Путин обвини Запада за войната: Снабдяваха Украйна с ядрено и биологично оръжие

Руският президент благодари на гражданите в окупираните от Русия територии
21 фев 2023 11:55, Нели Христова
1065
Путин обвини Запада за войната: Снабдяваха Украйна с ядрено и биологично оръжие
Снимка: БГНЕС

Западът ще използва всеки - терористи, нацисти, дори самият дявол, за да се бори с Русия. Това заяви Владимир Путин в историческата си реч пред руския парламент. В залата присъстваха и видните поддръжници на режима Сергей Шойгу, Дмитрий Медведев, Андрей Силуанов, Сергей Лавров и патриарх Кирил.

"Западът се опитва да превърне локалния конфликт в глобален и ние ще реагираме по подходящ начин. Говорим за съществуването на нашата държава", заяви Путин, намеквайки за ескалиране на военния конфликт.

По време на речта си Путин даде урок по история, като заяви, че през 30-те години на миналия век Западът е отворил вратата за нацистка Германия. Той продължи версията си, че в Украйна има нацисти, като заяви: "Западът е подкрепил антидържавен преврат в Украйна през 2014 г. А една от украинските армейски части е кръстена на германска нацистка част. Тези, които са на власт, избират да си затворят очите за това".

Руският президент продължи и с реторикат за "развратния" Запад.

"На Запад дори педофилията се обявява за нещо нормално", казва той без никакви доказателства и продължи с темата за еднополовите бракове. "Това е добре. Те са възрастни. Те имат право да живеят живота си. Винаги сме много толерантни към това в Русия. Но семейството означава съюз между мъж и жена. Така казват свещените текстове на всяка религия на Земята. Но Западът се съмнява в тези свещени текстове. Ние трябва да защитим нашите деца от деградация и израждане – и ще го направим"

Той също цитира съобщения в медиите, че Англиканската църква обмисля полово неутрални условия за Бог. След изказването му цялата зала избухна в аплодисменти. 

През цялата си реч Владимир Путин обвиняваше Запада и НАТО за започването на войната.

"Украйна, с помощта на Запада, започна войната още през 2014 г., а ние просто защитихме Донбас, Донецка, Луганска и Запорожка области.  Русия направи всичко възможно да реши проблема в Донбас с мирни средства", заяви рускитя лидер.

"Украинският режим не решаваше проблемите в Донбас, а просто се опитваше да печели време, извършваше политически убийства и насилие над вярващите и говорещите руски език. Западът си затваряше очите за тези репресии и започна да снабдява Украйна с оръжие", допълни той.

НАТО и западните съюзници реално започнаха да подготвят Украйна за война. Западът разпали войната, а Русия използва сила, за да я спре.

"Западът е подготвял Украйна за голяма война и сега признава това", категоричен бе Путин.

"Искам да изкажа специална благодарност на гражданите на Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области. Вие сами определихте бъдещето си. Вие направихте своя избор въпреки заплахите от терор на нацистите. До вас се водеха военни действия и вие направихте избора да бъдете заедно с Русия. Да бъдеш заедно с родината си", заяви той.

Путин нарече хората в Донецк и Луганск братя и сестри, добавяйки "сега отново сме заедно, това означава, че ставаме още по-силни".

Той добавя, че няма търпение "дългоочакваният мир да се върне в нашата родина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1065
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
788
0
 
0
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 1 година
КОМУНИСТИТЕ са виновни ...за всичко !
787
0
 
2
 
! Отговори
хахахаааа..... преди 1 година
До Истината 868 ===БГ манталитет....(хладилници,телевизори,перални,компютри,лаптопи,смартфони)
786
2
 
