Владимир Путин е обещал да не убива Володимир Зеленски

Бившият израелски премиер Бенет за опита си да посредничи между Русия и Украйна
Обновена: 5 фев 2023 14:07 | 5 фев 2023 14:05, Елка Василева
553
Владимир Путин е обещал да не убива Володимир Зеленски
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият израелски премиер Нафтали Бенет разказа в интервю за израелската телевизия "Канал 12", че малко след началото на военните действия в Украйна Владимир Путин му е обещал да не убива украинския президент Володимир Зеленски, пише в.  "Джерузалем пост".

Още по темата
По време на интервюто, продължило близо пет часа, Бенет сподели подробности от добре известното си пътуване до Москва, което той направи в началото на март 2022 година, малко след началото на руската инвазия в Украйна. Тогава израелският лидер се опита да посредничи за постигането на мирно споразумение между Русия и Украйна.

Въпреки че не успя да помогне за прекратяването на военните действия, Бенет е получил обещание от страна на Путин, че Зеленски, който по това време се укриваше в таен бункер, няма да бъде убит.

Бенет директно е попитал руския президент: "Възнамерявате ли да убиете Зеленски?", на което Путин отговорил: "Няма да убивам Зеленски". "Трябва да знам, че ми давате думата си", продължил тогавашният израелски премиер.  "Уверявам Ви", отвърнал Путин. "Сигурен ли сте", попитал Бенет. "Сто процента", категоричен бил руският държавен глава.

В интервюто Бенет разказа още, че израелската делегация е кацнала в Москва, където е било дъждовно и влажно. Това е била първата визита на Бенет в руската столица. Придружавал го е Зеев Елкин, по това време министър на жилищното строителство, който е родом от Украйна и говори свободно руски. В миналото той е бил преводач на Нетаняху при срещите му с Путин.

След като приключили преговорите в Москва, израелските делегати отпътували за Берлин, за да се срещнат с германския канцлер Олаф Шолц. Той се присъединил към групата им и заедно се отправили към Франция, а после и към Великобритания, и САЩ. Всички тези страни са били наясно с визитата на Бенет в Москва.

"Всичките ми действия бяха координирани със САЩ, Германия и Франция", разказа Бенет.

Подготовката за този момент е започнала два месеца по-рано, още преди войната, когато Бенет посети Путин в Сочи и двамата проведоха продължителен разговор, продължил около пет-шест часа.

Той беше "умен и наблюдателен" и поддръжник на евреите, спомня си бившият израелски премиер за Путин.

Според Бенет решението на руския президент да не убива Зеленски по същество е билo отстъпка от целта му да денацифицира Украйна. Освен това той е бил готов да преразгледа и искането си за разоръжаване.

Бенет е успял да издейства отстъпки и от страна на Зеленски и по-конкретно – отказ от желанието му да присъедини Украйна към НАТО.

"Останах с впечатлението, че и двамата искат прекратяване на огъня", сподели Бенет, но в крайна сметка преговорите не са спрели военните действия.

Бенет допълни, че по онова време е смятал, че постъпва правилно, посещавайки Москва в опит да посредничи за прекратяване на войната. Оттогава обаче са изминали 10 месеца и в крайна сметка не е ясно какво въздействие е оказала срещата му с Путин.

Сега ситуацията е различна, каза Бенет и добави, че е "легитимно" новият премиер Бенямин Нетаняху да промени политиката на Израел по отношение на руско-украинската война.  
(БТА, Николай Велев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
14
 
12
 
! Отговори
Svetovna IZMAMA ... преди 1 година
Ционистите са тайно общество със сатанински морален кодекс, слугуващи на световните терористи - ФАЩ и Ингилизия. Ционистите създадоха еврейската държава най-вече за прикритие на истинската си същност.Те действат в комбина и заедно с краварете (Сереуто и МИ-6),и винаги имат участие във всяко пъклено дело по света : разпалват конфликти и интриги, разпалват войни,извършват политически убийства,извършват атентати и терористични актове,и изобщо всякакви гнусотии по земята.
305
11
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
В чешките медии пише за проблем с жриците на любовта в Украйна. Служителките на древната професия са 53 хиляди. Чехите пишат, че Украйна е била една от топ дестинациите за кекс услуги преди да започне войната и сега бизнеса страда. Чужденците вече не идват а местните клиенти главно войници искали много често отстъпки. Една от труженичките Татяна се е оплакала, че войниците идват въоръжени, искат отстъпки, плащат за час а накрая ползват услугите цяла нощ. Заради войната обедняват. idnes.cz
304
7
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Когато си във война и седиш на два стола войната се протаква във вреда на народа ти и жертвите са много повече. А защо дуракът на се запита как би действал Израел и защо му искат тази услуга???
303
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е човек на ниво, не се занимава с клоуни.
302
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като Скрипал..чай или намазване дръжката на вратата
301
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда. Той обеща да не напада Украйна 2 дни преди нападението.
300
14
 
