Украйна поиска и ракети с голям обсег, за да разруши руските складове

Киев цели да спре атаките срещу жилищни зони
Обновена: 29 яну 2023 14:57 | 29 яну 2023 07:30, Камелия Цветанова
673
Украйна поиска и ракети с голям обсег, за да разруши руските складове
Снимка: БГНЕС

В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници относно искането на Украйна за ракети с голям обсег, които страната твърди, че ще й помогнат да попречи на Русия да разрушава украинските градове, заяви високопоставен сътрудник на президента Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Украйна получи обещания за западни бойни танкове и търси изтребители, за да отблъсне руските и про-московски сили, които бавно напредват по част от фронтовата линия.

"За да отслабим драстично ключовото оръжие на руската армия - артилерията, която те използват сега по фронтовите линии - ние се нуждаем от ракети, които ще разрушат техните складове", заяви президентският съветник Михайло Подоляк за украинска телевизия. Той добави, че на окупирания от Русия Кримски полуостров има над 100 артилерийски склада.

"Затова, първо, преговорите вече се водят. И второ, преговорите напредват с ускорен ритъм", посочи Подоляк, без да даде повече подробности.

Украинският президент Володимир Зеленски също заяви по време на снощното си видеообръщение, че Украйна иска да предотврати руските атаки срещу жилищни зони и цивилни.

"Украйна се нуждае от ракети с голям обсег ..., за да лиши окупатора от възможността да разполага своите ракетни установки някъде далече от фронтовата линия и да разрушава украински градове", каза той.

Зеленски заяви, че Украйна се нуждае от американски ракети ATACMS, които имат обсег от 297 километра. Вашингтон засега отказва да достави оръжието, отбелязва агенцията. /Ваня Накова, БТА/

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


673
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
428
6
 
36
 
! Отговори
kanadeca преди 1 година
официално вече излезе че сащ са създали ковид. сащ затвориха света, закриха бизнеси, направиха ни маймуни с маски и убиха милиони. на всичко отгоре продължават да създават мутации на короната. путин е направо като светец пред сащ. всички финансови кризи и фалити идват от уол стрийт. за сащ няма никога съд и възмездие. сащ започнаха и ВСВ като финансираха хитлер, иначе от къде ще вземе германия пари по това време като изплаща реперации от ПСВ. САЩ е инкубатор на злото
427
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците нанесат ли удар в Русия, Киев ще бъде в руини като след американска демократична бомбардировка в Багдад
426
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната на САЩ срещу Русия продължава вече много години. САЩ водят света към ядрена война.
425
8
 
8
 
! Отговори
До 517 преди 1 година
Така ли си коментирате в селската кръчма, че РазПутин може да победи Сащ , а от Рашка да не остане само въглен
424
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе русопутконовисти какви ракети ще падат в Берлин? Нали САЩ са разположили над 100 ядрени ракети в Германия! Това е достатъчно да бъдат унищожени всички градове с над 100 000 население в Раша. руЧняците нали ядоа бой от Хитлер между 41-44 година, та сега ще смеят ли да скочат на Германия??? Този път САЩ , Англия и Франция са зад Германия, а не срещу. ВСВ щеше да завърши фатално за Раша, ако Хитлер не беше ударен в гръб
423
8
 
13
 
! Отговори
поддържа преди 1 година
До според мен.................За мен по добре е Путин да използва ядреното оръжие с което да унищожи САЩ и васалите им от Европа като така предотврати разработването на нови вируси в лабораториите на ЦРУ с които в бъдеще ще бъдат убивани вас и вашите деца! При ядрена атака ще пострадат предимно северните държави и хората от нашата страна ще имат възможността да се евакуират на юг ако действат бързо!
422
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До плешивото просто.Ауу, като гледам руснаците са без ток,без вода изобщо почнали да да ровят в кофите за ***,а в Европа от 200 сметките за ток и газ им паднаха на 100.Украйна даже казва на Европа"Ето бе вземете всичко ще ви дадем.Нали тъй е станало.
421
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ СВЪРШИ КУРСА...
420
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 512 и ,кво получи Украйна само каски.Танковете едва ли ще ги дочакат.Той зелето може много работи да иска,ама това дали ще му се даде е друг въпрос.
419
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 513 то ако беше така и можеха да приключат с Русия отдавна да бяха пратили танкове и самолети,а не сега."то трябва да видим,че сега Еди,какво си"Е като свършат украинците кой ще воюва войници на НАТО ли?
418
3
 
15
 
! Отговори
До 518 преди 1 година
Е то преди 8 месеца ставаше въпрос само за каски, после само за бойни танкове , сега само за далекобойни ракети а след 6 месеца за ядрени глави на ракетите!
417
20
 
20
 
! Отговори
Плешивото, просто преди 1 година
и дърто джудже направи велика глупocт с тази война. Погуби живота и бъдещето на поколения руснаци... Западът сега се чуди, как бързо да приключи агонията на фашистка Русия.
416
5
 
7
 
! Отговори
До 519 преди 1 година
Има изказване на Макрон, в което той директно заявява, че при ядрен удар на Русия върху Украйна, Франция НЯМА да отговори..
415
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до Китай.какъв ядрен удар ще нанася Украйна по Москва.Тук става въпрос са ракети като Химарс само,че с по-голям обсег.Кой иска ядрена война,в която няма да има победител.
414
0
 
10
 
! Отговори
Бог преди 1 година
Човек трябва да внимава какво си пажелава, че може да го получи..
413
1
 
17
 
! Отговори
До 519 преди 1 година
Американската ядрена доктрина както тази на Франция ( единствена ядрена държава в ЕС) казва, че ядрено оръжие може да се използва само ако САЩ ( или Франция) бъдат нападнати! Може ли да ми обясниш как ядрена бомба върху Украйна е еднозначно с удар по САЩ или Франция?? При положение че Украйна даже не е съюзник от Нато??
412
12
 
5
 
! Отговори
Русофилистик преди 1 година
В един болен мозък, само ядрени виойни са му в главата! Явно яко са я затънали в Украйна, щом само с това плашат! Отдавна плашат само гаргите ! А и обикновеният китаец вече се научи на цивилизован живот, и надали ще се "гордее" с мизерията ,като руският крепостен!
411
2
 
4
 
! Отговори
Светна се преди 1 година
Че така както до сега е получавал, дали повече или по малко, всичко което е поискал, така ще стане и сега вероятно. А може и вече да е факт
410
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До космонавт и как точно ще я отслабиш като стоиш в окопите,а руснаците те стрелят от километри,а ти нямаш отговор на това.Е руснаците не са в окопи,а в бункери и нищо не можеш да направиш,А защо украинците нямат такива,щото не им вършат работа,те трябва да атакуват.Това е най-големия проблем на украинците,че допуснаха руснаците да си направят отбранителна линия.
409
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви ядрени бомби бълнувате? Ако Русия дори започне подготовка за използването на такава, ще бъде смазана. Американците знаеха за войната един месец преди повечето руски генерали да научат, та ще проспът подготовка за ядрена бомба. Руснаците много добре знаят, че това ще е тяхното самоубийство. А на повечето там хич не им се умира.