Лавров се закани: Русия ще "отрезви" Запада скоро

"ЕС и НАТО да се откажат от своите "колониални илюзии"
19 яну 2023 18:00, Йоана Цонева
388
Лавров се закани: Русия ще "отрезви" Запада скоро
Снимка: БГНЕС

Москва ще се опита да накара Европейския съюз и НАТО да се откажат от своите "колониални илюзии". Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след среща с беларуския си колега Сергей Алейник.

Ще направим всичко, за да отрезвим колегите от НАТО и Европейския съюз възможно най-скоро, подчерта той.

Лавров описа западните лидери като "самонадеяни" хора, които поставят "неудържимите си политически амбиции, опитите си да реализират чувството си за собствено превъзходство, своите колониални и неоколониални мечти и илюзии над интересите на собствените си народи".

По негови думи Западът е превърнал Украйна в плацдарм за по-нататъшно развитие на постсъветското пространство.

Още по темата
Западът е този, който в момента тласка Киев да създава директни заплахи за жизнените интереси на Русия и Беларус, категоричен бе руският първи дипломат.

От своя страна беларуският външен министър заяви, че спрямо Минск и Москва е отприщена хибридна война от страна на Запада.

На срещата Лавров изрази и подкрепа за предложението на беларуския президент Александър Лукашенко Организацията на договора за колективна сигурност да проведе конференция за евразийската сигурност по-късно през тази година, съобщава ТАСС.

Той посочи, че на събитието ще бъдат поканени и представители на ООН, Шанхайската организация за сътрудничество и Общността на независимите държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
13
 
4
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, лидерите се сабират на некой самит като Давос и призовават държавите да доставят оръжия на Украйна, украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и Путин ше бъде свален, Русия ще бъде разчленена на малки демократични държава които ще живеят по евроатлантическите правила и ще доставят евтини енергоносители и суровини и всичко ще се върне както си беше по-рано по времето на края на историята по Фукуяма.
166
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 180 - ей, слабограмотния - когато САЩ се осмелиха да се включат във войната в Европа, вече и децата знаеха, че хитлeр е обречен и губи войната - защото руснаците бяха на полска територия вече !!!
165
9
 
3
 
! Отговори
А дано преди 1 година
Да е по-скоро!
164
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - 181 - руснаците отдавна са извън топ-10 на най-пиещите нации за разлика от някои западноевропейци. Такива *** като тебе живеят в някаква несъществуваща реалност и повтарят едни и същи глyпости през целия си (без)съзнателен живот.
163
15
 
20
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Не му е лесно на Лавров. Топ-дипломат, а няма с кого да преговаря. Насреща му винаги са някакви невежи аматьори но с огромно самочувствие, които си мислят, че могат да заповядват и да диктуват условия на него и на Русия. Да напомням ли как гнъсният старец борел и негрaмотната тръс се зъбеха на Лавров, но бяха опозорени ??? Заради такива мишkи, които си въобразяваха, че могат да дават заповеди на мечката, сега украинците плащат.
162
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствените за изтрезняване са руските пиянгурници. Само че това е много опасно, ако им спрат пиенето ще извършат масов суицид, ще взривят ядрения си арсенал за да не ги окупира НАТО и да им спре пиячката.
161
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя орангутан май прави самооценка на руската политика...А относно брътвежите на нискочелите безмозъчни същества които бълнуват руски танкове в Берлин-ако не беше САЩ нито един руски танк нямаше да може да излезе от Русия към Европа.Хитлер ги размазваше по всички фронтове.
160
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия отрезви Запада отдавна.Запада разбира с какви опасни политици разполага в настояще Руската държава.Запада наистина отрезвя след нечувания погром , нещо неслучващо се от Втората световна.Лавров бърка във времето.Балагодаря му и аз на Лавров и на Путин , че овреме ни отрезви над и всички русофили.Все още вярващи на безчовечното руско чу* чело
159
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой вече не взема Лавров насериозно. Мумифициран и отдавна, компроментиран политик.
158
7
 
19
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
На тези целживот им трябва враг.
157
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига ***, танковете ще дойдат, да видим кой ще бъде отрзвен.
156
11
 
18
 
! Отговори
Някой преди 1 година
знае ли друга държава, да има русофили? Аз знам, че и в Беларус няма!
155
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 166 Кога ще победите? другата зима ли? или лятото!Защото победихте за 3-4 дена!
154
14
 
24
 
! Отговори
Зад завеската преди 1 година
Тия са се юрнали да заплашват днес, за да откажат Запада да праща танкове на Украйна. Това е чепикът който ги стиска. Франция вече прати. Сега предстои и Германия, Англия и Щатите да пратят. Идва на дневен ред и въпроса за самолетите. Това им е болката на кремълските плъ-хове. Затова се чудят каква глупост да изтърсят, което ги прави жалки.
153
21
 
11
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ !
152
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До AZ Прав си, 20 години Путин набиваше в главите на руснаците че докато той е на власт руснаците няма да са роби на Запада и накрая ще ги направи роби на Украйна за следващите 80 години ще плащат репарации заради имперското величие на Путин.
151
4
 
4
 
! Отговори
И ся ко? преди 1 година
Нали куманизъм щяха да строят и да раздават кашони от общината да не спим под мостовете,манжата с дрон щяха да носят.......
150
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако по някакъв начин,тази гадна *** се поразцепи,ще се появят хора,много милиони,мачкани от векове,които ще могат с ръка на сърцето,да кажат-да,ние сме българи а не татари и тем подобни имена,които им натрапваха русите комплексари.
149
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До AZ Победителите не плащат репарации,стегни се малко...
148
18
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Анонимен 160: Руската армия вече се е срещала с немски танкове и резултата го знаем. И в Германия не са го забравили и затова не бързат да ги доставят на Украйна.