Москва: С Китай сме готови да защитаваме взаимно интересите си

"Нашите отношения се развиват стабилно и динамично"
22 фев 2023 19:58, Йоана Цонева
45
Москва: С Китай сме готови да защитаваме взаимно интересите си
Снимка: БГНЕС

Москва и Пекин демонстрират солидарност и готовност да действат в защита на интересите един на друг. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на разговори с Ван И, ръководител на кабинета на Комисията по външни работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ККП), член на Политбюро на ЦК на КПК, предава ТАСС.

"Нашите отношения се развиват стабилно и динамично и въпреки голямата турбулентност на световната сцена, ние демонстрираме солидарност и готовност да защитаваме взаимно интересите си въз основа на зачитането на международното право и централната роля на ООН", заяви министърът, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Лавров също така поздрави Ван И за назначаването му за ръководител на кабинета на Комисията по външни работи към ЦК на КПК. "Сигурен съм, че вашата работа на новия ви пост ще укрепи още повече приемствеността на руско-китайските отношения на стратегическо взаимодействие и всестранно партньорство", добави той.

"Ние ще направим всичко, за да напреднем в задачите, да съдействаме за решаването на задачите, формулирани от нашите лидери, в контактите с вас и с новия министър на външните работи на Китайската народна република Цин Ган", подчерта руският външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
САЩ си повярваха , че могат да овладеят и командват Света , ама тая няза да я бъде !
26
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
През втората СВ ,Хитлер е поискал от цар Борис да изпрати войска на източния фронт срещу СССР. Той обаче казал на Хитлер ,че ако ги изпрати те ще преминат на страната на руснаците барабар с духовата музика !
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствения интерес на Китай е каква част от Русия ще отиде за тях, това дори го даваха по тяхната телевизия в началото на войната.
24
2
 
4
 
! Отговори
ДАНО УСПЕЕТЕ преди 1 година
ДОБРО НАЧАЛО ЗА СПРАВЯНЕ С АРУГАНАТА ХЕГЕМОНИЯ НА ЕВРОДОЛАРОВИТЕ ГОСПОДАРИ.КАКВИ СА ТЕЯ СЪЮЗИ- НАТО, ЕВРОТАЛИБАНСКИ СЪЮЗ,Г-7, ООНЕТА ,НЕЗНАМСИКАКЪВ ЕСЪД,ВСИЧКАТА ТАЯ БУТАФОРИЯ Е ЗА ДА КРЕПИ ХЕГЕМИНИЯТА НА ГОСПОДАРЯ.САКЦИИ- АБСОЛЮТНО БЕЗЗАКОНИЕ!! САМО СЪДА ИЗДАВА ПРИСЪДА ЗА ВСЯКАКЪВ ВИД НАКАЗАНИЕ .НИКОЙ ДРУГ НЯМА ПРАВО НА ТОВА !!КАКВИ СА ТЕЯ ТАЛИБАНСКИ ЗАБРАНИ ОТ ТОЯ ЕС?? АБСОЛЮТНА БРУТАЛНА ПРОСТАЩИНА СЕ ШИРИ СРЕД ТЕЯ ***. ДА ЗАЩОТО ТАЗИ ПРОСТАЩИНА СЕ ВЪЗНАГРАЖДАВА С МНОГО ФАЛШИВИ ХАРТИЙКИ
23
7
 
4
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
цирк между фашисти и комунисти,китай без работните места без помощта на Свободният Свят Народите ви ще ви избесят за година,опасна игра е ...Свободният Свят е време да изтегли инвестицийте си от китай,помага се на приятел...на заплашващ те с ядрени през северна корея е глупос!!!Война е...ок ще се воюва!!!
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жълтите му пратили придворното куче да му съобщава. Какъв цирк. Китай ще попадне под брутални санкции и чао. Едвали е готова за такъв сценарий. 30г расте и сега има шанса за хвърли всичко на вятъра. Да видим, колко акъл имат жълтите комундетаа
21
0
 
3
 
! Отговори
Роко преди 1 година
До ЯмболиятаТова от Стамбул или от Ямбол го пишеш..Да знаят другите къде заработваш хонорара си.
20
12
 
5
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Последни новини. Китай никога няма да предостави оръжие на Русия и я предупреди да не заплашва с атомни оръжия. Видяхте ли какво се получи с тандема ПЕКИН-Москва. Спука се,като балон.
19
6
 
11
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
В коментарите виждам доста на брой опити да се създаде недоверие между Русия и Китай. Не се хабете - няма да мина. Това са нации с вековна култура и история, които имат своите различия, но агресора е един и той застрашава както Русия така и Китай, а това е повод за единство!
18
6
 
5
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Китай е само със себе си. Той ще се инвазира в Сибир и ще поеме за себе си ресурсите там. На запад от Урал съседите ще оглозгат остатъците от умиращата мечка.
17
6
 
2
 
! Отговори
Дмитрий преди 1 година
Какие ещ в 3.14зду общие интересы могут быть у Китая с Россией? Мы для Китая всего лишь сырьевой придаток, чтобы качать нефть и газ за недорого. А так они спят и видят, как бы захапать себе наш Дальний Восток.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След последните изявления на руснаците и китайците, крещящите глави в Европа се превърнаха в опулени пелтечещи глави. Само на Бай Дън не му дреме, той е в по-добър свят.
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ега ти шута дето им забиха на американците ... на връщане от Киев
14
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Те създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Това са факти и истина. Искат богатствата на Русия, и водата. Запада е пак с фашисти те. Живота се крепи на Русия на раменете на Путин в момента, много са търпеливи с фашисти те западняци. Дано и Китай да застане на страната на правдата. Слава Русия за победата. Слава Путин, голям президент, голям президент. Слава Русия ние сме с нея
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва и Пекин демонстрират солидарност и готовност да действат в защита на интересите един на друг. С едно лаконично изречение казват всичко. Колективният запад чу ли? Няма да повтарят.
12
15
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
РЕЖИМА В КИТАЙ Е УМРЕЛ НАПЪЛНО АКО ЕС ИМ НАЛОЖИ САНКЦИИ ЩОТО ОСНОВНИЯ ИМ ПРИХОД Е ОТ ПРОДАЖБА НА СТОКИ ЗА ЕС!
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България винаги е представлявала интерес за Запада като територия, учудват се как сме малки като население а сме толкова криви :))) Чингиз хан и монголците, да не мислиш, че са голямо население :))) Не му пречеше на Чингиз да ги превземе китайците :)))
10
7
 
10
 
! Отговори
Абсолютни лъжи преди 1 година
на Конья... Нищо подобно не е казано на срещата.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците сега са 80 милиона, може би 65 без кюрдите си, но това не пречеше на българите да ги гонят като ку чета през балканските войни :)))
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как Китай да мине към друг режим ,но този режим комунистически ги изстреля в орбита над всички останали .Нямат един гладен и жаден а са много човечици и искат да градят напред имат вече план и работят над него .Китай преди 30 г изоставаше много много от Япония а сега обратното ..Ами ние нашето мислене корупция примитивност докъде ни докара ?