16
 
! Отговори
Д@¢копимСул преди 1 година
Ционистите са тайно общество със сатанински морален кодекс, слугуващи на световните терористи - ФАЩ и Ингилизия. Ционистите създадоха еврейската държава най-вече за прикритие на истинската си същност.Те действат в комбина и заедно с краварете (Сереуто и МИ-6),и винаги имат участие във всяко пъклено дело по света : разпалват конфликти и интриги, разпалват войни,извършват политически убийства,извършват атентати и терористични актове,и изобщо всякакви гнусотии по земята.
299
11
 
10
 
! Отговори
Върл Левскар преди 1 година
Обешал товариш , но ета ничто не значит . Диктатори всегда сказали чтота ,а получилас другое .Пожививим увидим! На този невярвам !
298
20
 
20
 
! Отговори
чекай преди 1 година
Чекай малко да ви ядодам путинистите. джуджето е лъжец...способен е и майка си да убие, камо ли зеленски. Кой слуша кво казва путин.....никой. Той на 23 февруари каза, че няма да влиза в Украйна. Каза, че няма да трови Навални и Политковска не бил убил и че ....разни други лъжи. Не мразя Русия, но джуджето е фашист
297
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче Зеленски не му е обещал същото.
296
8
 
8
 
! Отговори
чеси абът куршумите? преди 1 година
руснаците ще има яко проблеми да го утепат. Тоя като удари авияционнара бела доза презаналното зашмъркване ще пощурее да вирее във въздъшното 3D пространство. Та че се наложи да тренират стрелба по връткав био обект, но може и с мрежи да го уловят, или напръскат с казачок, новичок бе и да глеама как над Киев Зеленски играе еарказачок
295
6
 
6
 
! Отговори
много изми бе преди 1 година
Крал Марс, Фреидрих Сникерс пропагадираха Социал Социяллизма, Адолиенко Хитлеренски - Насионал Социализма, Навалий - АналОнанизма
294
16
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Е, ще го убива?! Наркоманът не може така лесно да се отърве. В някой сибирски ГУЛАГ ще му е достатъчно докрая на дните му.
293
8
 
7
 
! Отговори
СлаваУкаруна преди 1 година
Ще настане голям джумбуш ако руските шпиони подлъчат поляците, румънците и словаците да им продадът тигрите и леопардите и с тях да ударят по Украина, където макара умирайки чрез загиване от удари със снаряди, войската на СВУ ще ги посреща с възгласи Хелойте Брадършки Геносешки и Камародишки. Горките. Плащат със собствената си пот, кръв и глад едно реално и преждвременното съобщение; Починали отСмърт чрезУмиране. Голяма тъга. Дано хората оврем ги ваксинират с "АтомБалсам'23"
292
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колегата благодаря за отговора.
291
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навали и Пугачефская са по глеми противници и какво от това? Тя свободно си се разнася из където я пуснат, а той (тя) НавалнаТЯ , онзи ден казаха че са му имплантирали вибратор с извод УЕСБЕ да си презарежда литивите акумулаторни батеррии подсигуряващи интензивния муаналонанизъм
290
4
 
18
 
! Отговори
Пропуснатото в... преди 1 година
Пропуснатото в статията: "Според Бенет, след разговор с Путин, той се обадил на украинския лидер, който по това време се криел в бункер, и му предал съдържанието на разговора с руския президент. След като научи за обещанието на Путин, Зеленски се върна в офиса и засне видео там."
289
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен.Мир ще настъпи когато грантовете сорросоидите спрете да фалшифицирате лайкове.
288
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че за какво му е на Путин да убива Зеленски? Този е една кукла. Ако се търси траен мир, трябва да бъдат елиминирани нюйоркските и лондонски еврей. Аз нямам необходимата информация, но от това което виждам елиминиране на еврей може да стана по два начина - с ракети и чрез населенията на ЕС и САЩ. Путин явно е избрал втория начин, поне засега.
287
7
 
6
 
! Отговори
Той бе Патриот и ко преди 1 година
Жал ми стана за Президент Зеленски. Толко много айдуци като зайци развъдил около себе си. Жалко. Нека на са 200 000 убитите, умиращите и тежко ранените, нека са 20К или сало 2000, но хич не ми се иска хунтата която ще спаси Украина от гибел след преврата да го подхвърлят на майките, бащите, съпругите и децата на постарадали хиляди украински мъже. Ще го разчекнат и тренажират на 2000, 20 000 или 200 000 парчета и дадът на хората да се издевателстват на човека, комика, смелият мечтател и патриот