Русия трябва да загуби... А ядрен конфликт?

Медведев: Това трябва да е очевидно за всеки западен политик
19 яну 2023 14:25, Елка Василева
403
Русия трябва да загуби... А ядрен конфликт?
Снимка: архив, БГНЕС

Ядрените сили не търпят загуба в големи конфликти, от които зависи съдбата им - това трябва да е очевидно за всеки западен политик, написа днес в "Телеграм" заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Той обърна внимание върху изявления на Световния икономически форум в Давос, според които "Русия трябва да загуби" войната с Украйна.

На западните политици "не им хрумва да направят един елементарен извод: загубата на една ядрена сила в обикновена война може да предизвика начало на ядрена война. Ядрените сили не са губили големи конфликти, от които зависи съдбата им", каза бившият руски президент.

Попитан от журналисти за коментар на думите на Медведев, говорителят на Кремъл отговори, че те съответстват напълно на ядрената доктрина на Русия.
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
6
 
13
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
И как по-точно изтегляне от Украйна ще застраши съществуването на Русия? Може би ще застраши съществуването на Путин, но Русия ще си е ок. Дори ако го наследи някой по-балансиран политик ще може да започне да възстановява тръговски отношения с ЕС и САЩ.
194
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно че ЯО с/у Англия и Полша няма да са с големи килотони , сигурно има и по-малки , като за начало !
193
2
 
7
 
! Отговори
Blake преди 1 година
А клиника за алкохолици и наркомани?
192
3
 
14
 
! Отговори
Дежавю преди 1 година
Като се разпадаше СССР бащите им плещеха същото.
191
4
 
8
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Аве не зная защо , но най-пияният човек от Кремля излиза да заплашва , да не би Путин да му е отстъпил куфарчето с кодовете . Ако е така да се молим да не му се случи нищо лошо , че след него идва Захарова .
190
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става , цял свят не може да надвие на Русия ?
189
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дякона... Ами Брендо е зает със Зеленски и Дуда !
188
3
 
9
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Мечо пак е с изцъклен поглед. Допамина му се е покачил и отново се е отдал на поредната ко.каи.нова оргия :D. Преди десетина дни беше изръсил някаква простотия. Личи, че има някаква цикличност в изявите му. Апропо, допамина се връща в нормални нива след 7 дни от последното нашмъркване.
187
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО :Важното пак е , да няма войни , във и около САЩ !
186
4
 
9
 
! Отговори
до 227 #404 преди 1 година
Тоест ра6истие нахлуват и заплашват всички с АБ, но някой друг създава ТСВ?! ВТФ? русофилите? Май съвсем сте оглyпяли?
185
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като ЕС е ФЪФ НАТО , къде и е армията ?Колко трилиони отдели ЕС за въоръжаване , и накрая се оказа че парите отишли при Бай ти Данчо ПАК !
184
7
 
8
 
! Отговори
До 225 преди 1 година
ЕС има армия, само френския ядрен арсенал е достатъчен да сравни всички руски столици със земята. Всички знаят, че това са предимно политически оръжия и въобще е безсмислено да се обсъждат, ама кръчмарските бълнувания на Медведев обичат да ги публикуват по новинарските сайтове защото въртят трафик.
183
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя преди да се е засилил към копчето, Кремъл ще е на стъкло, а Москва на прах. А Путин гарантирано ще е от първите жертви, просто защото е приоритетен. Няма бункер който да го спаси. Ще умре още в първите минути и няма да остави труп който колегата Гундяев да цунка по студеното чело. Защото и Гундяев няма да го има.
182
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 228И тогава в Украйна ще сме свидетели на странни метеорологични явления - интересни гъбообразни образувания с височина от няколко километра придружени с температура от порядъка на 200-300 хил градуса плюс масивни пожари и рязко покачване на естественият радиационен фон до степен че част от територията ще излъчва странна светлина и денем и нощем.По-принцип не би трябвало да ни интересува но сме твърде близо до просешкият катун и отровата ще удари и нас плюс половин ЕС. Не е добре.
181
6
 
7
 
! Отговори
до 231 преди 1 година
И каква е територията на русия? Пустуш. Инат няколко големи градове близо до Европа, после чак Владивосток. Останалото е тайга. Като население са точно колкото Франция и Германия взети заедно. Е, кое им е великото? Че имат газ и нефт. Ама те и арабите имат и венецуела и азърбейджан и кой ли не. И атомни бомби, ама и Пакистан и те.
180
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога САЩ и Русия няма директно да хвърлят атома един с/у друг , имат си мъша . Защо когато САЩ хвърлиха атомни бомби в Нагазаки и Хирошима никой не се намеси ?Така ще бъде и в Европа , адрен удар по Полша и Англия , а може и по Румъния , но САЩ няма да се намеси !
179
6
 
8
 
! Отговори
#404 преди 1 година
М, да. Единствено войнолюбците и робоизме*т*та не спират да повтарят, че Русия ще загуби войната. Западът създава ТСВ, както и предходните две. Ясно е, че ЯО ще бъде използвано при заплаха срещу съществуването на Русия. сащ го използваха, за да постигнат политическите си цели и не са осъдени от същата тази пас*мина, която днес анатемосва Русия. На зла круша, зъл прът, реду*центи. Това е. ЯО за мир, ...както Столтенберг потвърди за танковете. Оруел е пророк.
178
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зарпадните политици не ги интересува интересува никакви изводи освен един, Украйна да победи! Как са успели да намерят ба.ла.мурниците които да умират за техните цели и интереси е друг въпрос, но са ги намерили и са ги обяздили, факт. Западът и САЩ ще затрият Украйна само и само да отслабят Русия и ако могат да я разпаднат. Правилните украинци за тях са евакуирани окол 10 милиона. А в Украйна са низвергнатите и нещастни украинци включително и деца, които ще отидат курбан заради сатанистите!
177
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е в НАТО! гледаш ли какво пишеш пияницо руска?
176
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пияница мистик.. То така се удря , я попрочети , каква е територията на Русия !