Зеленски: В Соледар земята е покрита с трупове на нашественици

Пригожин заяви, че атаката в града е извършена от части на "Вагнер"
10 яну 2023 07:00, Анисия Иванова
352
Зеленски: В Соледар земята е покрита с трупове на нашественици
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинските войски са устояли на "нови и още по-силни атаки" на Соледар, близо до източния град Бахмут, който Москва се опитва да превземе от месеци, заяви президентът Володимир Зеленски, цитиран от АФП.

"Благодаря на всички наши войници, които защитават нашия Бахмут... (и) на всички бойци в Соледар, които устояват на нови и още по-силни атаки от страна на нашествениците", заяви той в ежедневното си обръщение.

Соледар се намира в Донецка област, на около 15 км от Бахмут.

"Благодарение на издръжливостта на нашите войници там, в Соледар, спечелихме допълнително време и (запазихме) сили за Украйна", добави Зеленски.

"Всичко е напълно разрушено... цялата земя в Соледар е покрита с трупове на нашественици и е белязана от експлозиите", каза украинският президент.

По-рано украинските въоръжени сили заявиха, че са отблъснали поредния опит за превземане на Соледар, но боевете са се възобновили.

"След неуспешния опит на противника да превземе Соледар и да се оттегли, (руснаците) се прегрупираха, възстановиха живата сила, прехвърлиха допълнителни щурмови части, промениха тактиката и започнаха щурмови действия", заяви в Телеграм заместник-министърът на отбраната Ганна Маляр.

"В момента противникът е разгърнал голям брой щурмови подразделения, сформирани от най-добрите резерви на групата "Вагнер". Те буквално стъпват върху труповете на собствените си войници", добави Маляр.

По-рано подкрепяните от Русия сепаратистки сили в Донецка област съобщиха, че са превзели село Бахмуцке, само на няколко километра от Соледар.

Отделно от това основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин заяви в социалните мрежи, че Соледар е щурмуван "изключително" от частите на групировката. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
13
 
8
 
! Отговори
ВСЕКИ РУСКИ ТРУП ... преди 1 година
...Е ГАРАНЦИЯ ЧЕ АГРЕСОРА ЩЕ БЪДЕ НАТИКАН В ГЗ НА ЧУКОТСКИТЕ МЕЧКИ, КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО!
135
5
 
23
 
! Отговори
До българин преди 1 година
Какви точно братя са ти украинците на тебе, промит мозък такъв? Какви братя могат да са ти хора дето ти забраняват езика на тяхна земя, дето не разрешават да се направи българско училище, дето горят живи хора (включая и българи - 2014-та в профсъюзния дом в ОДЕСА - ПРОЧЕТИ), дето ти горят националния флаг и дето пишат за нас - багажа -> ферибота -> София? Ти си същия наркоман, като тоя на снимката!
134
4
 
20
 
! Отговори
Телеграм Канал преди 1 година
Преди малко Киевския журналист Юрий Ботусов написа Руските сили отрязаха пътя за снабдяване и отстъпление. Вчера на Очаков освен, че беше ударен склад с боеприпаси но и НАТОВСКИ радар. На Херсон също вчера беше ударен радар за HIMERS за всичко това има снимков и видео материал. Става въпрос за пищящите подрипящи Украйна които пишат глупости без да си направят труда да погледнат.
133
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин. брянския полк на Шипка е руски. Волинския също е бил руски. Днес Волын е в Украйна, но тогава Украйна не е имало. За утре не знаем, но със сигурност волынски украински полк няма да дойде да се бие за България. Може някой ден, но ще е руски.
132
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Труповете май са повече украински, ама хайде.
131
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нослето ти с какво е покрито, а, психарче зеленко хахахахахаха
130
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркоман побъркан!
129
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соледар е наполовина завзет от руснаците, както и Бахмут. Не разбирам докога ще ни се разправят още небивалици.
128
2
 
6
 
! Отговори
163 преди 1 година
Кога е това ще, приблизително можеш ли да ни кажеш на нас непросветените? От началото само слушам ще.
127
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, лъжльо зелен Руснаците ще ви разкажат играта.
126
9
 
8
 
! Отговори
Фактите преди 1 година
Юдеоевреичето Зеленски успешно сатанизира Папа Йоан Павел Втори защото е поляк със свръхсъмнителен юдеоеврейски произход............Още около 2014 година Израел нанесе превантивен удар по Полша обявявайки ги за Сатаната с искания Полша да изплаща милиарди долари репарации на Израел а благодарение на предполагаемия поляк Зеленски нищо чудно Израел да се коригира че Полша им дължат трилиони долари
125
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай клоуна зелен! :D
124
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русoфилистицитe голям вой за тоя Соледар, те вaтницитe Херсон и Харков бяха превзели, после видяхме какво стана.
123
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соледар и Бахмут за вън от играта съвсем скоро, Зеленяга :D :D :D
122
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднъж завинаги Империята на злото трябва да бъде поставена на мястото си( в кaлта) за да не прави други опити да напада други държави и да ги окупира. Цивилизованият свят и Украйна няма да имат друг шанс и затова ще победят.
121
16
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 1 година
зелевски пак е дръпнал кока!
120
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една добра новина, оправих си деня.
119
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не вярвате на думите да Кондолиза Райс и Робърт Гейтс бе тр е рси? Страхливи минусчета и почесване по празните кратуни от ваша страна когато чуете нещо което не искате да чуете.
118
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли има неразбрали, че Зелката е актьор, който играе по сценарий написан от господарите му? Пропагандата е жестока, но реалността си е реалност, колкото и оптимистични лъжи да разпостраняваш.
117
14
 
16
 
! Отговори
Изперкал лилиПутин преди 1 година
росийските пияндурници 2 села не могат да завладеят, тръгнали цяла държава да превземат :D :D :D