3
 
! Отговори
Всеки има преди 1 година
До 870 ИСТИНАТА Е,....Своята истина.А да изкараш 200 000 души от 140 милионна нация е все една да изкараш 9800 човека у нас на Герена да речем!И света може без всеки - дори и без Русия,ако тя продължава да бъде "Империя на злото" и да генерира несигурност и агресия по света!Относно свободата на Европа пак си в грешка.Сталин и Хитлер бяха съдружници и имаха споразумение да поделят света.Първо поделиха Полша,а Хитлер изпревари Сталин и нападна пръв.Ако не бяха САЩ и "ЛендЛийза".....
785
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли най-накрая да го гръмнат този грозен лилипут?!
784
3
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е, преди 1 година
...че светът не може без Русия. Опитайте се да изкарате 200 000 българи на стадиона при -15 градуса. Това е разликата между тях и нас. Ние не отиваме дори до урните, за да спасим страната си от хвърлянето й във войната. Така че, моля тези, които се опитват да омаловажат силата на нацията, изнесла на гърба си свободата на Европа, просто да си купят по един билет и да заживеят там, където всичко е за продажба и всичко е за пари.
783
3
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
Идва моментът да се идентефицира величието на РУСИЯ и демагогията на т.н. ЗАПАД !!! Тези дупен...ц..а от т.н. ЗАПАД усещат дебелия и чепат дре...з..дей и ще се разбягат като булевардни дами при полицейска проверка на БАРДАКА !!!
782
3
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Путин освобождава украинците от омразната западна технология-хладилници,телевизори,перални,компютри,лаптопи,смартфони.Трябва да живеят свободни и независими от западното влияние.Като свободните руснаци в Сибир-без ток,вода и всякакви следи от технологии!Само с водка и то смесена с антифриз,одеколони и кой знае какво още.Ама кой знае защо те не се съгласяват с него.А той напъва ли та напъва! Но украинците са упорити и не искат!Сигурно защото не са като руснаците.Искат да живеят по свой избор.
781
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много пъти съм чел Росийская газета.И преди войната никъде не прочетох статия в която да пише за лошо отношение на украйнците към руснаците.Преди войната такава статия нямаше нито една!
780
7
 
3
 
! Отговори
Младенов Ив. преди 1 година
Браво! Силни и истински думи!
779
6
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
Добра реч, това е грозната истина. Лошото е, че когато се отвори вратата на войната, звертвата започват и от двете страни най-вече върху невинните хора.
778
8
 
14
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Слушах тази реч, и съм изненадан колко открито и очевино този човек използва улична риторика, характерна за полуграмотните хора от селата. Вече е напълно ясно откъде идват всичко опорки за "прогнилия Запад", за "джендърите и традиционното семейство", за "развращението на децата", и т.н. Изключително ниско ниво. Ясно е също как се координират всички *** по форумите, които на практика повтарят тези "тези" под всяка новина за "Запада". Просто Русия си показа истинското лице.
777
5
 
7
 
! Отговори
Колкото преди 1 година
Садам имаше химическо ;)
776
9
 
11
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Пак от същото,Запада е виновен за всичко!За това,че Раша подложи на геноцид Чечня,Приднестровие,Грузия,Украйна,Сирия,ЧАД.Сега започнаха молбите към Китай да помага.Какво величие,кви пет лева!70% от населението е на външни ***.
775
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия от много време е управлявана от шизофреници
774
16
 
13
 
! Отговори
паф преди 1 година
много точни думи на много добър политик и държавни! Господ да е с вас! - а изкукуригалия бай дънчо само едно си бае: украйна ще победи, украйна ще победи.....и как ще стане това бе, дри-сльо? русия е най-мощната военна и ядрена сила в света!
773
11
 
12
 
! Отговори
ЕДИН ЧОВЕК преди 1 година
ОБИЧАМ РУСИЯ!
772
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои украински затворници, които се намират в Луганската народна република (ЛНР), отказаха да бъдат включени в списъка за размяна.Някои от украинските военнослужещи се обърнаха към нас с изявление за отказ да бъдат включени в списъка за обмен с държавата Украйна
771
8
 
14
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
путин изпрати диверсанти в крим , луганс и Донпабс които да воюват срещу законната власт и реве що са били гонени о същата причина турски диверсанти биха били посрещнати в кърджали .и това путин нарича фашизъм и нацизъм -иска хората да не защищават страната и домовете си. и на 24 февруар2022г в 5 часа сутринта навлезе с 250 хилядна армия да ги освободи от тоалетни чинии , телевизори , печки , перални и пр и сега реве че украинците се защищаватат и някои страни им помагат.
770
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин още като млад и невзра4ен кгб гей си бе глупав а сега е и изкуфял дъртак като добавка
769
10
 
24
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Чистата истина!!!