Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна

САЩ и НАТО се били превърнали в участници в конфликта
26 яну 2023 16:30, Елка Василева
550
Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия днес заяви, че гледа на обещаната доставка на западни танкове за Украйна като на доказателство за нарастващо американско и европейско участие в конфликта, съобщи Ройтерс.

Кремъл реагира за първи път на съобщенията на САЩ и Германия от вчера, че ще въоръжат Украйна с десетки бойни танкове в борбата ѝ срещу Русия.

Още по темата
"Има постоянни изявления от европейските столици и Вашингтон, че  изпращането на различни оръжейни системи на Украйна, включително танкове, по никакъв начин не означава участие на тези държави или на алианса във военните действия в Украйна", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Категорично не сме съгласни с това, а в Москва всичко, което алиансът и столиците, които споменах, правят, се разглежда като пряко участие в конфликта.  Ние виждаме, че това се засилва", добави той.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че танковете не представляват "никаква заплаха за нападение" срещу Русия и че те са необходими, за да помогнат на украинците "да подобрят способността си да маневрират на открит терен".

Украйна иска да получи стотици модерни танкове, за да придобият войските й огневата мощ, нужна им, за да пробият руските отбранителни линии и да си възвърнат окупираните територии на юг и на изток. Досега и Украйна, и Русия разчитаха предимно на танкове Т-72 от съветската епоха.

Русия, която започна войната, нахлувайки в Украйна на 24 февруари миналата година, все по-често представя този конфликт като конфронтация с НАТО.

"Ходът на специалната военна операция в Украйна показва, че САЩ и НАТО възнамеряват да продължат да полагат усилия да протакат този военен конфликт и са се превърнали в участници в него", заяви днес Николай Патрушев, близък съюзник на президента Владимир Путин и секретар на Съвета за сигурност. Агенция "Интерфакс" го цитира да казва, че "дори с края на "горещата фаза" на конфликта в Украйна англосаксонският свят няма да спре марионетната война срещу Русия и нейните съюзници."
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така си е. Затова вместо за три дни, войната вероятно ще приключи за 3 години. Без обаче това за повлияе на крайния й изход.
28
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрофобите също взеха да разбират накъде вървят нещата! Укрите ще се фукат на руснацоте с все по модерни оръжия, на фона на обедняващата руска армия! Малко ми е жал за русначетата!
27
12
 
8
 
! Отговори
Подполковник преди 1 година
Сега се разработва строго секретна операция за нахлуване към Киев от Белорус на 14 февруари....
26
8
 
11
 
! Отговори
Сега преди 1 година
отново ще започнат заплахите и да видим страшния брадат чеченец с който в Москва плашат малките деца като не слушат родителите си, че се поскри. Вероятно се ползва само по голяма нужда.
25
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми те до сега украйнците без добро оръжие и армия объркаха срането на руснаците,а сега като получат тези модерни танкове ще стане хептен по весело за братушките.
24
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропиекия щеше да падне за няколко дни, но това е война срещу НАТО и колективния запд, която Русия печели. Най-новото изследванее показва, че САЩ имат амуниции за 1 седмица война срещу Русия или Китай, толкоз за хартиеня тигър САЩ, Русия го обезоръжи за няма и година. Сега им остана да просят от държавици като България и да доставят на укрия колосалните 5 танка н месец буахахаха.
23
17
 
19
 
! Отговори
Фактите говорят преди 1 година
Само физическото заличаване на фашистка Русия и руските фашисти от света и историята ще спаси цивилизования свят.
22
9
 
19
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Тея раснаци реват като ощипани булки, най-бедната страна в Европа - Украйна, ги озори и те съм не спят! Европа щели да прочистват, щели Франция да анексират, вие там в Чукотка на какви зимни цветни гъбки сте? Баси, водката там явно хваща доста по-здраво от наща ракия! Те Херсон не могат да вземат, Париж щели
21
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бръв, ако се намесят всички страни на НАТО много бързо ще свърши всичко и няма да има продължение за никого на тоя свят. Като не искаш се намесват НАТО ми излез от Украйна ве майна, аре у лево просо такова
20
5
 
12
 
! Отговори
Чучурков преди 1 година
Много логична констатация от Масква, мa за това може да се сети дори и Исмата от маалето. Въпроса тук е: Е ,и?
19
5
 
3
 
! Отговори
До полковник преди 1 година
Предател, не издавай военни тайни....
18
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да видим как ще се развие войната Русия НАТО, засега краваря жертва укрите, да видим дали ще има други пожертвани.
17
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 Ами Украйна се въоръжава с руско оръжие. Плениха много, ама много повече танкове от русия, отколкото Запада ще им даде. Уж русия ги разоръжава, пък то на практика става обратното. Ако не искат Украйна да има танкове, да не бяха нападали.
16
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драги читатели, що тридневната аперация направи адин год? Ми щоту пациентя неще да мpe!
15
16
 
11
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
И на тея ли ще заварят люковете на Леопардите да не бегат? От сега ви казвам ,че тея тенекии ако не бъдат обрани за железо от укрите ще ги побият на изложба в Москва.
14
3
 
20
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Шолц и Байдън много лоши! Трябваше единия да даде лъкове, другия копия! И да помолят японците за малко самурайски мечове! Най-добрите!
13
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Moсква: "Воюваме срещу целия Запад!" Москва: "Ама как така ще пращате танкове, на какво прилича това?!" Не могат да кажат две изречение без да си противоречат тези човечета с ампутирани мозъци.
12
20
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
Явно мозъка ти е в г.за! Ако Русия бъде "заличена" нали се сещаш, че и половината свят ще е заличен, Европа със сигурност! Може да си какъвто поискаш фоб, но малко поне мислете преди да изръсите някаква ***.лоу.мщина!
11
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е нищо, ще видят те руснаците като тръгнат запасняците на Запада! Урсула до Раданчо и Емануель до Олаф. Тогава ще стане страшното и руснаците ще трябва много да внимават, да не се напикаят от смях и да се изложат.
10
6
 
28
 
! Отговори
Мхм преди 1 година
Това е специална операция по доставка на танкове. Какво реват, не разбирам...