Путин обвини Запада за войната: Снабдяваха Украйна с ядрено и биологично оръжие

Руският президент благодари на гражданите в окупираните от Русия територии
21 фев 2023 11:55, Нели Христова
1065
Путин обвини Запада за войната: Снабдяваха Украйна с ядрено и биологично оръжие
Снимка: БГНЕС

Западът ще използва всеки - терористи, нацисти, дори самият дявол, за да се бори с Русия. Това заяви Владимир Путин в историческата си реч пред руския парламент. В залата присъстваха и видните поддръжници на режима Сергей Шойгу, Дмитрий Медведев, Андрей Силуанов, Сергей Лавров и патриарх Кирил.

"Западът се опитва да превърне локалния конфликт в глобален и ние ще реагираме по подходящ начин. Говорим за съществуването на нашата държава", заяви Путин, намеквайки за ескалиране на военния конфликт.

По време на речта си Путин даде урок по история, като заяви, че през 30-те години на миналия век Западът е отворил вратата за нацистка Германия. Той продължи версията си, че в Украйна има нацисти, като заяви: "Западът е подкрепил антидържавен преврат в Украйна през 2014 г. А една от украинските армейски части е кръстена на германска нацистка част. Тези, които са на власт, избират да си затворят очите за това".

Руският президент продължи и с реторикат за "развратния" Запад.

"На Запад дори педофилията се обявява за нещо нормално", казва той без никакви доказателства и продължи с темата за еднополовите бракове. "Това е добре. Те са възрастни. Те имат право да живеят живота си. Винаги сме много толерантни към това в Русия. Но семейството означава съюз между мъж и жена. Така казват свещените текстове на всяка религия на Земята. Но Западът се съмнява в тези свещени текстове. Ние трябва да защитим нашите деца от деградация и израждане – и ще го направим"

Той също цитира съобщения в медиите, че Англиканската църква обмисля полово неутрални условия за Бог. След изказването му цялата зала избухна в аплодисменти. 

През цялата си реч Владимир Путин обвиняваше Запада и НАТО за започването на войната.

"Украйна, с помощта на Запада, започна войната още през 2014 г., а ние просто защитихме Донбас, Донецка, Луганска и Запорожка области.  Русия направи всичко възможно да реши проблема в Донбас с мирни средства", заяви рускитя лидер.

"Украинският режим не решаваше проблемите в Донбас, а просто се опитваше да печели време, извършваше политически убийства и насилие над вярващите и говорещите руски език. Западът си затваряше очите за тези репресии и започна да снабдява Украйна с оръжие", допълни той.

НАТО и западните съюзници реално започнаха да подготвят Украйна за война. Западът разпали войната, а Русия използва сила, за да я спре.

"Западът е подготвял Украйна за голяма война и сега признава това", категоричен бе Путин.

"Искам да изкажа специална благодарност на гражданите на Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области. Вие сами определихте бъдещето си. Вие направихте своя избор въпреки заплахите от терор на нацистите. До вас се водеха военни действия и вие направихте избора да бъдете заедно с Русия. Да бъдеш заедно с родината си", заяви той.

Путин нарече хората в Донецк и Луганск братя и сестри, добавяйки "сега отново сме заедно, това означава, че ставаме още по-силни".

Той добавя, че няма търпение "дългоочакваният мир да се върне в нашата родина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1065
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
768
8
 
14
 
! Отговори
Славянофил преди 1 година
Шойгу - министър на отбраната на Русия, армейски генерал на въоръжените сили на руската федерация е туванец без никакво военно образование или опит. Най-облагодетелстваната и гледана като писано яйце част от руската армия са чеченците на кадиров, който прави каквото си иска. Който още не е разбрал, че Русия е китайска колония която изпълнява план за унищожение на славянството и православието заслужава съжаление. Първа държава по разводи ще ми пазела семейните ценности...
767
9
 
5
 
! Отговори
rar преди 1 година
Русия е една разкошна страна с огромно културно наследство и много ресурси, но съвременното управление оставя малко за хората, практически нищо за развитието си и всичко останало за избраните... Но тя няма да върне романтичната реалност на лампериите, балатумите и Жигулите. А и триоките соросо-капиталисти с пет крака и осем пола никой не ви кара да ги харесвате, няма да ви направят нищо.Виж другите могат обаче и вече го правят. Не било всяване на страх, било братска любов.
766
7
 
