Путин обвини "неонацистите в Украйна" в престъпления срещу мирни граждани

Той говори по повод Международния ден в памет на жертвите от Холокоста
27 яну 2023 13:33, Елка Василева
166
Путин обвини "неонацистите в Украйна" в престъпления срещу мирни граждани
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин обвини "неонацистите в Украйна", че извършват престъпления срещу мирни граждани, предаде Франс прес.

Още по темата
Руският лидер говори по повод на Международния ден в памет на жертвите от Холокоста, използвайки риторика, с която борави редовно, за да оправдае военната офанзива в съседната страна.

"Забравянето на поуките от историята води до повторение на страшни трагедии. Свидетелство за това са престъпленията срещу мирни граждани, етническите чистки, наказателните акции, организирани от неонацистите в Украйна", заяви  Путин в цитирана от АФП и ТАСС телеграма до организаторите и участниците в днешните възпоменателни прояви.

"Варварските планове на нацистите бяха осуетени преди всичко от съветския народ, който защити свободата и независимостта на родината си, спаси от тотално унищожение и поробване еврейския и други народи", подчерта президентът на Русия. Той припомни, че именно Червената армия е освободила преди 78 години концлагеристите от "Аушвиц-Биркенау".

(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да тестват водката.
79
0
 
2
 
! Отговори
98 ми преди 1 година
чети , ся има вики има гугле, има туба де му викате у чалгария, информирай се, информацията е достъпна и безплатна, да стойш незнаещ е собствен избор
78
3
 
16
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Вова, за какъв "съветски народ" говориш бе? По времето на СССР имаше такъв, час от който бяха и украинците! И не вкарвай народа в колективна безотговорност, защото цаялата отговорност за тази война е твоя и на твоето правителство!
77
5
 
15
 
! Отговори
аа преди 1 година
Руските фашисти колко мирни хора убиха в Украйна
76
4
 
11
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 година
какво е нацизъм и неонцизъм! А какво е да държиш в подчинение, зависимост, мизерия и бедност над 100 народности?
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
я СКАЖИ ***, ВИЕ НА КОГО БЯХТЕ СЪЮЗНИК В НАЧАЛОТО НА ВОЙНАТА, ДОКАТО НЕ ВИ НАПАДНА И ВАС?
74
10
 
1
 
! Отговори
dsdsadsa преди 1 година
неонацистите в украйна са баш на *** ората...в тоя ред на мисли, нищо ново не е казал самият той
73
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Именно там е разликата между белите хора (германците) и ц****те (руснаците). Германеца поне си признава за престъпленията на режима от едно време и дори има ''Деня на срама'' по този повод. Също така осъдени колкото щеш. Руснаците до ден днешен нямат един осъден за геноцида на СССР срещу дори собственото си население (около 50 милиона умъртвени от глад, и избити в лагери), Да сте чували един руски политик някога да се е извинил публично пред собствения си народ за тези зверства? Не разбира се.
72
5
 
9
 
! Отговори
Нацист 9'и разр преди 1 година
Каждьй интелигентнъй человек, опознал русофилите и руснаците става нацист 9'и разряд. Поетаму, руснака го гръмнете с гаубица от упор, на русофила му забийте кирка в главата, след като го скопите с лопата.
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То в самата Русия е пълна с чисто нео-фашистки и нацистки движения като Имперска Русия например, които дори имат политическо преставителство в парламента. Редовно вдигат дясната ръка в нацисткия поздрав. Нацистите у дома обаче нещо не са проблем.
70
3
 
14
 
! Отговори
Солженицин преди 1 година
тоя пръдльо ще ми говори за Аушвиц... ми нали любимия ти писател Александър Солженицин е написал какво направиха СССР от 1917 до 1965г ужасяващи беззакония и цяла и 50 милиона народ, който е гнил в Архипелага ГУЛАГ. Тръгнала джуджанка да ми говори за нацистите... най-големите престъпления геноцид срещу собствения си народ са дело на руснаците... и най-стращното е, че след това няма и един осъден за тия престъпления
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нищо не споменава за пакта Рибентроп - *** и за Катинската гора?!? Сигурно не му е стигнало времето, иначе е щял...
68
6
 
10
 
! Отговори
ПРИНЦИП преди 1 година
НЕ Е НОРМАЛНО ЖИВОТЪТ НА ЕДНА ПЛАНЕТА ДА ЗАВИСИ ОТ ЕДИН ЧОВЕК.ОМРЪЗНА МИ ДА СЛУШАМ ЯДРЕНИТЕ ЗАПЛАХИ НА ПСИХИЧНО БОЛНИЯ путин. И ВСЕКИ, КОЙТО ГО ПОДКРЕПЯ ИМА КОСВЕНА ВИНА ЗА ТАЗИ ВОЙНА. КОГАТО БОЛНОТО ДЖУДЖЕ НАТИСНЕ ЯДРЕНТО КОПЧЕ, ДАНО : копейкин,радев,волгин и сие четирихилядници останат живи до последния миг, за да се радват на победата на путин....
67
4
 
13
 
! Отговори
В Руската федерация преди 1 година
няма никаква Русия! Само някакви региони, области и чеченски републики!
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До моч...Питай жена си.Тя повече знае за тях.
65
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
''Русия ми прилича на едно блато. Крайно неразвит народ и територия'' - Хр. Ботев
64
9
 
4
 
! Отговори
От гледна преди 1 година
точка на България, която е също на страната на Третия райх украинските нацисти може да бъдат наречени братя. Още повече, причина за омразата към руснаците е сталиновия Гладомор. За съжаление нашето правителство верноподанически приглася на НАТО без да прояви ни най-малък интерес какво се случва с българската общност в Украйна. От тях има дори български граждани. Никой не ги пита в какво положение са. Трябва ли им защита. Чува се, че правата на етноса тотално са изключени в Конституцията.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И затова мада раша да не осане по-долу и давай бой на сляпо с дъртите ракети по жилищни блокове, болници и детски градини.
62
4
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
До Ядрен русофилZ...ама очевидно не върви по план, нали болшевико?
61
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега САЩ вкара във война Украйна и цяла Европа и ни обясняват как е супер да ти дават заеми за да си им роб.