Русия трябва да загуби... А ядрен конфликт?

Медведев: Това трябва да е очевидно за всеки западен политик
19 яну 2023 14:25, Елка Василева
403
Русия трябва да загуби... А ядрен конфликт?
Снимка: архив, БГНЕС

Ядрените сили не търпят загуба в големи конфликти, от които зависи съдбата им - това трябва да е очевидно за всеки западен политик, написа днес в "Телеграм" заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Той обърна внимание върху изявления на Световния икономически форум в Давос, според които "Русия трябва да загуби" войната с Украйна.

На западните политици "не им хрумва да направят един елементарен извод: загубата на една ядрена сила в обикновена война може да предизвика начало на ядрена война. Ядрените сили не са губили големи конфликти, от които зависи съдбата им", каза бившият руски президент.

Попитан от журналисти за коментар на думите на Медведев, говорителят на Кремъл отговори, че те съответстват напълно на ядрената доктрина на Русия.
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само от сопата ще уври главата на алчните западни хиени.Кок.инчо ще им помогне като изтреби и собственото си население.
214
20
 
14
 
! Отговори
Атомна боНба преди 1 година
Ако и ядрената им сила е като неядрената, голям бой ще ядат и това ще сложи край на Матушката. Впорчем, нищо чудно и да започнат ядрена война. Това ще е най-кратката война за Русия и окончателен край на всичките им програми - ядрени, неядрени, боршови и картошникови.
213
15
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Мите, ай наздраве бе!Оставия я тая политика, гледай си чашката.Там ти е силата на тебе. Като гледам тебе и се сещам за Елцин.
212
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Председателката на ЕК е против призивите за спиране на огъня в Украйна! Когато си много глупав: Ако Русия спре да се бие край на войната, ако Украйна спре да се бие няма да има повече Украйна. Урсула фон дер Лайен.Каква е истината: Ако Украйна спре да се бие край на една фашистка хунта, ако Русия продължава да бъде застрашена с унищожение от колективния Запад край на човечеството.
211
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие разбрахте ли какво каза Мечков?! Цитирам :Ядрените сили не търпят загуба в големи конфликти, от които зависи съдбата им:. Вие прочетохте ли добре, та той си призна, че Русия е пред разпад ако загуби войната в Украйна! И тук идва уместния въпрос! А защо я започнаха тази война, след като загуба означава край на Русия!
210
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЛНР беше открита база, където украински военни и чуждестранни инструктори, като част от военно-патриотична игра, обучавали деца от 12-годишна възраст на основите на саботажа. И тук няма нищо изненадващо - нацизмът трябва да се култивира от детството, тогава няма да има морални и етични дилеми и съмнения относно целите и мисиите.
209
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така нареченият римски папа няма нищо общо с християнството той е подставено лице на ЦРУ и е прикрит сатанист. ето това са демократичните ценности, които така настървено защитават извратеняците у нас в парламента, в президентството и в правителството
208
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и никога няма да има. Руснаците отиват на фронта за да спасят сънародниците си от една безумна фашистка идеология, подклаждана умело от САЩ и ЕС сред националистическите бандеровски среди в крайните южни европейски територии на Русия. Русия ще победи в тази война защото истината и справедливоста са с нея!
207
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма да удря с една ядрена бойна глава, а с новото си оръжие Сармат,което е ракета носеща до 13 ядрени бойни глави.При симулация от 10 такива оръж. с-ми с по 13 ядр. глави, цялото НАТО+САЩ+Канада+Австралия ще бъдат парализирани и полуживи за да видят след това как 10 торпеда Посейдон потопят Англия,САЩ,КАНАДА,Европа,Австралия и Н. Зеландия, а Япония вече ще е на дъното на океана и това ще е началото на нов св.ред начело с Русия!
206
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И атомна, и термоядрена и неутронна бомба да използват руснаците в крайните си европейски южни територи, т.нар. Украйна, пентагонът нищо няма да направи, защото те пет пари не дават нито за Украйна, нито за руснаците населяващи тези земи. Те ще обичат Украйна и украинците само докато тези Tъпaци воюват срещу Русия и ще подкрепят Украйна и народа по тези земи докато има и един Tъп укрофашист, който да воюва с Русия.
205
12
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Русия ще заличи запада безспорно е земята под краката ще им гори и ще мерише на пекано прасенце. Запада са нацисти ***
204
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не пишете глупости на чаша вино или нещо друго.Тези думи са плашещи.Близо сме до точката ,от която няма връщане.Пък после нека се преброят фоби и фили.
203
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този дрucльo го чака и него военен трибунал. Дали ще успее да се самоубие като Гьоринг или ще висне на въжето? Абе, плaшипyтapник, ядрен удар няма да има. Няма да има, защото иначе Русия ще бъде заличена от картата. Русия не трябва да печели тази война особено след подобни заплахи. Иначе всеки ще тръгне да разработва ядрени оръжия понеже ще се окаже, че няма друг начин за водене на война. Тогава какво правим? Ще ядем дедовия всички.
202
1
 
7
 
! Отговори
Къса памет преди 1 година
А в Авганистан да не би да спечелите???
201
1
 
9
 
! Отговори
1.58м. преди 1 година
Алгаголик!
200
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кофти е че руският народ няма какво да загуби , а лукса на щатите е по-мил . До сега всички преговори са проваляни / м/у Русия и САЩ / , от Русия , заради това че няма какво да загубят .
199
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Cartman1912.. Да де , и как стана пак същото , след като от тази война , ЕДНИ ДЪРЖАВИ ЗАБОГАТЯХА , А ЕС ГО ЗАКЪСА ?
198
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да съществува светът без САЩ и Русия , те са баланса , иначе ЩЕ НАСТЪПИ ХАОС В СВЕТА , ПОМИСЛЕТЕ !Затова двете държави никога няма да посегнат един на друг .
197
4
 
14
 
! Отговори
Превод преди 1 година
Оставете ни да правим каквото си искаме иначе ядрена война. Напомня ми на детето в класа което всички мразеха ....
196
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Края на войната няма да застраши Русия , но ще изпрати джуджетата им в миналото !