20
 
! Отговори
Р. Рейгън преди 1 година
Вече толкова години тези американци не се умириха!Продължават да се месят във вътрешните работи на Русия/СССР по целия свят!И навсякъде нацисти, фашисти, в РСМ даже и бугаротатарски фашистички окупатори!Няма отърване, ей...Накъдето и да се обърнеш -- фашисти, нацисти, русофоби, ***, либерасти, еврогейци.Сал една надежда им остана на здравите сили:Русия (и Северна Корея, като резерва). Смеехме се ние на др. Живков, ама той пак излезе прав:,,навсякъде и по всяко време има матриал, ха-ха".
765
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиририрам, звездите ми го говорят. Путин съвсем изплиска легена.
764
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И химическо, и извънземно и мутанти, роботи, дроново, андроиди, космонавти...
763
9
 
18
 
! Отговори
Аз съм преди 1 година
И при нас в Каспичан имаме един бай кольо ментата,и той послъгва ама Путин си остава върха на айсберга.А,сетих се,в съседното село Енево има един собственик на автокъща Иван Димитров Ставрев,що народ е разплакал,ако този е до Путин и света ще цъфне Подканваме го ама не ще,аз казва,Енево за Москва не сменям.
762
18
 
14
 
! Отговори
m преди 1 година
Какво означава ядрена държава да загуби война?Какво означава победа за Украйна? ПОБЕДИТЕЛ НЯМА ДА ИМА.А загубили ще бъдат всички страни от ЕС.ЕС трябва да натиснат Зеленски да се откаже от Донецка и Луганска обл.Тези области са тотално разрушени, а Русия да си изтегли войските и веднага да бъде подписан мир.Не искам ние да страдаме заради украинци и руснаци.
761
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До АнтинатовецАбе братче с какво си се напушил? Или се боцкаш? Къде го раздават това ?
760
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 851 - То и барута е китайско откитие. Да спрем, да го позлваме и да стреляме с лъкове ли?
759
14
 
26
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Руските войски са в пълна бойна готовност и се отправят към Марс за да се отбраняват тъй като Путин имал информация че Марсианките фашисти щели да нападнат Русия . А за близките на всички загинали за Родината ще има награда по една поздравителна картичка ,защото кожусите които получиха 22 те съпруги на загиналите се оказали много скъпи.
758
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дооволен съм малкия мук опредеелено ще сведе русия до блатата на московиия
757
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ку ку
756
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дъртия пръдлю съвсем е изкуфял с такъв мислител и стратег Украйна определено ще ги размаже
755
0
 
5
 
! Отговори
asd преди 1 година
1984
754
29
 
21
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Впечатляваща реч не велик държавник и човек близо 2 часа. Какво си мислиха Евлоидиотите че като спрат Руският първи канал та народа няма да гледа речта на Путин . Още от сутринта лаптопа бе включен на същият канал и майка ми имаше уудоволствието да я види цялата по интернета . И за мен важеше същото само че на работният лаптоп. Речта беше ясен сигнал за запада да внимава в картинката . Русия не търси ядрена война но е готова ако някой би и посегнал . Путин ясно каза не на джендърската идеология.
753
15
 
17
 
! Отговори
Zlata преди 1 година
Обръщението на президента Путин към Федералното събрание е сигнал за окончателния преход на Русия към суверенно развитие на силна държава.
752
21
 
10
 
! Отговори
Чеченеца преди 1 година
Така, нека и аз се изкажа, че ми омръзна да Ви слушам всичкитеПутин е велик и толкова!Русия е Велика и толкова!Колкото и да сте русофоби и подръжници не евроатлантическите ценности го приемете и се осъзнайте.Единственият, подчертавам ЕДИНСТВЕНИЯТ АГРЕСОР в световен мащаб е САЩ.Вижте в момента, какво правят с Израел срещу Иван.Нима това не е нотка на втора ядрена катастрофа?Осъзнайте се, вземете си едно маршмелоу и се успокойте.САЩ ще капитулират!!! Край!
751
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия правилно излиза от най новото споразуменивче за ядрените оръжия.
750
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е надеждата на много хора за един по справедлив свят форевър.
749
4
 
3
 
! Отговори
Costa преди 1 година
Франция е обезпокоена от решимостта на Русия да проведе изпитания на ядрено оръжие, ако те бъдат проведени от САЩ. Френското външно министерство