Лавров се закани: Русия ще "отрезви" Запада скоро

"ЕС и НАТО да се откажат от своите "колониални илюзии"
19 яну 2023 18:00, Йоана Цонева
388
Лавров се закани: Русия ще "отрезви" Запада скоро
Снимка: БГНЕС

Москва ще се опита да накара Европейския съюз и НАТО да се откажат от своите "колониални илюзии". Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след среща с беларуския си колега Сергей Алейник.

Ще направим всичко, за да отрезвим колегите от НАТО и Европейския съюз възможно най-скоро, подчерта той.

Лавров описа западните лидери като "самонадеяни" хора, които поставят "неудържимите си политически амбиции, опитите си да реализират чувството си за собствено превъзходство, своите колониални и неоколониални мечти и илюзии над интересите на собствените си народи".

По негови думи Западът е превърнал Украйна в плацдарм за по-нататъшно развитие на постсъветското пространство.

Още по темата
Западът е този, който в момента тласка Киев да създава директни заплахи за жизнените интереси на Русия и Беларус, категоричен бе руският първи дипломат.

От своя страна беларуският външен министър заяви, че спрямо Минск и Москва е отприщена хибридна война от страна на Запада.

На срещата Лавров изрази и подкрепа за предложението на беларуския президент Александър Лукашенко Организацията на договора за колективна сигурност да проведе конференция за евразийската сигурност по-късно през тази година, съобщава ТАСС.

Той посочи, че на събитието ще бъдат поканени и представители на ООН, Шанхайската организация за сътрудничество и Общността на независимите държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
20
 
22
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Днес в Бундестага, Алтернатива за Германия са припомнили, защо руснаците са дошли до Берлин преди 75 години. Москва разполага ПВО, Путин каза, че произвеждат годишно ПВО ракети, колкото целият останал свят. На фронта Русия дръпна леко напред. Война, мира се отлага.
206
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето хора из Запада вече отрезняха. Под съвместното въздействие на обедняването и гледката на украинските бежанци. А тези из "балоните" по правителствата на ЕС и евроатлантиците няма как да изтрезнеят, твърде много хартийки са получавали цял живот, сега трябва да връщат борчовете. Тях ще ги оправи едно - як лобут, а може и провесване да съхнат. Друг изход няма.
205
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пияния кон и пияния Медвед се надпреварват да заплашват ама и двамата ще свършат с кувалда в главата
204
33
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е най-мощната военна сила в света бе 6астун. Няма как да загуби. Може да се бие с целия свят и ще затрие планетата ако се наложи. Разбери че с Русия не се воюва. Ако си човек можеш да се разбереш с тях без проблеми. Те са наши хора. Не са педдераси, сектанти, извратеняци и тн. Велика държава победител в най-жестоката война в историята. Ако жалките европейчета много настояват ще го усетят за втори път.
203
3
 
14
 
! Отговори
ТИТАН преди 1 година
Те търговците на роби са надменни.....
202
30
 
31
 
! Отговори
Емил ЗАШЕВ преди 1 година
Русия е велика страна и винаги ще бъде. Запада е виновен за войната. Създадоха азов фашистки полк и то в Украйна...запада е пак с фашисти те...защо ли
201
19
 
15
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
а, извинявам се, явно погрешно съм разбрал, че ЛИЛИПутин се сравнява с Петър Велики... по повод подзаглавието за колониалните илюзии...
200
18
 
24
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Песък на пиздата се заканваше ,че природният газ ще бъде за Европа 4000 долара за 1000 мегабата ,онзи ден на борсата беше 55. Европейците щели да умират от студ... ми в жилището ми е 23 и ходя по къса фланелка, щяха да превземат Киев и да ги посрещат цветя и рози -пратиха вече 120 000 с град 200... И още и още и още...
199
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците не виждам да са пияни и се държат трезво и сериозно и Лавров и Путин и Песков. За разлика от оня безмозъчен смeшник Юнкер дето залиташе и не мжеше да се държи на краката. И това било лицето на ЕС. Или да коментираме дъpтия издухaн Байдън дето се ръкува с разни въображаеми същества. Едните са сериозни държавници, а другите некомпетентни, нискоинтелигентни, корумпирани и покварени хора. В ЕС нямат никаква допирна точка с реалността.
198
29
 
24
 
! Отговори
Мирчев преди 1 година
Абе Лавров вие сте в момента колонизаторите и колонизирахте големи части от Украй на и имате наглостта и нахалството пред целия свят да твърдите,че Западът правил опи ти за колонизация - КЪДЕ Я ВИЖДАШ БЕ ?! Или трябва само да се лъже,да се лъже,та дано хва не дикиш,а ?! Толкова долни политици да са руснаците никога не сме очаква ли !Отвратени сме,омерзени сме...наглост и нахалство сте вие ! Никога повече с Русия ! Свобода за Украйна !!!
197
16
 
20
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Кон, който лае, не хапе. Пример - на снимката.
196
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска гледам има някакво раздвижване по фронтовата линия малко навътря в тараторията на ухрайна затва умнокрасивобогатите са се разпищели в най-горен регистър. Много е весело кога пищят. А това е непрекъснато.
195
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пичове, чичовци, лелички и голобради тийнейджъри, само едно ще ви кажа... И то е, че в момента Украйна изнася храна за България и ЕС, а в България почти нищо не се произвежда и спекулата с произведените храни в България е огромна, благодарение на което цените са космически. Сещате се сами на коя партия трябва да благодарите за настоящото положение.
194
15
 
38
 
! Отговори
ШашавКонЕТоя преди 1 година
Същия подход като Ким Ир Сен , след като губи войната в Корея. Насажда усещането за постоянна заплаха и общ враг целящ да унищожи държавата им.
193
32
 
23
 
! Отговори
СлаваНаВеликаРусия преди 1 година
Често си мисля,какъв прекрасен живот бихме имали не само ние българите,ами и всички хора по света, ако бяха изпепелени и премахнати да не мърсят тази земя световните терористи ФАЩ и Англия,и техните слуги,подобни на безродника -българомразец Сулю Падитто.
192
19
 
41
 
! Отговори
До Асен преди 1 година
Прав е Асен - За опустошена Европа - плана Маршал (включително и за победените Германия и Италия) сега тези страни са от най-развитите на света . За приближените( волно или неволно) до СССР половин век комунизъм заради който още сме най бедната част на Европа
191
14
 
25
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЙНА преди 1 година
До Offf - Ти остави леопардите виж ги тия английските challenger 2 за кво чудовище става въпрос
190
22
 
36
 
! Отговори
гг преди 1 година
Ем днеска ги гласуваха в ЕС всички убавци - Путин и компания като престъпници и искат не искат, ще трябва да посетят Хага. Дано самият руски народ да ги предостави, така ще е най-добре.
189
14
 
25
 
! Отговори
Offf преди 1 година
Леопардите идват, бягай *** ...
188
34
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Русия спечели, за ужас на тези от ЕС, ЕК и САЩ. Те си дадоха парите и оръжията на държавата, която вече не съществува. Колкото и обръщения, вечерни при това да прави клоунът им президент. А пък в България ще си пее г-жа БОТЕВА, а не този измислен певец и политически лидер от Учиндол, Плевенско. Той е точно толкова измеслин, колкото и другарят му от Банкя. звестен като мутрата и тиквата.