Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна

САЩ и НАТО се били превърнали в участници в конфликта
26 яну 2023 16:30, Елка Василева
550
Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия днес заяви, че гледа на обещаната доставка на западни танкове за Украйна като на доказателство за нарастващо американско и европейско участие в конфликта, съобщи Ройтерс.

Кремъл реагира за първи път на съобщенията на САЩ и Германия от вчера, че ще въоръжат Украйна с десетки бойни танкове в борбата ѝ срещу Русия.

Още по темата
"Има постоянни изявления от европейските столици и Вашингтон, че  изпращането на различни оръжейни системи на Украйна, включително танкове, по никакъв начин не означава участие на тези държави или на алианса във военните действия в Украйна", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Категорично не сме съгласни с това, а в Москва всичко, което алиансът и столиците, които споменах, правят, се разглежда като пряко участие в конфликта.  Ние виждаме, че това се засилва", добави той.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че танковете не представляват "никаква заплаха за нападение" срещу Русия и че те са необходими, за да помогнат на украинците "да подобрят способността си да маневрират на открит терен".

Украйна иска да получи стотици модерни танкове, за да придобият войските й огневата мощ, нужна им, за да пробият руските отбранителни линии и да си възвърнат окупираните територии на юг и на изток. Досега и Украйна, и Русия разчитаха предимно на танкове Т-72 от съветската епоха.

Русия, която започна войната, нахлувайки в Украйна на 24 февруари миналата година, все по-често представя този конфликт като конфронтация с НАТО.

"Ходът на специалната военна операция в Украйна показва, че САЩ и НАТО възнамеряват да продължат да полагат усилия да протакат този военен конфликт и са се превърнали в участници в него", заяви днес Николай Патрушев, близък съюзник на президента Владимир Путин и секретар на Съвета за сигурност. Агенция "Интерфакс" го цитира да казва, че "дори с края на "горещата фаза" на конфликта в Украйна англосаксонският свят няма да спре марионетната война срещу Русия и нейните съюзници."
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
18
 
5
 
! Отговори
Рускиня в София преди 1 година
"Онзи ден в българския магазин една жена чу руската ми реч и ме попита откъде съм. След като ѝ отговорих, че идвам от Петербург, тя ми каза, че е от Киев и ме помоли да се прегърнем. Разплакахме се и се прегърнахме. Защо този нещастен човек Путин не може да прегръща така..."
328
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма лошо да се помага на една страна, която иска да живее свободно и да не бъде газена от такъв слон, в каквото се е првърнала фашистка русия!
327
10
 
16
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Леопардите трябва да изринат до основи джамията Клемъл.
326
6
 
17
 
! Отговори
... преди 1 година
Разбира се, че е намеса на Запада, доколкото е намеса на Иран и Северна Корея. И това "намесата" е нещо субективно за Оркистань.
325
8
 
20
 
! Отговори
гост преди 1 година
Значи да купуваш дронове и ракети от Иран и Северна Корея за да се унищожава Украйна е добро а когато свободните страни искат да помогнат на украйна да се защити и и дават танкове, ПВО, муниции е лошо. Тогава престъпната федерация заплашва да унищожи целия свят защото той не и върви по свирката.Извършва редовно ядрен шантаж и сее заплахи по съседните на нея страни.Престъпната федерация днес е това което беше третия райх преди унищожителната война.
324
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе *** нали щяха да ги направят на скраб за нула време....Защо толкова реват.Явно страх тресе ***.
323
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До наградинакрая за всички тези награди за които така възторжено говориш всички ще гризнем дървото. Засега гледаме отстрани ама няма да е все така. Заради ей такива като теб които мислят че гледат филм и се радват отстрани всички ще влезем в окопите. Ти може и да не си бил в окоп ама аз съм бил и не ми се ще отново да бъда. Едните се радват колко руснаци са избити, другите се радват колко украинци , ама идва време и ние да влезем в статистиката ако така се движат нещата.
322
10
 
