Русия: Ще настъпи "кървава жътва", ако Лондон даде самолети на Украйна

Москва се закани да намери отговор на всички недружелюбни стъпки
8 фев 2023 23:40, Йоана Цонева
535
Русия: Ще настъпи "кървава жътва", ако Лондон даде самолети на Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия заяви, че ще отговори, ако Великобритания изпрати военни самолети в Украйна, като предупреди за ескалация на конфликта.

"Русия ще намери отговор на всички недружелюбни стъпки, предприети от британската страна", се казва в изявление на посолството на Москва в Лондон, разпространено от руските информационни агенции, предаде БГНЕС.

Руското посолство заяви, че Лондон ще понесе отговорността за "кървавата жътва" от следващия кръг на ескалация, както и за произтичащите от това военни и политически последици за европейския континент и целия свят".

Днес украинският президент Володимир Зеленски посети Лондон, където призова съюзниците да изпратят бойни самолети в разкъсваната му от война страна. Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че "нищо не е изключено от масата" по отношение на военната помощ за Украйна.

Изтребителите за Украйна са "част от разговора", заяви Сунак на съвместна пресконференция със Зеленски.

Още по темата
След разговорите в Лондон и знаменателната реч на Зеленски пред парламента на Обединеното кралство двамата лидери инспектираха украински войници, които се обучават в Югозападна Англия да управляват британски танкове „Challenger 2“.

Благодарейки на Сунак за помощта на Обединеното кралство, Зеленски апелира и за ракети с далечен обсег преди срещата на върха на ЕС. Той заяви, че ако Украйна не получи изтребители или повече ракети и боеприпаси, "ще настъпи застой".

"Тези хора (руснаците) ще дойдат и ще живеят на наша територия, а това ще създаде големи рискове за целия свят", каза Зеленски чрез преводач.

Сунак предложи да бъдат обучени украински пилоти на изтребители и морски пехотинци, в допълнение към съществуващата програма на Великобритания, която е подготвила 10 000 войници за битка. Той обаче посочи, че програмата за обучение на пилоти може да отнеме три години, и отбеляза, че Великобритания ще се нуждае от разрешение от съюзниците си, за да предложи самолети за съвместно производство като "Тайфун".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
19
 
16
 
! Отговори
пена преди 1 година
Определено! Много ватенки ще бъдат ожънати от НАТО! И на Путин май не му остава много живот. Ако не го затрие НАТО, ще го ликвидират руснаците скоро
267
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това се прави нарочно за да може русия да си изтърве нервите, приказки за наивници. Самолета сам няма да хвръкне или танка сам да се управлява, всеки мислещ човек може да сметне нещата. Украинците не са виждали подобни, но сега ще седнат да ги управляват, дрън, дрън. Не може някой да те научи за 1 мсец, това е смешно.
266
7
 
15
 
! Отговори
изтребителя преди 1 година
значи нашите ф16 на скица още, и пак не са най- модерните, но изпратихме пилоти на обучение. Това обучение щяло да трае 3 години. Украинците за 3 дни ще се научат... или нашите пилоти са хванати от улицата и не разбират нищо от пилотиране та ще се учат 3 години, или украинците са преки наследници на Айнщайн с IQ около 1000... стават смешни вече и Зеления и западняците...
265
9
 
16
 
! Отговори
Докъде с Зеленски преди 1 година
Засега Зеленски иска само пари и оръжие. Ще дойде време да започне да иска и наемници от всички сателити на САЩ, на които да плаща с американски долари. Въпросът е: ние ще дадем ли? Като знаем колко са наведени нашите евроатлантици почти не се съмнявам. Но когато започнат семействата им да ги получават в ковчези сигурно ще стане трудно за обяснение как се е стигнало дотам.
264
9
 
