Медведев: Москва да увеличи производството на танкове

Причината е военната помощ за Украйна от Запада
9 фев 2023 18:34, Йоана Цонева
140
Медведев: Москва да увеличи производството на танкове
Снимка: БГНЕС

Русия трябва да увеличи производството на танкове в отговор на западните доставки на оръжия за Украйна. За това настоя заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев по време на посещение в танков завод в сибирския град Омск, съобщава "Ройтерс".

"Както знаем, нашият противник (Украйна) молеше в чужбина за самолети, ракети, танкове. Как трябва да отговорим? Ясно е, че в този случай за нас е естествено да увеличим производството на различни оръжия, включително на модерни танкове", заявява Медведев във видеозапис, публикуван в "Телеграм".

Още по темата
Тази седмица украинският президент Володимир Зеленски посети няколко европейски страни в опит да осигури изтребители и ракети с голям обсег, които според него са необходими за защита на страната му от руските сили.

Медведев, който беше възприеман като относителен либерал по време на президентството си в периода от 2008 г. до 2012 г., в момента се отличава като един от най-яростните защитници на военната кампания на Русия в Украйна и често представя конфликта по апокалитичен начин в редовните си публикации в "Телеграм".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63.И къде е сега тоя джавелин,че нещо вече не се чува или беше ефективен само като се скриеш в храстите и си наблизо.И руските танкове имаха повече загуби от байрактарите от колкото от джавелин.А да не би сега руснаците да нямат танкове на фронта,а и украинците имаха танкове.Пък тоя Леопард в Сирия горя от старите руски ПТРК фагот,кое е правен още преди джавелин.
59
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 1 година
Всички танкове са уязвими. Въпроса е добра тактика, подкрепа от артилерия, мобилна пехота и хеликоптери.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е за затвора, защото всява ужас и страх със заплахите си!
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59Русия води с 4 области и Крим. Ясно е, че не могат да я изтикат от областите, ))))))))Нито една от областите не е на 100%окупирана от ОRКiTE. Даже главните градове на Запорожка и Херсонска области са под украински контрол.Всъщност в сравнение с фронта до 24 февруари 22г.Русия е окупирала има-няма 40хил.кв.км.
56
3
 
12
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
Тоя Медведев се превърна в плашилото на Кремъл. Само обяснява какво щели да направят в бъдещето, а досега нищо.
55
0
 
9
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
ако се биете за Путин в Украйна:-руския бог ще ви опрости греховете... така каза попа от КГБ.-на майките ви ще дадат кожено палто.- а вас ще ви возят с катафалка произведена от заводите на ВАЗ за което мечтаят всички *** в руский мир.-най важното е че ще ви избавят от мизерията,калта и унижението което търпите в руската ***..За вдовиците не се притеснявайте... ние ще ги утешаваме..ха.ха
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те руските оръжия всичките са в пъти по-добри по всички руски предавания а какво стана? Украйнците ги направиха за смях с 50 год техника от НАТО.Страховитият джавелин който запали хиляди руски танкове с "четвърто поколение активна защита" правеща противниковите ракети,управляеми и неуправляеми снаряди "абсолютно безмислени" е модел 1989-та година. Представям си ако американците им дадъъ оръжия модел 2010-та.Сигурно укритата ще стигнат Кремъл на безаналоговите
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61Трето произвежда се само Т-90М и тя си ги заменя,а и вече има търсене от Иран и други страни //////////Кои са тези други страни, може би Киргистан и Таджикистан? Какво стана с безаналоговият,, Армата" произведоха ли 10бр.или още не?
52
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО.Първо просията е Украйна щото тя ходи и реве дайте ми .Втори Русия изобщо не е вкарвала толкова танкове.Трето произвежда се само Т-90М и тя си ги заменя,а и вече има търсене от Иран и други страни след сагата.С тия танкове,които единия иска да са само в тила другия уж имал секретна броня и трябвал да произведе,а третия да не си прави лоша реклама праща стари тенджери.Е оказа се,че Т-90М плаши доста хора и не искат да рискуват.А украинците понасят доста загуби и в пехота и в техника.
51
3
 
13
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 1 година
терорист на всички времена.Най-големият сваляч на граждански самолети.Най-безскрупулния убиец на жени и деца
50
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е в пат. Всичките му ходове са провал. Мир-провал, война-провал. Русия води с 4 области и Крим. Ясно е, че не могат да я изтикат от областите, даже по-лошо, ще вземе още. Колкото повече време минава, толкова повече ще са й условията за крачка или две назад.
49
4
 
8
 
! Отговори
Верно нали преди 1 година
От войната срещу Украй печели най - много руския воено-промишлен комплекс и такива фашисти като медведката, които имат дялово участие.Губят се само животи на руските крепостни, но на крвмълските фашисти не им пука
48
16
 
5
 
! Отговори
Русия е велика преди 1 година
Русия като влезне дълбоко на запад няма да види нищо ,просто мишките от страх ще се скрият ,слава за Путин !
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия кога ще произведат нещо полезно за хората,само оръжия им в главите.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47 на какво ви учат в пропагандиското та дори 1:72 незнаеш какво е
45
2
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Украйна няма толкова техника да унищожи всички танкове на Русия -----///------ Нали твърдите, че Просията се бие с НАТО? Някак си НАТО е утрепало над 3000 руски танка дотука.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 ки...флю Леопарт 1А6 е с 120 мм Уръдие ..същото като на Лео 2 А4 демек дупчи всичко руско от фамилията Т включително и Армата ...добави оптика (особено нощна ) стабилизация свръзки на модерно ниво и става страшно ...единствената архилесова пета на лео1 е тънката броня но с новия Купул при А6 и това е решено (държи повече от купол на Т72 Б)
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали имаха 12 хиляди безаналогови танкаве, кво ста с тех? Скрап в украйнската степ, ха, ха, ха.
42
1
 
7
 
! Отговори
В. преди 1 година
Танковете са нападателно оръжие. Като огневи точки малко скъпо ще излезе.
41
5
 
9
 
! Отговори
Минуващ преди 1 година
Русия трябва да се разкара от окупираните украински територии и тогава няма да им се налага да увеличава производството на танкове, а може да построи водопровод и тоалетни на половината народонаселение. Може също докато се омита от Украйна да вземе и всички чувстващи се руснаци от там към "руския мир", да нямат проблеми с репресиите от местните, които вече ги гледат на нож.