Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила

Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво
1205
Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила
Снимка: БГНЕС

Очевидно има съгласуване на ниво НАТО за начина, по който трябва да се адресира продължаващата криза в Украйна и по тази причина решенията за изпращане на танкове за Киев от няколко държави неслучайно съвпада във времето. Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво, защото развръзката му очевидно не може да дойде по линия на двете държави, които са участници в него. Това каза Христо Панчугов, политолог, в предаването "Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата

„Крайно време е на този конфликт да бъде сложен край и да се търси решение оттук нататък”, каза Панчугов.
През изминалите седмици видяхме няколко анализа в самата Руска федерация, които поставиха под съмнение възможността тази война да бъде спечелена и започна да се говори за изхода от войната, който носи със себе си огромен политически риск  и за Владимир Путин, и за управляващата в момента класа в Русия.

„Това според мен е тест на това как ще мине подобен тип разрешаване на конфликта както в Европейския съюз и в НАТО, така и в самото руско общество и тестът се нарича „Автономност за Източна Украйна и гарантиране на буферна зона между Руската федерация и евентуалното разширяване на НАТО и Европейския съюз. Това като че ли започва да изглежда приемливо за Руската федерация решение”, посочи Панчугов.

По думите му единственият възможен траен изход от тази ситуация минава през признаването на Русия, че е загубила тази война и че е направила огромна грешка, влизайки в Украйна.

Използването на тактическо ядрено оръжие би катализирало процес на отговор от Запада, който би бил доста диспропорционален на фона на това, което виждаме в момента. Използването на такова оръжие няма да промени изхода на войната или потенциала на Русия да доминира в тази война. От тази гледна точка няма никаква логика в използването на този тип въоръжение, подчерта Панчугов.

Никой няма интерес от президентска република в България, отбеляза събеседникът, коментирайки намеренията за свикване на референдум на тази тема. Тук става въпрос за подкопаване на устоите на демокрацията и ние виждаме това като руска стратегия много отдавна. Целият скандал около изборите в Съединените щати и руската намеса в изборите в САЩ, скандалите около финансирането на европейски политици през изминалите няколко години  - те нямат за цел истински да променят тези системи, но самото усещане за това, че някой друг може да се намеси във фундаментите на демокрацията е пагубно и разрушително, изтъкна Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
857
26
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Русия загуби уважението, признанието и доверието на СВЕТА!!! Тя вече ЗАГУБИ!!!
856
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Русия вече загуби трилиони и обедня! Изпуснаха си шанса да продават газа на ЕС и да живеят богато!
855
15
 
1
 
! Отговори
Ще се намери ли преди 1 година
Някой да ги озапти и двамата!Света няма нужда от война,ние и без война имаме толкова много проблеми за решаване!Ако не искат край на войната трябва да се принудят...иначе това е път към бездната и за Путин и за Зеленски!
854
5
 
9
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Да ама май им липсват такива клетки и взимат по една бутилка водка и се мятат на влака към фронта ..... :D
853
2
 
9
 
! Отговори
Понякога си мисля преди 1 година
дали в крайна сметка, човечеството не е станало твърде глупаво, за да продължи да съществува?
852
12
 
8
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 942 -- След една година "напредък и назадък" е доста трудно и на най-*** да повярват, че Русия ще победи. Дъртите лъжи за превземане на Киев за дни, а Украйна за седмица, се утекаха у канала на повече от 11 месеца военна операция. Всъщност, на какво се надява Путин и обкръжението му? Положително управляващата каста на Путин не живее в това измерение.
851
1
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Панчугов да признае,че е неадекватник.
850
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия напредва в Украйна и ще победи.Какви глупости пишеш Камелио. И ти ли прихвана от фейка твоите "колеги-***"
849
11
 
15
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
РЕШЕНИЕТО Е САМО ЕДНО.РУСИЯ ДА ЗАЛИЧИ САЩ.ЩЕ ОТНЕМЕ САМО НЯКОЛКО МИНУТИ И СВЕТЪТ ЩЕ БЪДЕ МИТЕН И ЩАСТЛИВ.ОТ КАКТО СЕ ПОМНЯ С.А.Щ. НЕ СПИРАТ ВОИНИТЕ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА СРЕЩУ РУСИЯ,СТИГА ТОЛКОВА РУСНАЦИ,ИЗПАРЕТЕ С.А.Щ.
848
0
 
5
 
! Отговори
Знайко преди 1 година
До Ха-ха еми платено му е , трябва да се задейства човечеца, вече чакаме спецназа да го покани на радиоактивен чай....и после почваме да коментираме!
847
8
 
14
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Русия да си върне Украйна, Аляска,Източна Европа,бившите Азиатски републики,Латвия,Литва,Естония и тогава ще му мислиме за по нататък....
846
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Владо... Добре е поне че сащ винаги ''побеждаваха'' , при всичките войни които водеха и СЕГА ВОДЯТ , в Йемен .
845
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не обявите и другите ''ИЗХОДИ'' , само един изход ли има винаги и при всичко ???
844
2
 
7
 
! Отговори
ЗЬН ЗЬН преди 1 година
ВладоАми Американците като модел по добар ли е ирак сьрбия корея виатнам половината воини са загубили само сьс япония с оправиха след като пуснаха две бонби ако руснаците пуснат две бонби какво ще стане знаеш ли няма да те има мене тебе и нашите деца е това ще стане и 70 години страха от ядрена воина ни опазил някои да не натисне копчето е страа одминава и устите се отварят
843
16
 
5
 
! Отговори
Владо преди 1 година
До ЗЬН ЗЬНРусия нямало да загуби войната (дето нямат жтопки и да обявят война, ми се крият страхливо зад СВО), защото имала била ядрени оръжия. Те загубиха войната в Афганистан и си тръгнаха след 10 години неуспешна война, без да използват ядрени оръчжия, разпаднаха се, отново без ЯО. Значи може. Не боли, както знаем. Не се хабете да виете на умряло, страхливи плъхове русофилистъчни!
842
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сме се загрижили за Русия , разликата е голяма , Русия си има държавник , а ние нямаме такива от много години , КОЙ НИ Е ВИНОВЕН ?
841
0
 
25
 
! Отговори
113 място ! преди 1 година
И Бг - медиите пак са ''победители , от 113 място отиват на 119-то , поради липса на по-задно ..
840
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано все така да ''губи'' , а Зеленски все така да продължава да ''побеждава'' !
839
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 927. Същата е. И в Украйна отново ще загуби САЩ.
838
0
 
6
 
! Отговори
113 място ! преди 1 година
И В Бг , ВСИЧКИ СА НА ДРОГА !?