Руски политици публикуват снимки от луксозни почивки, отнасят критики

От централната руска власт не коментират кадрите с дъщерята на Шойгу
11 яну 2023 08:00, Елка Василева
130
Руски политици публикуват снимки от луксозни почивки, отнасят критики
Снимка: архив, БГНЕС

Снимки на руски политици, които почиват на далечни места, бяха публикувани, докато инвазията на Русия в Украйна продължава, а обикновените граждани се борят да живеят нормално в условията на военновременна икономическа ситуация, предаде ДПА.

Още по темата
В петък Денис Долженко, член на местната власт във Вологодска област, публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда как той е на плажната ивица в Дубай.

Внимание привлече и друга снимка, на която Долженко е заедно с Ксения Шойгу, дъщерята на руския военен министър Сергей Шойгу, като според руски медии и тази снимка е била от Дубай.

По този повод губернаторът на Вологодска област Олег Кувшинников написа в "Телеграм", че докато сънародниците им рискуват живота си и защитават интересите на страната, някой смята за допустимо да почива в луксозни курорти и да съобщава за това в социалните мрежи.

От друга страна, никой от централната руска власт не коментира кадрите с дъщерята на Шойгу.

Наскоро друг руски политик ядоса сънародниците си с новогодишно поздравление. Във видео се вижда как Максим Василев от Курска област, която е на границата с Украйна, пие коктейли на бар на плажа в Мексико и пожелава на всички "много пари и добро настроение".

По разпореждане на руския президент Владимир Путин около 300 000 мъже бяха мобилизирани миналата есен за войната в Украйна. Стотици хиляди руснаци пък избягаха в други държави от страх да не бъдат призовани да се бият и бяха наречени от руската пропаганда "предатели на родината".
(БТА, Анелия Пенкова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
има снимки на имението на нар-ко-***-нът в италия дава се под наем за 50 000 еврона месец беше го наело едно семеиство затова финансов одит на украина
98
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И к'во? А нещо за щурия купон на укри във френски курорт нещо да напишете? И с цялата си наглост подкрепяли Свиновермахта на Укрия. Има VPN, има Телеграм, вече разбираме и украински език.
97
2
 
8
 
! Отговори
естествено преди 1 година
няма са на фронта я, за там има простолюдие , мобилизирай и ги пращай на заколение...какъв лидер е Путин достоен за възхищение, не случайно и наще без мозъчни путинисти му се клатят кат матрьошки
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Доко - Тея с ладите не може си позволят бензина до границата. А и да може, рушвета ще емнго по-голям
95
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожа Зеленска също се раздаде яко из Париж, но не беше толкова проблемно.
94
8
 
14
 
! Отговори
Доко преди 1 година
Аз пък една украйнска лада не съм виждал. Все някакви тьотки със големи джипове и луксозни коли с големи мотори V6 и V8 гледам карат. И някак си предполагам, че украйнците с ладите са на фронта.
93
0
 
5
 
! Отговори
Кауня от Аскию преди 1 година
Снимките са от т.н. дружествени страни и който има кинти си ходи . Голата истина е войната си върви кучетата лаят.
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"до ден днешен то не е възстановено (за което комунистите от ДпС си мълчат)" - Интересно ми е как си мълчат, но не са пропуснали и един път, да почетат жертвите на т.нар. Възродителен процес! Защото да ти кажа, второто ми звучи мааааааалко по-лошо от първото.
91
6
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 90, преди 1 година
"поизтърка се тая опорка другаре, парите за украйнците идват от ЕС. Нашите само ги разпределят и традиционно нещо им полепва по ръчичките в процеса." - - Нещо твоята опорка издиша, другарю еврогеец. Миналата седмица официално НС отчете половин милиард платена от България помощ за Украйна. Ето заглавие от НОВА към 31.10.22 /тук не позволяват линкове/: "До момента са изплатени 523 млн. лв.- 200 млн. от тях са за сметка на бюджета, 300 от европейските фондове. Или нещо не вдяваш, илисам лъжеш.
90
7
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 92 преди 1 година
Каква логорея те е хванала? Какво общо има България с Османската империя /която не съществува сега/ и опитите за безполезни и неприложими аналогии с това как Русия щяла да предяви претенции към България? Опитите ти за сравнение са лишени от логика. Сровняващ държавата ни, която е на 1300 с Украйна, която съществува от 2014 година. Позапри се. Поконсултирай се с тоя, дето ти пуска опорките, вижте някой историк да ви понаучи на история и философ да ви разясни що е логика и аналогия и пробвай пак.
89
6
 
8
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
А в Украйна, САЩ и останалите държави как е? Същото. Нали ги гледаме вече цяла година батковците ви от Украйна със скъпите джипове у нас - голям бой се бият на фронта, няма що!
88
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Върхушката тъне в лукс и охолство.Крепостните се бият,за да им ги осигурят.Така е в Русия.
87
4
 
19
 
! Отговори
.!. преди 1 година
Едно е ясно тука! И то е, че дори обикновения руснак НЕ иска да живе където ида било в русия! Даже и тираните на русия НЕ искат да живеят в русия! Искат да живеят в "загниващия" капитализъм! Това е нагледно ит снимки даже! Само путинофилията тука с нейните продажни ЛЪЖИ само тя ми обяснява как русия и северна корея било рая на земята и всички искали да живеят там! И същемременно тези БГ предали им плащт да продават България не в рубли а я в долари я в евро! Това е единствената истина тука!
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжи друг път. Просто вие комунистите лъжете.
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя и България е била дълго време част от Османската империя и в училищата в Кърджали са се учили на турски всички предмети, чак до 1960 г. (само български език и българска литература са били на български). После комунистите премахват обучението на майчин език и до ден днешен то не е възстановено (за което комунистите от ДпС си мълчат). Та по логиката на путинистите веднага трябва Турция да нападне България,защото са нарушени правата на турскоговорящите в България. Да бомбардира София, Пловдив...
84
7
 
8
 
! Отговори
Може, може! преди 1 година
Но официално за миналата година Украйна има най-голям растеж на милионери за страните от цял свят. Интересно а? За каква корупция става дума!
83
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, поизтърка се тая опорка другаре, парите за украйнците идват от ЕС. Нашите само ги разпределят и традиционно нещо им полепва по ръчичките в процеса.
82
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е на път, да затвърди перманенто позициите си в Донецк и Логанск, но явно не е важна новина/
81
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За наглите украинци имаме пари, а за пенсионери и инвалиди-не.
80
5
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 1 година
А Зеленска в Париж за Коледа? За един час профукала 40 000 евро бедничката!