Лавров се закани: Русия ще "отрезви" Запада скоро

"ЕС и НАТО да се откажат от своите "колониални илюзии"
19 яну 2023 18:00, Йоана Цонева
388
Лавров се закани: Русия ще "отрезви" Запада скоро
Снимка: БГНЕС

Москва ще се опита да накара Европейския съюз и НАТО да се откажат от своите "колониални илюзии". Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след среща с беларуския си колега Сергей Алейник.

Ще направим всичко, за да отрезвим колегите от НАТО и Европейския съюз възможно най-скоро, подчерта той.

Лавров описа западните лидери като "самонадеяни" хора, които поставят "неудържимите си политически амбиции, опитите си да реализират чувството си за собствено превъзходство, своите колониални и неоколониални мечти и илюзии над интересите на собствените си народи".

По негови думи Западът е превърнал Украйна в плацдарм за по-нататъшно развитие на постсъветското пространство.

Още по темата
Западът е този, който в момента тласка Киев да създава директни заплахи за жизнените интереси на Русия и Беларус, категоричен бе руският първи дипломат.

От своя страна беларуският външен министър заяви, че спрямо Минск и Москва е отприщена хибридна война от страна на Запада.

На срещата Лавров изрази и подкрепа за предложението на беларуския президент Александър Лукашенко Организацията на договора за колективна сигурност да проведе конференция за евразийската сигурност по-късно през тази година, съобщава ТАСС.

Той посочи, че на събитието ще бъдат поканени и представители на ООН, Шанхайската организация за сътрудничество и Общността на независимите държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
14
 
20
 
! Отговори
Млъъкни бе преди 1 година
И диод !
246
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не получи ли призовката от Хага?
245
20
 
16
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Ами да де след една година Украйна още не е в НАТО и руските войски още са си в Донбас и аз точно това казвам. Все пак сам срещу целия свят с голи, боси, гладни невъоръжени войници без ракети и без гориво и отопление и с тежко болен държавен глава си е постижение. И то като се има в предвид, че съотношението е започнало от 8:1 в полза на противника. Очаквах повече от "света" и запада, но явно опаковката е по-хубава от съдържанието. Мен това развитие ме урежда - щом и теб те кефи супер.
244
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На трибунала ще се моли на колене за животеца си.
243
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 278 И като се събудии и още си в донбас след 1 година :))) Голямо мачкане няма що.... клоун
242
27
 
21
 
! Отговори
Е ово е стандард преди 1 година
Браво !!!!!! Сърбия и Иран си признаха , че не признават руските *** и че Крим , Донецк и луганск са Украйнски. Путин вече няма никой на негова страна
241
21
 
31
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 265 - Украйна ще влезе в НАТО, ама другия път. Крим много скоро пак ще е едно с Украйна - ако я анексират цялата. Путин уж бил много болен, но Байдън лази по стълбите на самолета. Руските войници са голи боси, гладни и без оръжие, но пак мачкат 10х по-многочислен противник подкрепен от всички западни държави. Няма студ, но тока редовно спира нощем. САЩ, гАнглия, Германия, Франция, Испания, Италия и още кой ли не заедно с мобилизирана Украйна не могат да се справят само с Русия - факт!
240
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новият Гьорингг се прави пак на смел. Накрая запада да не те отрезви теб :)) Отрезвиха Япония и Германия... ти ще си лесен.
239
26
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дръжте се, руски момчета, че иначе няма отърваване от арогантните кравари, дето искат да подчинят целия свят.
238
26
 
29
 
! Отговори
Готино ми е преди 1 година
Нито студувам, нито съм на тъмно ,храна в изобилие , много пътувам ( не в в Русия) живея в Европа (не в Русия) радвам се на свободата която имам ( не руската) неразбираем какво искаше да каже г-н Путин когато ни заплашваше. Кой кого е по застрашен ? Путин или аз
237
16
 
28
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 272 - С запада за приятел може само да западнем. На тях не може да се разчита - как са подкрепяните от тях в Афганистан? Подлъгаха ги да предадат своите и когато не им бяха вече нужни - оправяйте се от нас довиждане и всичко най... Така ще стане и тук - сега се изявяват различни кукли на конци, но когато Украйна падне и запада се изтегли ще изостави послушните мижитурки и ще последва опит за поредно пребоядисване, но този път няма да мине. А заради техните действия сега ще страдат хората.
236
20
 
21
 
! Отговори
До 262 преди 1 година
С такива братски/близки народи като руският ,врагове не ти трябват
235
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правят шушу мушу на кой да му ядат глaвaта.
234
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя сладур съм му лепнал снимката в тоалетната и когато имам запор, само като погледна фотото и проблема се изчиства.
233
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам тези спорове да се прекратят с една желязна завеса.Нямам нерви да гледам рани матрьошки - политици да ми се правят на едни чичковци ит миналото, за които ако имаш мнение си срещу партията и хайде лагери.Тази диващина или трябва да се забрани или да се разделяме.Както едно време. Но си мисля, че вече трудно ще се върнем към жителството, визите и корекомите.Така, че преди бърборенето, трябва да се мисли за последствията.
232
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е добре да спаси себе си...
231
29
 
21
 
! Отговори
Русия ще спаси света преди 1 година
Един нормален политик.Рядкост са вече.Само п.о.м.и я р.и.
230
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Киев ще падне за 3 дена"... "Европа тази зима ще стои на студено"... "Комунизмът ще пребъде..."
229
4
 
11
 
! Отговори
Лукашенко преди 1 година
На срещата с Лавров направи впечатление как Лукашенко опитва да го убеди, че каквото е обещал, каквото било нужно на Руската федерация "в този труден период", било направено. Думите на беларуския президент добре показват, че той опитва да намери изход от натиска на Кремъл беларуската армия да се включи в руска операция срещу Украйна.
228
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната ще свърши и Украйна ще стане супер модерна европейска държава.И нашите плюещи страхливци, първи ще започнат да търсят там работа.Ако българите бяха задружни като украинците, нямаше да има ББ и нямаше да сме бедни мизерници.