяна, добави той на съвместна пресконференция с председателите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след подписването на третото изявление за съвместно сътрудничество между ЕС и алианса, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, но не успя, обобщи Столтенберг.

По неговите думи режимът в Москва иска различна Европа, както и да контролира нейните съседи и да подкопае свободата и демокрацията.

Генералният секретар отбеляза, че подписаният днес документ разширява стратегическото сътрудничество между НАТО и ЕС, като включва въпросите за противодействието на дезинформацията и хибридните заплахи, както и за опазване на инфраструктурата.

Столтенберг посочи, че днес по-важното е държавите от двете организации да осигурят оръжие за Украйна, отколкото да спазват правилата за собствените си запаси.

Руската война в Украйна сплоти ЕС и НАТО, посочи Шарл Мишел. Той отбеляза, че досега ЕС е осигурил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро.

Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС ще продължи помощта си за Киев. По нейните думи се подготвят нови санкции срещу Беларус и Иран заради съучастието им във войната на страната на нападателите. По нейните думи ЕС вече е преодолял зависимостта си от руските енергоносители, като е прекратил изцяло вноса на въглища и 80 на сто от доставките на руски газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украина днес е като Германия 1945 когато Америка и СССР я разделиха .А кой ще вземе повече времето ще покаже
65
3
 
15
 
! Отговори
assd преди 1 година
***, унищожиха почти цялото съвеЦко оръжие в Окраина..... Сега да видим, как шъ съ справят със западното такова.... Както знаем, *** са изключително силни в разрухата, тъй че вероятно и западното модерно оръжие ще отиде в кофата......
64
4
 
12
 
! Отговори
Помните ли стар филм преди 1 година
Скарай Германия с Русия и Великобритания ще спечели.
63
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самоубийци сър (тия на снимката), че и всички останали повличат....
62
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лоши новини за евроатлантическата тълпа идват вече ежечасно от Донбас.Украинският фронт е тотално счупен.Музикантите от Вагнер свирят строго,но справедливо.Зеленчукът и хунтата му са се посрали в бункера.Жалко,много жалко само за невинните украински момчета.
61
20
 
12
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
кремълското джудже с очички на плъх има "воля"да продължи с военните си престъпления в Украйна.Изглежда,че само той и част от приближените му не искат да разберат,че десетките хиляди убити рушнаци ще тежат на съвестта им за вечни времена,и че в тази война която е косвена и срещу ЕС и НАТО,няма как да бъде спечелена от тях.Жалко само за хилядите убити,изнасилени и ограбени и за хилядите разрушени домове на "уж братските" украинци. хитлер беше сразен, както ще бъде сразено и плъхчето путин.
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското население има праг на търпимост в пъти по-голям от този на европейското. Русия сега ми се струва, че разчита точно на това. Но да не забравяме, руснаците може да не протерстират, но търпят, изпълняват, търпят, изпълняват търпят, търпят и накрая вдигат болшевишка революция.
59
16
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Щом Европа ви е гейска ,заминавайте за рассия,палете още сега
58
14
 
12
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Воня на потни текезесари бленувящи за соца. Дядки, соца загина, а децата и внуците ви са на запад, а не в миризливата Русия. Трябва да се забрани на хора, които не плащат осигуровки да гласуват и ще се оправят нещата.
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нещо евро--ге-----й--о-вете притеснени ми се виждат , и има защо
56
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата направи натовските джендъраци криви и щастливи.
55
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако САЩ признаят легитимните интереси на Русия да определя правилата в собствените зони на влияние като Украйна и източна Европа, НАТО се изтегли до границите от 1997, Крим и четирите новоприсъединиени области се признаят, демилитаризация, денацификация на Украйна и отказ от участие във военни съюзи, то Русия е готова да седне на масата на преговорите. И всичко ще свърши. В противен случай русия ще реши тези въпроси с военно технически средства.
54
3
 
10
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Сътрудничество между НАТО и ЕС за опазване на инфраструктурата?Кой ли газопровод пак ще бъде "опазен"?
53
7
 
23
 
! Отговори
триите де преди 1 година
Тая дето Ердоган я накара да виси като ученичка на изпит без стол, с подкрепата на краварите се разпорежда с живота и съдбата на европейците, като или ги боде с експериментални течности или ги хвърля за пушечно месо!
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
марш под дивана шарл шаро
51
14
 
3
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, руснаците ги излъгахма с НАТО и СССР, излъгахме ги с Минските споразумения, и сега ще намерим начин да ги излъжем някак си.
50
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът не очакваше такава консолидация в руското общество. Русия не може да бъде победена военно. Единствената надежда на запада беше да победи Русия от вътре.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За да замени руските енергийни източници, Европейският съюз трябва да обърне внимание не на САЩ, а на Африка", заяви ръководителят на италианската енергийна компания Eni Клаудио Дескалци.
48
5
 
23
 
! Отговори
хаха преди 1 година
нали уж ракетите щяха да свършат след седмица??
47
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазарът започва да осъзнава, че светът преминава от еднополярен към многополярен в политическо отношение, но все още не е осъзнал, че в нововъзникващия многополюсен световен ред валутните бази ще бъдат по-малки, стоковите бази ще бъдат по-големи, а инфлацията на Запад ще бъде по-висока. Това просто значи, че съвсем скоро Щатският долар и Еврото ще са "мъртви" валути, /просто хартийки без покритие, каквито са и сега!/, и че само който има ЗЛАТО И/ИЛИ ЕНЕРГИЯ ЩЕ РАЗПОЛАГА С НОВОСЪЗДАВАЩАТА СЕ ВАЛУТА НА ТЯХНА БАЗА. Другите "ще дyxaт супата", както казват някои от нашите "елити".