Кремъл: Американските танкове ще "изгорят" в Украйна

Това щяло да бъде скъпа, но безполезна прищявка
25 яну 2023 14:33, Елка Василева
164
Кремъл: Американските танкове ще "изгорят" в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че бойните танкове "Ейбрамс" от САЩ за Украйна ще "изгорят" и определи съобщенията за възможността те да бъдат доставени на Киев като скъпа, но безполезна прищявка, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
Според американски официални представители Вашингтон е готов да изпрати десетки от бойните си танкове "М1 Ейбрамс", променяйки своята досегашна позиция. Танковете имат 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, уточнява Ройтерс.

Песков каза също, че Часовникът на Страшния съд "наистина тревожно" се е преместил по-близо до полунощ.

"Ситуацията като цяло е наистина тревожна", каза Песков, като призова за трезва оценка на напрежението между Русия и Запада около кризата в Украйна.

Говорителят на Кремъл каза, че няма перспектива за каквото и да било разведряване, базирайки се на "линията, избрана от НАТО под ръководството на САЩ". Песков призова за бдителност, за да се предотврати рискът от ядрена война.

Часовникът на Страшния съд, създаден от организацията "Бюлетин на атомните учени", за да илюстрира колко близо е дошло човечеството до унищожаването на света, премести вчера неговата стрелка на 90 секунди преди полунощ в 2023 г., което е с 10 секунди по-близо от последните три години насам.

На пресконференция във Вашингтон президентът на "Бюлетин на атомните учени" Рейчъл Бронсън обърна внимание на "тънко завоалираните заплахи на Русия да използва ядрени оръжия", припомня Ройтерс.

(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
15
 
13
 
! Отговори
Рогозин преди 1 година
педи Песков като му запучат един шрапнел отзад друго ще говори.ха.ха ще търси и инвалидна пенсия..ха.ха
101
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След края на войната трябва всичките русофили да ги издирят и пратят в Сибир, на убавото.
100
22
 
15
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
защо всичко хубаво за руския обор започва с ЩЕ..ха.ха ще ще ще
99
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом африкански държави пращат танкове на Украйна, вече няма какво да говорим. Края на руският комунистически режим е подписан. За руснаците идва глад и 200г миене на чинии в ЕС.
98
19
 
21
 
! Отговори
Сссz преди 1 година
САЩ. Англия. ЕС,. Мразят. Слуги на. Дявола.сатана,излото. На. Таз земя. Искат. РУСИЯ,. Да. Не Съществува. Това. Няма как. Да стане. РОССИЯ. Си. Взема. Териториите. От. . Украина.
97
20
 
31
 
! Отговори
$$$€€€ провалил се преди 1 година
Не само ще изгорят.Ще затънат в руската кал и тогава ще станат лесна мишена.Ще се развенчае митът за непобедимото USA оръжие. Тази съдба очаква и немските танкове.Ще чета с интерес ,но не знам дали ще ни дадат ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ.Съдбата на Зеленски е ясна .Излезели истината за загубите на жива сила и техника ,украинския народ ще се саморазправи с този ФАШИСТ и НАРКОМАН.
96
11
 
15
 
! Отговори
Нено преди 1 година
Ще изгорят като отрицателно изплувалия флагман Москва. Ще ги прегазят като Киев за 3 дни. Всичко върви по план, нема се пуашите. То всъщност умните в Кремъл още нищо не са почнали
95
14
 
18
 
! Отговори
виждам отдолу преди 1 година
запенени червенотиквеници готови да предадат на Путин всичко българско и демократично. за тва на такива трепането им е малко
94
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом вече и Мароко дава танкове на Украйна, ясно е накъде отиват нещата.
93
15
 
22
 
! Отговори
Тарвестит си ти преди 1 година
*** и *** ***.*** КОИТО НЕ СИ ЗНАЯТ ИСТОРИЯТА И ВКАРВАТ НЕОФАШИСТКАТА ПРОПАГАНДА ТУК ЩЕ БЪДЯТ УБИТИ!!! АВТОМАТ НЕ ДЪРЖАЛ,НА ВЕЛИК СЕ ПРАВИ,ЧЕ НАТО ЩЕ ГО СПАСЯВА ОТ ВОЙНА.ТОВА СА ИТ *** ПЛАТЕНИ ОТ САЩ ДА СИ ВКАРВАТ МАЛОУМНАТА ПРОПАГАНДА ТУК!!!! МНОГО СКОРО ЩЕ ВИ ДОЙДЕ КРАЯ ГЕЙОВЕ С ДЕГРАДИРАЛИ И ПРОМИТИ МОЗЪЦИ,АМЕРИКА И ЕСЕС НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА НИ!!!
92
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак да питам , къде е пияницата -травестит Захарова Не се е изхождала вече месец Да не е паднала от някой прозорец ... ''случайно ''
91
5
 
15
 
! Отговори
ба тя преди 1 година
майтапчии, днеска яко ме разсмиват. Хем наакани от страх хем плашат гаргите
90
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае пичове, кажете защо в Дубай банките не спират да броят пари на богати руснаци, прииждащи с яхти, пълни с чували злато и долари??
89
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае пичове, кажете що Пytин си държи парите в банка в Швейцария, в Евро. А Песков бил си купил имение в Джърси. Що тъй бе?
88
13
 
20
 
! Отговори
До Кремъл преди 1 година
Ае пичове, кажете какво стана с рублата. Май изгоре. Дори имотите в Москва са в долари бухахаха
87
10
 
21
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До #404Така е, прав си. Но до тук ни докараха проруските агенти, пребоядисаните набързо комунисти и предателите русофили. Докато другите бивши соц. страни зануляваха руското влияние и правиха истински промени, нашите червенотиквеничковчета правиха перестройка по руски образец. Днес другите бивши соц. страни са средно европейски страни а ние още славим Червената армия и чакаме да дойде да ни "освободи". Вече 80 г. сме под руска власт и няма изгледи за промяна. Заради такива като теб ...
86
12
 
21
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До АнонименУкрайна имаше 250 танка Т84-Оплот в началото на войната. Днес имат около 800 танка като повечето са трофейни руски машини. Даже за срам на Руснаците, Украйна има повече Т90 от самата Русия. Бойния опит обаче показва, че руските танкове са пълна скръб и капан за екипажа. Снарядите са в и под купола в апарата за автоматично зареждане, а бронята им не издържа, и всяко попадение предизвиква взрив на боекомплекта. За това съветските и руските танкове се ползват рядко от ВСУ.
85
1
 
10
 
! Отговори
Дайте мостри! преди 1 година
Американците трябва сега да го опровергаят! Да сравним чии танкове горят най-ярко : руски, немски или американски! :)
84
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На баба ви Ванга предсказанието за изчезналата европа май ще се сбъдне както всичките и предишни предсказания.
83
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ручката Шкумба пак цепи вицове