Медведев: Москва да увеличи производството на танкове

Причината е военната помощ за Украйна от Запада
9 фев 2023 18:34, Йоана Цонева
140
Медведев: Москва да увеличи производството на танкове
Снимка: БГНЕС

Русия трябва да увеличи производството на танкове в отговор на западните доставки на оръжия за Украйна. За това настоя заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев по време на посещение в танков завод в сибирския град Омск, съобщава "Ройтерс".

"Както знаем, нашият противник (Украйна) молеше в чужбина за самолети, ракети, танкове. Как трябва да отговорим? Ясно е, че в този случай за нас е естествено да увеличим производството на различни оръжия, включително на модерни танкове", заявява Медведев във видеозапис, публикуван в "Телеграм".

Още по темата
Тази седмица украинският президент Володимир Зеленски посети няколко европейски страни в опит да осигури изтребители и ракети с голям обсег, които според него са необходими за защита на страната му от руските сили.

Медведев, който беше възприеман като относителен либерал по време на президентството си в периода от 2008 г. до 2012 г., в момента се отличава като един от най-яростните защитници на военната кампания на Русия в Украйна и често представя конфликта по апокалитичен начин в редовните си публикации в "Телеграм".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този провалил се политик в момента е заместник началник на някаква служба, а редовно се изказва по важни теми. Странното е, че го отразяват и публикуват навсякъде.
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основен проблем на Лео 1 е липсата на големокалибрена картечница. Донякъде това се компенсира от повечето боезапас от снаряди, понеже оръдието е по-малък калибър - 105 мм. Но според мене един Леопард 1 в комбина с една или две Брадли, просто е размазваща комбинация. Според мене трябва да оформат такива разстрелни тройки и да метат всичко във фланг от 150 м
78
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 година
Както и Т не знам кой номер
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леопард 1 вариант А5 е от 1986 г и има основни елементи от Леопард 2. Бронята му е по-тънка и оръдието е по-малък калибър. Но е по-лек, за да не затъва и с повече конски сили на тон. Но пък е също толкова точен, стреля от движение, и има топловизор за нощен бой. И в крайна сметка работа на командира е да не позволява фронтален сблъсък, а да се стреми да удря противника от засада и в странична или задна проекция. И там, където настъпват силните танкове на противника, да им сипва с гаубиците.
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
повече руски танкове, много повече джавелин за украинците! Амин!
75
8
 
11
 
! Отговори
пак аз преди 1 година
Тоя му е време да *** дулото вече. А може да стане герой на социалистическия труд ако преди това гръмне в тиквата другия дребосък.
74
4
 
10
 
! Отговори
хайван преди 1 година
Добре, но проблемът е, че не могат да намерят работници. Липсват около 20 000 и затова наемат затворници, работещи по 12 ч. на ден
73
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Танковете се убиват основно с артилерия и миномети или от засада, никой не излиза фронтално срещу танк. По-голямо значение има подвижността, отколкото големия калибър.
72
2
 
6
 
! Отговори
В. преди 1 година
Ще се окаже, че танк година 65 не отстъпва на 85-та. След това едва ли някой е правил нещо различно. И без това служат само за обкръжаване на укрепена позиция
71
1
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Това с вкопаването са пълни глупости, при положение, че хаймарса бие с точност +-90 сантиметра. И 155 мм Ескалибур от раз го цели точно по купола от 20 км. Нещо си чел за Втората световна и живееш в паралелен свят. По отношение на ползването на танка като БМП - пълна глупост. БМП вози бойците в бронирано отделение, защитени от осколки и леко стрелково оръжие, А не да се возят отгоре на бронята на танка или да подтичват покрай него и да ги избие някоя случайна мина или динамичната защита на танка
70
6
 
13
 
! Отговори
Нострадамов преди 1 година
Леопарда ке изгони мечката.
69
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 70 изобщо не е качествено единствения плюс е,че може да удари танка в най-слабото място в купола отгоре,но трябва да си доста близо и да го виждаш и държиш на прицел през цялото време.В мъгла дъжд и вечер е просто едно желязо.За това като му пуснат една димна завеса и нищо не прави.Т-90М за разлика от Т-72БЗ има датчици и показва когато танка е на прицел и пуска димни гранати.След това да не си на мястото на тоя с джавелина.
68
1
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 година
Голям лукс.
67
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО.а..Аз ти го казах.Т-62 беше вкаран в бункери и се направиха огневи точки в отбранителната линия.Сещата тая отбранителна линия,която беше направена докато Руснаците бяха около Харков,за да не се пречи да се строи и сега там украинците изобщо не успяха да пробият а Т-62 може и да се ползва на мястото на БМП3 и то доста по-добре се представя.
66
3
 
16
 
! Отговори
Offf преди 1 година
Какви танкове бе , този не знае в кой век е ...
65
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия в Кремъл явно са далече от реалността.
64
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62.Е тя Украйна изобщо да е произвеждала нещо.Пък поне руснаците се пробват.Германците и те имат на скица Леопард А7+.А американците нямат и това.Оказва се че това,което имат било само сезонно.Да не вали и да е кално ,както в Украйна пък и Леопард 2 има май същия проблем ,както и Чалънджър.Затова сега се чакат едни стари тенджери,а другите не е ясно кога или пък като дойдат в тила щото ни е страх.
63
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Втори Русия изобщо не е вкарвала толкова танкове. -----///------ Ти да не стоя с тефтер на границата? Хайде като знаеш колко танкове са вкарали, кажи защо разконсервират Т-62 ?
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да не гаснат като великия танк Армата
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63И къде е сега тоя джавелин,че нещо вече не се чува ////////Работи, трепе рашистки танкове, бмп, хеликоптери. Отначало се говореше за него тъй като такова качествено оръжие по ширините на бившия СССР не бе се появявало.