Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила

Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво
1205
Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила
Снимка: БГНЕС

Очевидно има съгласуване на ниво НАТО за начина, по който трябва да се адресира продължаващата криза в Украйна и по тази причина решенията за изпращане на танкове за Киев от няколко държави неслучайно съвпада във времето. Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво, защото развръзката му очевидно не може да дойде по линия на двете държави, които са участници в него. Това каза Христо Панчугов, политолог, в предаването "Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата

„Крайно време е на този конфликт да бъде сложен край и да се търси решение оттук нататък”, каза Панчугов.
През изминалите седмици видяхме няколко анализа в самата Руска федерация, които поставиха под съмнение възможността тази война да бъде спечелена и започна да се говори за изхода от войната, който носи със себе си огромен политически риск  и за Владимир Путин, и за управляващата в момента класа в Русия.

„Това според мен е тест на това как ще мине подобен тип разрешаване на конфликта както в Европейския съюз и в НАТО, така и в самото руско общество и тестът се нарича „Автономност за Източна Украйна и гарантиране на буферна зона между Руската федерация и евентуалното разширяване на НАТО и Европейския съюз. Това като че ли започва да изглежда приемливо за Руската федерация решение”, посочи Панчугов.

По думите му единственият възможен траен изход от тази ситуация минава през признаването на Русия, че е загубила тази война и че е направила огромна грешка, влизайки в Украйна.

Използването на тактическо ядрено оръжие би катализирало процес на отговор от Запада, който би бил доста диспропорционален на фона на това, което виждаме в момента. Използването на такова оръжие няма да промени изхода на войната или потенциала на Русия да доминира в тази война. От тази гледна точка няма никаква логика в използването на този тип въоръжение, подчерта Панчугов.

Никой няма интерес от президентска република в България, отбеляза събеседникът, коментирайки намеренията за свикване на референдум на тази тема. Тук става въпрос за подкопаване на устоите на демокрацията и ние виждаме това като руска стратегия много отдавна. Целият скандал около изборите в Съединените щати и руската намеса в изборите в САЩ, скандалите около финансирането на европейски политици през изминалите няколко години  - те нямат за цел истински да променят тези системи, но самото усещане за това, че някой друг може да се намеси във фундаментите на демокрацията е пагубно и разрушително, изтъкна Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 Друга песен ще запееш ако Турция нахлуе в южна България,защото там говорят турски.Ще викаш защо НАТО не се намеси.Защото рашките няма да си мръднат пръста за нас без лична изгода.
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеопатия е да твърдиш , че си нападнат.След като цял свят вижда друго.
15
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ е световен терорист!2 000 000 избити във Виетнам2 000 000 в Афганистан1 000 000 в Ирак200 000 в Сирия200 000 в Либия200 000 цивилни избити за секунди в Хирошима и НагасакиИма ли някой който още не е разбрал че САЩ е световния терорист?!?
14
3
 
27
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Христо Пунгачов ???Този Чиляк или Завалия иска Ядрена Война ?Защо давате Трибуна на хора с малък капацитет и 1 минута Слава ?Аз лично прогнозирам че ако изтрия билет от Лотарията ще спечеля 1 милион Лева , ако не спечеля ще съдя Лотарията за 1 милион лева .
13
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автономност за Източна Украйна и гарантиране на буферна зона между Руската федерация и евентуалното разширяване на НАТО и Европейския съюз. Това като че ли започва да изглежда приемливо за Руската федерация решение
12
5
 
42
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Тя ако е загубила, няма смисъл да си признава! Резултата ще е постигнат! Какво предлага тази панчуга!? Утре Кремал да каже - Оппссс, извинявайте, бях малко пиян, изтеглям се зад река Ангара - заповядайте да усвоите територията....!? И за такива ,,анализи", няколко легиона ,,експерти" получават минимална работна заплата, а може би и повече!? не е справедливо!
11
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези тук забравиха за невероятното стратегическо въздействие на "Посейдон".
10
7
 
52
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Хората наричащи се политици и стратези от НАТО ни тласкат към небитието.Те искат свой ред без да се съобразяват със желанията на повечето от 5 милиарда бедни и гладни по света.Тези милиарди не искат да са роби цял живот и да са избивани,защото са жълти черни и т.н.Забравя се,че гладния не се бои от нищо,за това е и опасен.
9
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гошо...*** Много ти е правилно името.
8
10
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези танкове отпуснати на Украйна,няма да я спасят от Русия! Русия не е впрегнала никакъв капацитет още в тази война! И как да признае че е " победена" при положение че още няма Истинска война? -:))
7
13
 
65
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Циркон вече е в Атлантика на 2000 мили от Щатите. Чака само...команда ПУСК от Масква. То от друго...Запада не разбира.
6
9
 
81
 
! Отговори
преди 1 година
НАТО не иска да спре това безобразие. Военно промишленият комплекс му трябват пари. А пари се дават само за война. Никой не дава пари за мир! Усладиха им се парите от Ковид, сега нова ниша...откриха....капе...долар капе. Само една държава има изгода от това, а Европа е Сляпа...., Заслепена от пари дадени на точните хора.
5
8
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първи Април е твърде далече за да се говорят подобни смешки.
4
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила" ______________ Така мислят западенците, Изходът никога не е единствен. Техниката на безопасност не позволява изходът да е единствен.
3
12
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи мечтатели са поръчковите соросови медии. Но пасара. Как ли пък не Русия е загубила, щом печели още и още територия.
2
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това каза някой си Ристо Памтичуков
1
17
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато да спре да се меси и всичко ще свърши до дни.