Кремъл: Американските танкове ще "изгорят" в Украйна

Това щяло да бъде скъпа, но безполезна прищявка
25 яну 2023 14:33, Елка Василева
164
Кремъл: Американските танкове ще "изгорят" в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че бойните танкове "Ейбрамс" от САЩ за Украйна ще "изгорят" и определи съобщенията за възможността те да бъдат доставени на Киев като скъпа, но безполезна прищявка, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
Според американски официални представители Вашингтон е готов да изпрати десетки от бойните си танкове "М1 Ейбрамс", променяйки своята досегашна позиция. Танковете имат 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, уточнява Ройтерс.

Песков каза също, че Часовникът на Страшния съд "наистина тревожно" се е преместил по-близо до полунощ.

"Ситуацията като цяло е наистина тревожна", каза Песков, като призова за трезва оценка на напрежението между Русия и Запада около кризата в Украйна.

Говорителят на Кремъл каза, че няма перспектива за каквото и да било разведряване, базирайки се на "линията, избрана от НАТО под ръководството на САЩ". Песков призова за бдителност, за да се предотврати рискът от ядрена война.

Часовникът на Страшния съд, създаден от организацията "Бюлетин на атомните учени", за да илюстрира колко близо е дошло човечеството до унищожаването на света, премести вчера неговата стрелка на 90 секунди преди полунощ в 2023 г., което е с 10 секунди по-близо от последните три години насам.

На пресконференция във Вашингтон президентът на "Бюлетин на атомните учени" Рейчъл Бронсън обърна внимание на "тънко завоалираните заплахи на Русия да използва ядрени оръжия", припомня Ройтерс.

(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските медии станаха адвокати на Кремъл. Нямате ли с какво да си пълните страниците?
61
17
 
20
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Бе да бе, ще изгорят, колкото изгоряха хаймарсите, хахаха! Пожелавам на танкчетата успех и хиляди мужикистански ор-к и да бъдат изпратени при Алаха, накрая, и самият П у т л е р да опъне петалата, час по-скоро!
60
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е все още пролога на трагикомедията. Големият смях ще стане, когато европейските държави изпратят в Украйна армиите си. САЩ и Великобритания вече съвсем официално ги приканват към това, нищо че нашите мисири се правят на ударени. Та големият смях ще стане, когато всите евроатлантици от ЕС бъдат подкарани от *** към Украйна, да видят на живо руските ***. Предполагам, че около месец след това ЕС ще преустанови съществуването си.
59
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълската зомбирана ***, ако не беше ходила в Европа- Рим, Берлин, Лондон,Париж нямаше да е толкова ентусиазирана. Сега дават мило и драго да си върнат възможността за посещение на Цивилизацията, Има един начин -възстановяване на пораженията от завоевателната война и да се прибират около кремъл.
58
7
 
23
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
И с какво НАТО е влязло официално във войната? И тогава Иран и Северна корея и те ли са официално във войната? Това само вие русофилите го твърдите.
57
7
 
17
 
! Отговори
ясно преди 1 година
който е воювал срещу Америка винаги е губил справка -ПСВ и ВСВ -дори Виетнам не е комунистически ,китай неи е комунистически.КОМУНИЗМЪТ Е НА *** НА ИСТОРИЯТА И СЕ ИЗПОВЯДВА САМО В ПУТЛАНДИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ- НАЙ РУТРОГРАДНИТЕ И ИЗОСТАНАЛИ СТРАНИ
56
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кремъл усилено заплашват и коментират дайствията на НАТО, но никъде не виждам да казват те кога ще се изтеглят, за да свърши конфликта. И с какво е по-различно доставката на ираски дронове и северно-корейски снаряди от доставките на немско или американско оръжие?
55
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО вече съвсем официално влезе във войната. След като най-глупашки предварително изхаби половината си техника и боеприпаси. Не виждам руснаците да са се стреснали много от риториката и действията на атлантиците, имам чувството че се бъзикат с нас.
54
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците без самолети и танкове изтласкаха ршките,пък ако имат ще тръгнат и към Москва. А след танковете идва ред да се гласува да им дадат и самолети. Въпрос на време е
53
10
 
25
 
! Отговори
патка БГ преди 1 година
До Мислене - За да мислиш трябва мозък . Кога Украйна е нападнала русия и навлязла с танкове в чужда територия?
52
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и химарсите щяха да изгорят веднага,ама бая складове и серьожки хвръкнаха във въздуха и още са си цели и си стрелят.Джавелините и те бяха все рая,но 60 километровата колона отиде за скраб от тях.
51
6
 
25
 
! Отговори
Ало, кремълските преди 1 година
жужаци, не се напъвайте много.И какво търсите на чужда територия.Стойте си в страната на зомбираните московски Жужаци . Никой не ви ще извън пРоzzoia.
50
2
 
13
 
! Отговори
Както преди 1 година
Беше казал навремето Горуня: "Комунисти? Какакви комунисти бе? Те всичките в ЦК са членове на една или друга масонска ложа". Та не в танковете е проблема. Проблема е , че не знаем от коя ложа са хората на Путин ;), че така смело плашат със световно унищожение.
49
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще може да се възтанови след войната само от всичкия скрап на нейна територия. Милиони тонове унищожено желязо лежат там.
48
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евтини руски фишеци, за баламите русофили да им се радват, докато се чудят как да си платят данъците, защото са необразовани гащници, работещи за 800 лв.
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай да им пратим на русалките малко оръжие че и те са го закъсали
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми ко ревете тогава :)
45
0
 
23
 
! Отговори
Абе преди 1 година
нали запада още лятото изчерпи запасите! И заводите затвориха! И пари няма! И на студено стоят, некъпани!
44
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия напада вероломно Украйна.Украйна е жертвата.
43
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щеше да е тъжно , но е смешно ,каквато и техника да докарат наглосаксонците няма да им помогне , но никой не знае , може и да се настанят трайно в сибир но като работна ръка ...тоя филм вече сме го гледали след края на втората свеовна война