Лавров: Ще предприемем всички мерки, за да не се превърне Украйна в по-голяма заплаха за Русия

Оръжията от НАТО променят войната
Обновена: 1 фев 2023 05:44 | 31 яну 2023 22:50, Нели Христова
342
Лавров: Ще предприемем всички мерки, за да не се превърне Украйна в по-голяма заплаха за Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна представлява по-голяма военна заплаха за Русия заради оръжията, които НАТО ѝ изпраща, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с египетския си колега Самех Шукри в Москва, предаде ДПА.

Лавров каза, че руската армия ще направи всичко възможно да осуети плановете на Запада в Украйна.

"Ние вземаме всички мерки, за да предотвратим превръщането на Украйна в още по-голяма заплаха за нашата сигурност", каза Лавров във връзка с дадените наскоро от ключови страни от НАТО обещания за доставка на модерни танкове на Украйна.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година и до момента е причинила разрушения в обширни райони в страната, както и значителна част от украинската инфраструктура, включително мрежите за електроснабдяване и водоснабдяване. По данни на ООН при руските бойни действия са загинали над 7000 мирни граждани, припомня агенцията.

Лавров потвърди, че Шукри му е предал съобщение от американския държавен секретар Антъни Блинкън относно Украйна, но заяви, че то не е съдържало никакви предложения, а само искания за спиране на агресията и изтегляне на Русия от Украйна.

Руският външен министър повтори позицията на Русия, че САЩ и НАТО използват войната, за да упражняват превъзходството си в световен мащаб и че Русия се е озовала във военен конфликт с колективния Запад, предаде БТА.

"Всичко тук ясно показва, че изобщо не става въпрос за Украйна", каза Лавров и добави, че Украйна не взима решенията си самостоятелно, а просто изпълнява целите на Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На сорроските мнения дислайки не се хващат.
192
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в момента съм в Франция. Не е франция, а е България. Французите са заплаха за територията ми, ще се боря за българия в франция
191
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие какво очаквате да каже. Че Русия е загубила войната? Нали ще падне от балкона?
190
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айд есега дай матрял и за Песков и Закурова!
189
7
 
19
 
! Отговори
Топ си бате преди 1 година
Смрт на фашистка Русия!
188
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви братя, не хора. Никой не иска да ги чува тези дегараданти. Вие на запад от София живели ли сте. Като чуят за руснаци, хората и се хващат за главата. Никой не иска да си има работа с това примитивно, сурово и жестоко племе.
187
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лавров така и не иска да повярва, че с Русия е свършено. А може и да го вярва, но как да го каже....след падане от 5-тия етаж шансовете за живот са нулеви.
186
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландците са били като братя с руснаците, те нямат омраза към тях, но финландците не понасят шведите, даже някои ги мразят, а Германия пострада много от този украински конфликт, защото им взривиха Северен поток , построен с европейски и немски пари и загубиха милиарди, а икономиките на европейските държави боксуват, цените се вдигат, никой не иска и няма полза да воюва с Русия, защото самите европейски държави понасят огромни загуби, ако не търгуват с Русия.
185
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименФинладнците са били като братя с руснаците, те нямат омраза към тях, но финланците не понасят шведите, а Германия пострада много от този украински конфликт, защото им взривиха Северен поток , построен с европейски и немски пари, а икономиките на европейските държави буксуват, цените се вдигат, никой не иска и няма полза да воюва с Русия.
184
6
 
2
 
! Отговори
Жебок преди 1 година
Едва ли можеше някой да формулира нещата по-добре! ))
183
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Az, Ти не схващаш, че самите украинци са руснаци по произход и бяха изтезавани, ограбвани и убивани години наред от Киевската хунта, самата Украйна е Русия и част от Русия, украинците също са един народ и една кръв с руснаците, а другите чужденци какво правят там?!
182
3
 
13
 
! Отговори
Az преди 1 година
"Ние вземаме всички мерки, за да предотвратим превръщането на Украйна в още по-голяма заплаха за нашата сигурност" - продължават с небивалиците тия руски ... Държат се като жертвата в тази ситуация. Кога преди да нападнете Украйна ви е била заплаха бе!? Наистина не са в ред с главите тези хора - ще ти дойдем в дома, ще ти изтърбушим всичките мебели и техника, ще запалим останалото, ще ти избием цялата рода дето е живяла вътре, включително децата, но ВИЕ сте заплахата и не трябва да ви се помага.
181
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който има претенции, че Русия не е на 100% с европеидни черти, тъй като около 20% са смесени с население от северните части и с монголоидни черти, да види в другите държави какви живеят, там и не 60%, а и 30% местно население от бялата раса едва ли има, да не говорим пък за западна Европа, особено Англия, Франция или САЩ и т.н., там не преобладава европейско бяло население.
180
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква заплаха те гони бе чифтокопитен....Украйна ли окупира Русия или е обратното...САЩ и Запада да не се ослушват и да дават по лъжичка,..ами сега...на момента...за да не умират млади хора и от двете страни...
179
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие тези мерки ги предприемате вече 1 година и не ви се получава. Крайно време е запада да предприеме нещо срещу вас и да ви затрие завинаги
178
4
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Путин като Чингиз Хан е тръгнал към Европа.Защо се бави в Украйна свикнал е да му дават пари без да превзема за газ и петрол и се ослушва за евреите каква баница му месят. Ако е с американски ракети напада ако е с пари ще е Арно за комунизма.
177
18
 
8
 
! Отговори
Z преди 1 година
За да има мир, Зеленски във Сибир!
176
3
 
17
 
! Отговори
Бункера ми е в лайна преди 1 година
Затънахме другари!
175
13
 
9
 
! Отговори
Да преди 1 година
По скоро избиите фашистите в Украйна зада настъпи мир.
174
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"някъде 50-60% са бяло интелигентно население.Останалите кавказци,азиатци,ескимоси " - лол ... Расист