Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"

Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има, заяви той
7 фев 2023 20:02, Йоана Цонева
472
Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи спекулациите на Киев, че Западът уж е готов да раздели Украйна "по корейския сценарий" като първа стъпка към признаване на съществуващите териториални реалности, съобщава ТАСС.

"Ясно е, че спекулациите за "корейски сценарий" са само пожелателно мислене: "Ние - останалата част от Украйна, ще бъдем под западен контрол и защита. И тогава ще достигнем нивото на Република Корея. Освен това ще остане някаква надежда за обединение с бившите територии", написа Медведев в "Тереграм".

Той отбеляза, че подобно теоретизиране "е предназначено само за вътрешна употреба".

По негови думи има още нещо, което заслужава внимание.

"Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има. В най-добрия случай ще последва разделяне на страната на части. Но всъщност това е първата стъпка към признаването на реалностите, които са се развили на място", изтъкна той.

Медведев припомни, че "разделението по 38-ия паралел (демилитаризирана зона между КНДР и Южна Корея - б.р.) създаде две независими държави".

"Междувременно Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата държава с пълен суверенитет и най-опасните оръжия", подчерта той.

Коментарът му идва, след като по-рано ТАСС цитира Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на украинския президент, който заяви, че Украйна няма сили да победи и западните страни са готови да приложат идеята за "две Кореи" в региона.

Преди това секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов посочи, че на Киев може да бъде предложен "корейски вариант" на уреждане на конфликта, който включва "еквивалент на 38-ия паралел".

Още по темата
Както обаче заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, спекулациите на Киев за предполагаеми дискусии между заместник-началника на администрацията на руския президент Дмитрий Козак относно възможността за "корейски вариант" за уреждане на конфликта в Украйна са медийна измислица. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли изявлението на Данилов, че Русия може да предложи на Украйна "корейски вариант" като слухове и пресилени спекулации, посочва ТАСС.

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не контролира напълно нито един от четирите анексирани региона.

Зеленски обяви своя мирен план от 10 точки за първи път през ноември, след което го обсъди с президента на САЩ Джо Байдън и други лидери и призова за провеждане на среща на върха за глобален мир въз основа на него.

Планът обаче предвижда изтеглянето на руските войски от международно признатата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите региона, които твърди, че е анексирала, така и от Крим, който завзе през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
14
 
33
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Този някога отрезнява ли?
289
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неандерталниците от Азия се опитват да разцепят поредната държава. Да не забравяме,че бяха против обединението на България, а после искаха да дадем и Пирин на македонските българи. Това са комунндетата
288
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По скоро ще стане македонския сценарии-Република Западна Украйна!
287
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не няма! Нама да има две Украйни! Само Западна Украйна и РФ!
286
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Русия ще си остане само източна! Няма да дръпне нивгаш!
285
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох Боже-Западна Украйна щяла да бъде богата като Южна Корея ха ха! Само в мечтите на укрите! За това се иска работа, а не крадене брее!
284
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да не са казвали! Даже храна и вода си носили за три дена!
283
10
 
18
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До 306 - Напротив, дори екс-шефът на ЦРУ заяви в прав текст, че колкото и да се напъват рашистите със съответната техника и кашимерия НЕ могат да превземата Украйна за една неделя. Та и си останаха с мераците, дребосъците от северовастока. Скоро ще им стричим дъвката хептен.
282
14
 
13
 
! Отговори
До 309 преди 1 година
Защото не могат да приемат истината-че Украйна губи войната! Тоест САЩ губи..
281
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 306:Ами да.Руснаците никога не са казвали 3 дни.Не знам защо само лъжи повтарят.
280
11
 
10
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Джуджето на снимката най-вероятно ползва ножчета за бръснене "Спутник Лезвия" (по-вероятно "лезбия"), че е толкова посинял и клюмнал. Онези ножчета за бръснене бяха като кустура - нож, с който селяните чистеха калта от папуците си.
279
7
 
8
 
! Отговори
До 304 преди 1 година
Това го разпространи Американското разузнаване на 24.02.2022. Украйна щяла да падне за 98 часа..има го още онлайн-от САЩ идва!
278
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 303:Егати "мобилизацията"...ловят хора по улицата и даже ги гонят.Мобилизират даже инвалидите.Ти като си им фен що не ходиш там?
277
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е казал 3-дневна операция,че само го дъвкате?Това за 3-те дни си го измисли укро пропагандата.Руснаците не са казвали 3 дни,а си казаха "ще продължи колкото е нужно".
276
8
 
6
 
! Отговори
Първо ще трябва да-- преди 1 година
--Ама украйнците не искат да се дават -- провежда се мобилизация сега вече оръжие има за всички ! и на руснаците ще им трябват едо милионче мобилизирани --- ама вече безопасно и необстрелвано място няма да има със тези западни ракети много командни пунктове складове и съсредоточавания на войници ще бъдят удряни това значи ужасен брой жертви ! Като искаха втора световна си я получиха и ролята на фашистите е тяхна !
275
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западна Украйна си мисли, че като се разделят и тя остане колония на САЩ, ще се превърне в богат рай? Сато Южна Корея? Ха ха ха ха! То ние сме от 18 години колония на САЩ и даже без война сме последните бедняци!
274
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МММММММАААААААААА ДА ВЕ ВРАТ, ТАЗИ 3-ДНЕВНА ОПЕРАЦИЯ ДОБРЕ СЕ РАЗВИВА ЦЯЛА ГОДИНА, ИЗМИНАЛИ СТЕ ЦЕЛИ 3 КМ ОТ ГРАНИЦАТА
273
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е най-разумното.Да им построят нещо като Берлинската стена,за да не се избият и като поумнеят ще си я бутнат сами.Ако руснаците отстъпят онези от западната част ще убият всички до крак от източната.Това ще бъде голяма трагедия.
272
11
 
3
 
! Отговори
Първо ще трябва да-- преди 1 година
-- победиш и унищожиш цялата украйнска армия да превземеш киев и одеса и тогава вече може да си голямата работа ! Обаче ме съмнява че украйна ще получи много ама много техника и ракети със по 300 км далекобойност ,мисля че и самолети ще се дадат ! толкова много жертви ще дадете заради на Путин кефа че от това вашето държава няма да остане ,а запада колкото и да сте обезкървени няма да ви остави да укрепнете всяка държава от бившия ссср която ще поиска собствен път ще бъде въоръжена !
271
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корейският вариант е за да има кой да връща многомилиардните заеми, които САЩ и някои други държави дадоха на Украйна. Искат си парите, а ако Украйна изчезне кой ще им връща милиардите?