23
 
! Отговори
до 377 преди 1 година
Напротив. Путин искаше цяла Украйна. Искаше да си я направи пудел като Беларус. Защото Русия не понася другите да живеят добре - тя е неспособна да осигури просперитет на своя народ, на задължително пречи и на страните наоколо да се демократизират и да вдигнат жизнения стандарт. Щото руснаците ще видят и тогава край на олигархичната клептокрация на Кремъл. Ние сме същите като Русия, щото москва дърпа тука конците - никакво правосъдие, корупция и олигарси. Но *** обвинява Запада.
321
9
 
21
 
! Отговори
Стар боец преди 1 година
Абе,ей,фашаги,защо не ревяхте така,когато през ВСВ същите американци,същите англича ни изпращаха на ВАС ОРЪЖИЯ,ТЕХНИКА,ХРАНИ,БОЕПРИПАСИ,ГОРИВА...и когато отвориха втория фронт срещу Хитлер ?!Защо тогава викахте :" Дайте,да дадете !!! ".а сега ЗАПАДЪТ се намесвал ?! Нещо не сте в ред с мисловните процеси ?!
320
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 седмици са нужни, за да се обучи човек да управлява западен танк. Отдавна украинци се обучават във Великобритания и САЩ според официални източници. Тъй че не се кахърете кой ще управлява най-добрите танкове в света - украинци ще са. И за разлика от любимата ви раша, западните демокрации ценят своите граждани - никой няма да изпрати свои войници със заповед да се бие в чужда война.
319
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо се бъркат ***...Нямаха проблеми с Джавелините...със Стингърите ..с Хаймарсите...какво се притесниха от Леопарда и Ейбрамса...Ще ги опукат с ....без аналоговите...
318
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полуръста вярваше в 2 неща: 1. че е подчинил енергийно Европа и лесно ще я шантажира да не се намесва решително както, когато нахлу в Крим; 2. че ще влезе в Киев като асвабадител, и то за 3 дни. Ама илюзиите не са реалност. Сега реве, че Запада "пряко воювал" срещу горката раZZия. Той да е благодарен, че НАТО е отбранителен съюз и се управлява от нормални хора, щото ако запука "магучая", ще я свърши за 3 дни. И да не плаши с атом, щото и другите имат, и 100% им е в отлично състояние.
317
12
 
11
 
! Отговори
Кемаф преди 1 година
Да смениш руски танк със западен, ти трябват минимум три месеца обучениеНе като Лада с Мерцедес. Явно ще с натовски екипажи. И това е начало на Световна война
316
8
 
5
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 1 година
Ако им дадът томахавките,ще ги вкарат направо в бункера на Джуджака!
315
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неописуема радост! Най-могъщият военен съюз щял да изпрати на най-храбрата армия 40 танка. При положение, че тази храбра армия вече цяла година мачка безпощадно крепостниците и до 2-3 дни ще е превзела Крим. Толкова е странно и някак плашещо, нали? В смисъл, че наистина ни имат за кокошки.
314
5
 
15
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Явно светът върви към III СВ. Все си мислех ,че човечеството е станало по мъдро , ама не. Никой няма да спечели. Всички сме губещи
313
11
 
6
 
! Отговори
награди преди 1 година
За 25хил убити руснака украинците получиха Javelin u NLAW. За 50хил убити ncema получиха байрактари. За 75хил убити руски xлебapku получиха бушмастъри и хъмвита. За 100хил убити nлъxa получиха химарси. Стигнаха 125х и получиха танкове. С все по-бързи темпове се приближаваме до 150хил избити руски чepвeu. Ще получат f-15-ки. За 200хил се надяваме да са стратегически бомбардировачи.
312
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май че бандитите от Кремъл ги е шубе...
311
5
 
9
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Нали и на тях дебелия Ким и чаршафите им дават оръжие какво искат нали трябва да докажат че са велика армия?
310
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия става все по яка икономически, за да може да напълни гъpлото на военнопромишления комплекс! Цената на руските петрол и газ непрекъснато расте, а народите се надпреварват да го изкупуват! Русия има все повече оръжие, а бегълчетата напират да се върнат в Русия да запълнят оголените празни дупки! За народа да не говорим, постоянно надува 6yзи да дъвче луканки и хайвер тарама!