Столтенберг: Путин предприе срещу Украйна имперска завоевателна война

Никой не напада Русия, Русия е нападателят, а жертвата е Украйна
21 фев 2023 16:00, Елка Василева
335
Столтенберг: Путин предприе срещу Украйна имперска завоевателна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предприе срещу Украйна имперска завоевателна война, която продължава да задълбочава. Той мислеше, че може да унищожи Украйна и да внесе сред нас разделение, подцени решимостта на украинците да защитят родината си и нашето единство. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на съвместна пресконференция в централата на пакта в Брюксел с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Година след началото на тази война година не виждаме признаци, че Путин се готви за мир. Както днес заяви, той се подготвя за продължаване на войната. Путин не трябва да спечели, защото това би означавало, че агресията побеждава и силата бива възнаградена. Ще бъде опасно за нашата сигурност и за целия свят. Затова трябва да продължим и да увеличим подкрепата за Украйна, призова Столтенберг.

Никой не напада Русия, Русия е нападателят, а жертвата е Украйна. Преди година Путин започна неоправдана война срещу своя мирен съсед. Подкрепяме правото на Украйна на самозащита, залегнало в Устава на ООН, добави генералният секретар.

Той изрази тревога за възможността Китай да предостави оръжие на Русия.

Столтенберг призова Москва да се върне към договора Нов СТАРТ, след като по-рано днес Путин обяви, че Русия преустановява участието си в него. В последните години Москва наруши и се изтегли от ключови споразумения за контрол на въоръжаването, отбеляза Столтенберг. С днешното решение цялата система за контрол над въоръжаването се разпада. Силно призовавам Русия да премисли и да спазва съществуващите споразумения, добави той.

Борел отбеляза, че в разговорите си с китайската страна е получил уверение, че Пекин няма да снабдява руските сили с оръжие. Русия разрушава градове, вместо да направи крачка назад към прекратяване на огъня, както призоваваме, посочи той. Нашата подкрепа за Украйна е необходима, за да може върховенството на закона да победи върховенството на силата и на оръжието, обобщи той.

Целта ни е войната да приключи възможно най-скоро с победа за Украйна, това е неизбежно, заяви Кулеба. Той съобщи, че е имал среща с представители на Китай, на която е обсъден мирният план на Пекин. Очакваме да получим текст, за да направим заключения. Намирането на изход към мира остава наша първостепенна цел, каза Кулеба. Украйна и Китай споделят виждането за териториалната цялост, така че всичко, което прави Пекин по повод войната в Украйна, би трябвало да бъде насочено към защитата на украинската териториална цялост, обобщи украинският външен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Тези песента вече им е изпята!Почват гърчове и конвулсий на главните врагове на всичките народи!Запомнете че колкото вазелин да слагат пак ще ги боли силно,ако си мислят че парите ще ги спасят-заблуждават се!
270
2
 
3
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Слава Украйна
269
1
 
2
 
! Отговори
Рускиня преди 1 година
Русофилите трябва да бъдат съдени заедно с всички виновни за войната.
268
3
 
2
 
! Отговори
Не знам преди 1 година
Кой как си представя войната,но четейки коментарите разбирам,че Русия има много тайни последователи,пропагандисти платени,или безкористни и....и,които си мислят,че една война е хубаво нещо.Варварският начин по който Русия води тази война,с тези престъпления срещу човечеството-обстрелването на жилищни квартали,болници,училища и ж.п гари отблъсква хората по света и прави лоша услуга на Русия.Мислете,а не пропагандирайте!
267
15
 
13
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
НАТО май стана фашистка организация под ръководството на сенилния старец от Белия Дом!Ще се наложи Путин да ги подпука и тях!Един по един - до един!
266
6
 
12
 
! Отговори
Вакси преди 1 година
Ударете си по още една ваксина и може скоро да твърдите, че извънземните са ви нападнали.
265
19
 
8
 
! Отговори
Уил Смит преди 1 година
травестита Путин днеска 2 часа се оплакваше колко несправедлив бил Запада кън проскубаната Рошка, боринг затова го скъвсат от подигравки в нета
264
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментарите за или против Столтенберг и ко са по-малко от 1:10. Интересно. Като член на НАТО се безпокоя.
263
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Особенно сега след изказването на фюрера , Русия стана за смях , изказване наситено с лъжи и манипулации за заблуда на крепостните, а ако не вярват ще има бой .
262
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези тримцата са еднодневки. На Путин могат само да дишат пушилката, което и правят.
261
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А войните, които вие предприемате, какви са?
260
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каквото повикало-такова се обадило
259
6
 
12
 
! Отговори
запознат преди 1 година
До Да попитам? Мъпет шоуто беше вчера! Днес имат изява треторазрядните актиьори и клоуни като тези на снимката! Жабока Кермит (зеления терорист) днес е уморен и си почива на лазурния бряг във Франция!
258
3
 
11
 
! Отговори
Да попитам? преди 1 година
Къде е Кермит? Не се е явявал днес на екрана!
257
6
 
13
 
! Отговори
отец Кирил преди 1 година
Това са тримата конници на апокалипсиса! Третия антихрист е окупирал Киев, докато самия сатана се намира във Вашингтон!
256
5
 
12
 
! Отговори
Люк Скайуокър преди 1 година
Украйна ще победи в новите серии на междузвездни войни. Ще покажеме и Земенски, Зеленски
255
7
 
13
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Вече съм убеден,че Столтенбврг има rлuстu неномади в номадската си глава.Само ЦСКА !
254
21
 
9
 
! Отговори
Знае се преди 1 година
Ние в България мразим русия. Всички постове възхваляващи русия и плюещи срещу останалия свят са написани от руски тро-леи на които Пригожин плаща за това. Това е чистата истина за която Пригожин си призна преди няколко дена и дори се хвалеше, че водил този тип война.
253
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столтенберг -Хер Флик
252
3
 
13
 
! Отговори
Курника преди 1 година
Чудя се кой тримата *** е ударил по-голямата линия