Лавров се закани: Русия ще "отрезви" Запада скоро

"ЕС и НАТО да се откажат от своите "колониални илюзии"
19 яну 2023 18:00, Йоана Цонева
388
Лавров се закани: Русия ще "отрезви" Запада скоро
Снимка: БГНЕС

Москва ще се опита да накара Европейския съюз и НАТО да се откажат от своите "колониални илюзии". Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след среща с беларуския си колега Сергей Алейник.

Ще направим всичко, за да отрезвим колегите от НАТО и Европейския съюз възможно най-скоро, подчерта той.

Лавров описа западните лидери като "самонадеяни" хора, които поставят "неудържимите си политически амбиции, опитите си да реализират чувството си за собствено превъзходство, своите колониални и неоколониални мечти и илюзии над интересите на собствените си народи".

По негови думи Западът е превърнал Украйна в плацдарм за по-нататъшно развитие на постсъветското пространство.

Още по темата
Западът е този, който в момента тласка Киев да създава директни заплахи за жизнените интереси на Русия и Беларус, категоричен бе руският първи дипломат.

От своя страна беларуският външен министър заяви, че спрямо Минск и Москва е отприщена хибридна война от страна на Запада.

На срещата Лавров изрази и подкрепа за предложението на беларуския президент Александър Лукашенко Организацията на договора за колективна сигурност да проведе конференция за евразийската сигурност по-късно през тази година, съобщава ТАСС.

Той посочи, че на събитието ще бъдат поканени и представители на ООН, Шанхайската организация за сътрудничество и Общността на независимите държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
24
 
36
 
! Отговори
Асен преди 1 година
До 186:Още един русофил,който говори глупости,само и само да излезе колко лоши са американците:)Човече,прочети малко повече кога е почнал ленд-лийза,и тогава коментирай :)И понеже всички Путинофили твърдят колко лош е САЩ и как грабел всичко,само ще ви припомня плана "Маршал" (който не знае какво е, може да прочете). Само да попитам: може ли Русия да се похвали с подобно нещо?:)
186
29
 
28
 
! Отговори
Аман от подлогите преди 1 година
Браво на Лавров!Запад да си знае мястото!
185
2
 
36
 
! Отговори
До Нищо ново преди 1 година
Само дето сега САЩ помагат на Украйна не на СССР нали така ( даже по същата програма lend lease). Другото което не резбирам е защо мрънкат за подпомагането на Украйна - преди войната ясно беше заявено че ако Русия нападне НАТО ще помогне с оръжие ,но не и с войска на терен ,знаеха го и въпреки това се навряха в шамарите и поне едно 100-ина хиляди млади мъже си отидоха и от двете страни
184
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е изпаднал в тежка деменция
183
17
 
23
 
! Отговори
Казуар преди 1 година
Никой няма претенции към територията на Русия, обратно тя прави аншлус от териториите на съседни държави.
182
3
 
8
 
! Отговори
До204 преди 1 година
Победена,не знам,но зависима да.
181
11
 
15
 
! Отговори
До 199 преди 1 година
Победена, сигурно не! А изгонена от чужда територия? Може ли? Позволяваш ли?
180
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 186....Прав е човека.Помоща на САЩ към СССР бе много преди САЩ да се включи във войната.Защо не виехте тогава за справедливост И не призовавахте САЩ да не помагат на СССР..Тогава , когато САЩ помагаха на СССР със ценни суровини и техника за танковете не ревахте за скорошен свършек на войната.Тогава САЩ бяха от добрите.Сеха са от лошите .Защото са против вас убийци недни.
179
23
 
24
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Всеки е искал да заеме територията на Русия.... Наполеон, Хитлер, сега Байдън! Факти....
178
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поражението ще бъде не само за Украйна, това ще бъде поражение за цяла Европа, при това поражение едновременно за Германия, Франция, Белгия, и някакво си там Люксембург и съвсем забравен от Бога Сан-Марино. Затова западът се готви да се сражава дълго. Разбира се, Европа не се готви да праща милионна армия, това не е ПСВ и не е ВСВ. Но да помагат с техника - да. И реално Европа има достатъчно възможностти да налива оръжия и запаса в украинския режим до последния украинец и докато не фалира и последното предприятие в ЕС.
177
6
 
5
 
! Отговори
До 191 преди 1 година
Ако си мислиш,че в подмосковията е по различно,си много зле.
176
1
 
30
 
! Отговори
Днес преди 1 година
нашите велики депутати гласували, казармата да се признава за стаж! Аз от както се помня и до колкото знам, винаги се е признавал за стаж!
175
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Россия вперед!
174
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си мега ***, за да си помислиш, че една ядрена държава може да бъде победена.
173
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
много скоро четвъртият рейх ще го приземят
172
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните държави са на изчерпване на оръжията за Украйна и скоро ще бъдат победени. Дeбилната и елементарна антируска пропаганда няма да им помогне. Преди наркомана просеше, сега и Урсула в Давос го удари на просия кой каквото може и каквото има да даде на Украйна. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по много развълнуван начин призова всички страни да дадат на Украйна каквито могат оръжия. Преди само наркомана просеще, сега и Урсула го удари на просия.
171
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дипламат номер 1. Браво за смелостта да се изправи пред западните империи!
170
19
 
11
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ситуацията е стабилна и под контрол, вярно, че ЕС загуби трилиони, но ЕС е богат и може да си позволи да загуби още няколко трилиона и ще издържи поне още 2-3 години преди да рухне. През това време Русия със сигурност ще рухне от санкциите, Путин със сигурност ще бъде свален и със сигурност всичко ще се върне както си беше по-рано по времето на края на историята по Фукуяма.
169
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да изтрезнеят тези из западните столици, понеже не са пияни. Те просто са тотално зависими от нюйоркските еврей и присъдружната им Агенция. Правят без да проявяват мисъл каквото им се каже и дори преди да им се каже. С тези начинът за превъзпитание е един - тежък физически труд близо до природата, минимум 10 години. За да видят, че има неща по-истински и по-могъщи от сегашните им господари. А за тази цел Русия ще трябва още да поразклати казана с помия, наречен ЕС.
168
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Запад не остана вече и един политик който да не изтрезня след мащабната по размер след Втората Световна инвазия и не предизвикана , без никакъв разумен повод война от страна на Русия.Мисля , че никой политик на Запад няма да се опияни вече в обезмислен дипломатизъм с азиатските си колеги.