16
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 309: Като стана дума за Бисмарк, той е казал и още нещо, което си струва да се помни: "Най-добрата политика е честната политика". За съжаление неговите западни наследници забравиха за това. Меркел като канцлер на Германия и Оланд като президент на Франция подписаха Минските съглашения с президентите на Русия и Украйна - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. Това беше пътят към мира. Но си признаха че не мислили да ги спазват.
263
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропитеците на двайсе години не могат да карат кола хайде самолет е по лесно ама това е война. Противника и той участва. Стреля освен това.Но аз още по рано ви казах. Зеленски иска хора за отбора. Ако може скришом !!!
262
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ако укропилот се качи на английски или френски самолет...По ще е добре самолета да го пуснат на автопилот. Може да се спасят и укрите.
261
10
 
16
 
! Отговори
до 303До Какво следв преди 1 година
Ти не ставай смешен! Русия просто не иска да воюва като САЩ в Ирак. Ако искаха да избият на 1 000 000украинци и тотално разрушат всичко, също щяха да приключат бързо. Освен това Садам просто не се би, не знам защо.
260
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Ако "укри пилот" се качи на тези модерни самолети 1000% ще катастрофира. И няма да имат самолети... Трябва многоооо време за такива обучения... Не като да караш лека кола или ТИР.
259
8
 
16
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Анонимен 318: Къде ще хвърчат, че видим. В Пентагона е добре да си държат прозорците затворени. Путин отдавна ги е предупредил, че при атака на НАТО срещу Русия ще бъдат ударени и центровете за вземане на решения. А срещу руските хиперзвукови ракети САЩ нямат никаква защита.
258
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите нещо сте се зарадвали но нали знаете че който се смее последен най хубаво се смее.Четете и Бисмарк и ще разберете защо най на края Русия винаги печели войната. Като дойде времето ще ви го кажа.
257
7
 
15
 
! Отговори
САЩ излъга Германия преди 1 година
До До А снаряди няма: Не са ли решили или какво, можем само да гадаем. Докато решат, войната може и да свърши. А Шолц поставяше условие: Ще дадем танкове ако и САЩ дадат. И какво стана: Германия ще достави след два-три месеца, а САЩ - не се знае кога. И когато руската армия изгърми някой и друг "Леопард" САЩ ше кажат на сателитите си, които са си дали Леопардите "Хайде сега купувайте нашите танкове". Така Германия ще си загуби не само танковете, но и пазара за тях.
256
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги видим прехвалените кралски военни пилотчета на прехвалените кралски военновъздушни сили да не се окажат въздушни какъвто им е и краля чиято монархия се управлява от индиец а столицата от пакистанец.
255
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще настъпи ами, колко кървища ще хвърчат из Кремъл, скоро и самите руснаци ще искат да режат гърлата на Путин и путинци
254
2
 
7
 
! Отговори
алоо преди 1 година
"разкъсваната му от война страна".Само дето т.нар.война се води в 1/10 от територията на украйна от вече една година.Ако авторът на статията не гледаше САМО cnn,nbc и подобни,щеше да има ясна представа "войната" каква част от територията обхваща....
253
1
 
7
 
! Отговори
До А снаряди няма преди 1 година
Нали разбираш че САЩ е страна с над 20 трлн долара БВП , ЕС като цало е с повече , не са решили не са произвели и доставили снаряди колко ти душа иска . Не виждаш ли че се дава време на руската страна да направи нещо за да спре войната , Путин изглежда няма такова намерение за това и помощта ще продължава да идва след танковете могат да включат и самолети - цялото това оръжие си е чиста печалба за военната индустрия , мини през едно ВМЗ да речем да видиш какви заплати вече дават и колко работят
252
8
 
24
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
251
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май има премахнати мнения защо така пак двойни стандарти като в Сирия.
250
2
 
13
 
! Отговори
До Какво следва преди 1 година
Ако руската армия бе на руска земя - нямаше да води война с никого нали така ? И какво мрънкаш като всички руснаци - хората го заявиха преди войната, че ако Русия нападне на Украйна ще се помогне с оръжие , но не и войски - не е като да не са знаели в какво се забъркват - ако толкова им се воюва да се бяха подготвяли , не вече година след като са започнали войната да се мобилизират и да мърморят непрестанно
249
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оф стига сте плашило гаргите и те вече не ви обръщат внимание