Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила

Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво
1205
Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила
Снимка: БГНЕС

Очевидно има съгласуване на ниво НАТО за начина, по който трябва да се адресира продължаващата криза в Украйна и по тази причина решенията за изпращане на танкове за Киев от няколко държави неслучайно съвпада във времето. Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво, защото развръзката му очевидно не може да дойде по линия на двете държави, които са участници в него. Това каза Христо Панчугов, политолог, в предаването "Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата

„Крайно време е на този конфликт да бъде сложен край и да се търси решение оттук нататък”, каза Панчугов.
През изминалите седмици видяхме няколко анализа в самата Руска федерация, които поставиха под съмнение възможността тази война да бъде спечелена и започна да се говори за изхода от войната, който носи със себе си огромен политически риск  и за Владимир Путин, и за управляващата в момента класа в Русия.

„Това според мен е тест на това как ще мине подобен тип разрешаване на конфликта както в Европейския съюз и в НАТО, така и в самото руско общество и тестът се нарича „Автономност за Източна Украйна и гарантиране на буферна зона между Руската федерация и евентуалното разширяване на НАТО и Европейския съюз. Това като че ли започва да изглежда приемливо за Руската федерация решение”, посочи Панчугов.

По думите му единственият възможен траен изход от тази ситуация минава през признаването на Русия, че е загубила тази война и че е направила огромна грешка, влизайки в Украйна.

Използването на тактическо ядрено оръжие би катализирало процес на отговор от Запада, който би бил доста диспропорционален на фона на това, което виждаме в момента. Използването на такова оръжие няма да промени изхода на войната или потенциала на Русия да доминира в тази война. От тази гледна точка няма никаква логика в използването на този тип въоръжение, подчерта Панчугов.

Никой няма интерес от президентска република в България, отбеляза събеседникът, коментирайки намеренията за свикване на референдум на тази тема. Тук става въпрос за подкопаване на устоите на демокрацията и ние виждаме това като руска стратегия много отдавна. Целият скандал около изборите в Съединените щати и руската намеса в изборите в САЩ, скандалите около финансирането на европейски политици през изминалите няколко години  - те нямат за цел истински да променят тези системи, но самото усещане за това, че някой друг може да се намеси във фундаментите на демокрацията е пагубно и разрушително, изтъкна Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
9
 
! Отговори
Като САЩ преди 1 година
В Авганистан
36
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще капитулира, ако Байдън спечели изборите през април, което е 90 процента сигурно
35
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как комунист ще признае вина.Особено ако се е покръстил наскоро Путин се покръсти и излезе ,,чист" демократ за минути.От тогава твърди , че лично ,,оня" му е казал ,че е избран да спаси народа си и света
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и Земята е плоска..
33
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма шанс нашата държава някога да се оправи...чета коментарите на *** които се радват на диктатори и агресори,изпадат в оргазъм от възможноста за ядрена война и т.н....и това са хора които имат право да гласуват.Никога няма да се оправим.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно ли бе? Нема друг изход а;))
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано не се предадат
30
3
 
37
 
! Отговори
Obama's puppet преди 1 година
Намесата на Русия в изборите в САЩ? Този чува ли се какви глупости говори. Не предоставиха никакви доказателства за това, а това е мантрата на либералните мрънкачи. Но за сметка на това се доказаха връзки на Хънтър Байдън с Украйна, които бяха заглушени всички технологични гиганти, представяйки го като "руска" пропаганда.....
29
7
 
29
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Когато Русия е завзела територията на Болгария, без Крим, вие ми говорите за загуба? Русия, ще превземе Украйна, колкото и време да отнеме това! Териториите на Руската Империя, ще се възстановят, ако нацистка Европа, реши да обяви война на Русия, то тогава, целия континент ще бъде Руски!
28
2
 
37
 
! Отговори
Московские новости преди 1 година
Каква вайна, какви пет рублей? На Русия й свършиха ракетите още през лятото. Украинците побеждават навсякъде. Забравихте ли?
27
32
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Разбира се че е така ... единствения изход от такава "Специална военна операция" е путинова раша да се оттегли от международно признатите граници на суверенната европейска държава Украйна, включително и от Крим ... да плати репарациите и обезщетенията за човешките жертви, разрушените градове и зверствата които извърши в Украйна ... а виновниците за тази война - путин и обкръжението му да получат присъдите си от Съдът в Хага за престъпления с/у човечеството ... !!!
26
2
 
35
 
! Отговори
До Политологъ преди 1 година
Прав си Ристе. Русия загуби пет области до момента, остана без ВМС и ВВС, няма вода ток парно дърва пшеница редки метали и цялата Менделеева, горивата газта са на привършване, боеприпасите също особено ракетите, вече нямат и танкове затова чакат доставки от приятелски държави, сега ще освободят Артьомовск (Бахмут) но това не било от стратегическо значение. Икономиката закъсва за разлика от тази на Украйна. Въобще положението на Източния фронт е много зле за Русия. Няма друг изход да се предаде !
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин няма да се предаде докато има власт
24
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Световна война започва , след критична маса от хора заразени с пандемията ,,идеопатия" . За сега виждаме отделни , ни опасни симптоми в лицето на Захарова и Лавров и Песков.
23
28
 
8
 
! Отговори
Гален преди 1 година
Тя е Русия е загубила отдавна. Това че започна войната означава, че признават загубата. Който печели, войни не му трябват. За справка гледайте какво прави Китай!
22
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо умряха 130 000 руснаци, за да потвърдят Минските споразумения ли? Не познавате руското съзнание, те ще воюват срещу НАТО докато умрат и докато са на власт, защото власта за руснака е целта в живота
21
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изхода е непризнатата загуба, но изтегляне като в Афганистан 1989. Ако искаш пиши го победа , ако искаш загуба! Но това няма да промени Империята, тя и след 20 години ще нападне съсед, грабежа е смисъла на криминалната държава!
20
8
 
29
 
! Отговори
Киро и Боко преди 1 година
Хайде Соросчета Украинското месо свършва, Богомил на фронта сега е момента да се биете с руснаци , стига клавиатурни герои!
19
5
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
БРАВО , НАТОооооОВЦИ !!! ПОЗНАХТЕ !!!
18
7
 
16
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Ако бъдем честни, ние с моите колеги и партньори трябва да признаем, че ако Русия реши да цапардоса за себе си Украйна ние ще можем само да поздравим другаря Путин, дотам са ни възможностите, но за радост Влодимир е умен мъж и знае, че сме от един отбор и трябва да се подкрепяме в тая игра