Лавров: Ще предприемем всички мерки, за да не се превърне Украйна в по-голяма заплаха за Русия

Оръжията от НАТО променят войната
Обновена: 1 фев 2023 05:44 | 31 яну 2023 22:50, Нели Христова
342
Лавров: Ще предприемем всички мерки, за да не се превърне Украйна в по-голяма заплаха за Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна представлява по-голяма военна заплаха за Русия заради оръжията, които НАТО ѝ изпраща, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с египетския си колега Самех Шукри в Москва, предаде ДПА.

Лавров каза, че руската армия ще направи всичко възможно да осуети плановете на Запада в Украйна.

"Ние вземаме всички мерки, за да предотвратим превръщането на Украйна в още по-голяма заплаха за нашата сигурност", каза Лавров във връзка с дадените наскоро от ключови страни от НАТО обещания за доставка на модерни танкове на Украйна.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година и до момента е причинила разрушения в обширни райони в страната, както и значителна част от украинската инфраструктура, включително мрежите за електроснабдяване и водоснабдяване. По данни на ООН при руските бойни действия са загинали над 7000 мирни граждани, припомня агенцията.

Лавров потвърди, че Шукри му е предал съобщение от американския държавен секретар Антъни Блинкън относно Украйна, но заяви, че то не е съдържало никакви предложения, а само искания за спиране на агресията и изтегляне на Русия от Украйна.

Руският външен министър повтори позицията на Русия, че САЩ и НАТО използват войната, за да упражняват превъзходството си в световен мащаб и че Русия се е озовала във военен конфликт с колективния Запад, предаде БТА.

"Всичко тук ясно показва, че изобщо не става въпрос за Украйна", каза Лавров и добави, че Украйна не взима решенията си самостоятелно, а просто изпълнява целите на Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайки Лавров и Путин, не ми приличат много на руснаци.Едни такива физически недоправени , сякаш бащите им не са ги желали особено.Природата си знае и се отърва от грешките си,по-добре късно,отколкото никога.
92
0
 
2
 
! Отговори
Комиктин Комиктинов преди 1 година
До Винаги с Русия - добре, ще дойда
91
5
 
1
 
! Отговори
Винаги с Русия преди 1 година
До Комиктин Комиктинов Ми ела на митинга на Възраждане да го направиш нали си смелчага или само на клавиатурата го умееш пъзльо.
90
0
 
2
 
! Отговори
Гей м овър преди 1 година
И нязи ще денационализират . Само не знам кой ще изпревари . Дали Путин или чичо сам .
89
4
 
3
 
! Отговори
Сту преди 1 година
До: Винаги с РусияТолкова си безполезен, че ако гориш на улицата няма да ти се изпикая отгоре да го загася.Отивай да живееш в Русия и мри в ***, повърня и водка, както 95% процента от нещастната им смачкана нация.
88
3
 
2
 
! Отговори
айде у лево преди 1 година
До Винаги с Русия в гроба - няма да стане поMияр, айде О лево.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кривондрел.Ефекта Дънин-Крюгер.Един американец решава да обере банка,но вместо маска решил да намаже лицето си с лимонов сок само, защото знаел,че лимоновия сок става като невидимо мастило.Така решил,че камерите няма да виждат лицето му.Той обрал даже две банки и още същия ден го хванали,и въпреки,че му показвали запис от камерите той ме разбирал къде е сбъркал.
86
1
 
2
 
! Отговори
Fuck UK преди 1 година
КОНЕЦ ФИЛЬМА
85
7
 
0
 
! Отговори
Винаги с Русия преди 1 година
До Не виждате ли? Да не стане всеки русофоб да се люлее ?
84
4
 
1
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Браво на учениците от Варна, които са пребили сина на Коцето Калкин, пардон Костадинов. Коцето Калкин е хрисим и добър човек, да прощава..
83
10
 
4
 
! Отговори
Винаги с Русия преди 1 година
Крайната ще бъде изравнена и гладко полирана като самолетна писта. Чакам с нетърпение този момент, за да видя как всички евроатлантици ще си глътнат езиците от страх и няма да посмеят и да мигнат след това, което ще видят, камо ли да си отворят устите. Убеден съм, че рязко ще се разграничат от фашистите и дори мигом ще застанат на страната на победителите тоест Русия точно както стана през Втората световна война.
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имахме един Шукри в махалата. Събираше скрап,орехи,подмазваше капаци по покривите. Ама не знам да е ходил в Русия.
81
3
 
7
 
! Отговори
Комиктин Комиктинов преди 1 година
Като видите някой нeгодник от Възраждане, набийте му балтиите. Ако не му дойде акъла - повторете.
80
3
 
5
 
! Отговори
Пух и Прах преди 1 година
Ще хвърчи Зелена перушина ..МООО ЯКООО...
79
6
 
7
 
! Отговори
Не виждате ли? преди 1 година
Руснаците спират Македония за ЕС. Значи всеки русофил трябва да увисне на въжето.
78
7
 
9
 
! Отговори
Ел Менчо преди 1 година
Всички русофили ще ги гази товарния влак в България.
77
8
 
1
 
! Отговори
Хейл Сатан преди 1 година
Да живее Дявола. Всички сме слуги на Сатаната и САЩ. Идваме за православните ви души. Бог да ви пази БАХАХАХАХАХААА Молете се.... молете се.....
76
1
 
7
 
! Отговори
Руска тор преди 1 година
Русия изнася желязо и тор за Украйна.
75
11
 
9
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
Слава на православна Русия, която се изправи срещу американските сатанисти, грабещи и малтретиращи всички континенти от 75 години насам
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно е как ще доживеят живота си двамата с Путин.Лъжите, инсинуациите, отричането... За тях има видео и аудиодоказателства,как са били изричани в ефир и официално като държавни изявления! Толкова явно дебелоочие,безнаказаност,фалш и цинизъм никога не са били ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, както в съвременна Русия! Ще има ли СЪД за такава човеконенавист,геноцид и омраза?