Зеленски обясни защо положението на фронта изглежда патово

Украинският президент обвини Москва в "износ на терор"
19 яну 2023 07:39, Елка Василева
441
Зеленски обясни защо положението на фронта изглежда патово
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните съюзници по-бързо да доставят на страната му танкове и средства за противовъздушна отбрана, за да се отнеме на Русия възможността да извършва нападения. В реч пред участниците в Световния икономически форум в Давос Зеленски обвини Москва в износ на терор, предаде БНР.

Още по темата
Президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на тайните служби разследването на причините за вчерашната катастрофа на хеликоптер, при която загинаха 16 души, а 30 бяха ранени. В късното си видеообръщение Зеленски съобщи, че ръководството на украинското вътрешно министерство ще бъде поето временно от началника на полицията Игор Климeнко. Сред загиналите при катастрофата бяха министърът Денис Монастирски, заместникът му Евген Енин и секретарят на ведомството Юрий Лубкович.

Причината за катастрофата остава неизвестна, но пред Световния икономически форум в Давос президентът Зеленски каза, че трагедията е следствие от войната. Той използва видеообръщението си, за да призове съюзниците бързо да изпратят повече оръжия преди нови руски офанзиви.

Думите му бяха изтълкувани като молба Германия да побърза с доставката на танковете „Леопард“. Съобщава се, че Берлин не желае да изпрати таква танкове, освен ако САЩ не се ангажират да предоставят свои собствени бойни танкове "Ейбрамс". Великобритания наскоро също обеща да изпрати свои танкове в Киев. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че страните-членки ще се срещнат в петък, за да обсъдят какво военно оборудване може да бъде изпратено в Киев.

В изявлението си пред форума в Давос Володимир Зеленски каза още, че на юг и север контролът е в украинските сили и обясни защо положението на фронтовата линия изглежда патово.

„Войната действително се забавя. Има разбираеми обстоятелства за това. Всички се изморяват – природата, хората и, слава Богу, врагът също. В източната част на Украйна ежедневно продължават ожесточените боеве. Много е важно , че сме силни не само на изток, където действително е горещо“, каза Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
1
 
2
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Патово?!!! Е нали ги бяхте насмели руснаците?!!!
346
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗЕЛЬО, Ако върнат териториите , които са откраднали от Русия, Украйна ще има 0(НУЛА) квадратни метра земя, просто защото е руска земя! Както каза един американски военен, "ако не се унищожи изцяло Украйна, в бъдеще , ще се превърне в раково образование за Европа" и директно каза, че Русия трябва да превземе или унищожи Украйна и не остане нищо от нея.
345
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗЕЛЬОТо ако върнат териториите , които са откраднали от Русия, Украйна ще има 0(НУЛА) квадратни метра земя, просто защото е руска земя! Както каза един американски военен, "ако не се унищожи изцяло Украйна, в бъдеще , ще се превърне в раково образование за Европа".
344
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, кога ще се махаш заедно с фашистите, бе ***, абе унищожихте славяните и ни съсипахте държавите в Европа, бе ***!
343
6
 
19
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 година
Пак ли ни натрапвате този наркоман и краварски прислужник?Всеки ден този жалък комик е главен герой в този форум.
342
4
 
7
 
! Отговори
Владко преди 1 година
Не съм джудже, един и петдесет съм
341
35
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масовият убиец е едно плешиво, дърто джyдже в Кремъл, което ще бъде подсъдим в Хага (или убит)...
340
12
 
1
 
! Отговори
NEXO преди 1 година
Nехо oбяви oфициaлнo, чe e пocтигнaлa oĸoнчaтeлнo cпopaзyмeниe c Koмиcиятa зa цeнни ĸнижa и бopcи нa CAЩ (ЕС), Acoциaциятa нa aдминиcтpaтopитe нa цeнни ĸнижa в Ceвepнa Aмepиĸa (NААА), cъcтoящa ce oт вcичĸи 50 aмepиĸaнcĸи щaтa и тpи тepитopии, Глaвния пpoĸypop нa Hю Йopĸ (NYАG), Дeпapтaмeнтa пo бaнĸoвo дeлo нa Teĸcac, Oтдeлa пo бaнĸoвo дeлo и цeнни ĸнижa в Aляcĸa, ĸaĸтo и Oтдeлa зa нaдзop нa пoтpeбитeлcĸи ycлyги във Baшингтoн.
339
26
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, ти си масов убиец и рекетьор на маса държави! Ти уби цяла нация, цели градове за последните почти девет години, ти извърши страшен и кървав геноцид, върви в ада!
338
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре се махни отколкото лошите да те довършат много скоро... какво чакаш нямаш жива сила *** сам да се биеш ако искаш много..
337
31
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
обикновен наркоман
336
35
 
27
 
! Отговори
Евгений Пригожин преди 1 година
Зелю, подмий се като дойда и обещявам че няма да боли... много!
335
5
 
7
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
До 376Тя с тези пари отивала да направи вноски за нови танкове и гаубици...а не да ги трупа в швейцарски сметки...
334
39
 
51
 
! Отговори
Щирлиц(таен агент) преди 1 година
Укрите остъпват победоносно.Зеленски иска още от всичко,за Покрайна изобщо не му пука.Жена му я хванаха с куфар пари,но по този въпрос се мълчи съвсем демократично.
333
28
 
34
 
! Отговори
Бахмут ли преди 1 година
Хххх. Него от кога го превземате:)) с тази скорост до Киев ще стигнете за 35 години. Ще почакам 2,3 дни но този път като обявявате че го контролирате много моля превземайте го по не повече от 4,5 пъти дневно, че в Соледар голямо превземане падна и още май го обстрелват и днес дори. Оти тъй?Нъл го превзехте. По какво ли стрелят руските сатрапи?
332
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този продаде народа си за да угоди на щатите
331
21
 
6
 
! Отговори
Саруман преди 1 година
Hаpкoманското джyдже, срещу КГБейското джyдже. Защо тази фентъзи битка трябва да ни засяга ?
330
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми не изглажда, щото и Бахмут ще изгубите до ден два
329
23
 
5
 
! Отговори
Блядовете преди 1 година
Нещо отново обосралис.Пак подхваща атома а последно като го бяха под хванали направиха грандиозно контраотстъпление от Херсон.Не знам само кълве ли още някои на тяхната ядрена доктрина или сами си я препрочитат периодично. Сме ххх. Мале
328
24
 
9
 
! Отговори
Ни яде ни еве преди 1 година
В русия я др седмица започвала отново мобилизация. Що ли така? Чудя се щом Путин казва че вс е хубаво и върви по план да не вземе накрая усул аладжак да преизпълни плана че много убу не било на убу:))) А когато войната свърши на 250 рускини ще се пада по 1 мужик, а тогава ние ще ги утешава ме следвоенно:)) нали сме братски народи бе джанъм. Кой само ще остане да бачка у пРосията не знам.