Британският премиер настоява за украински удари в тила на Русия

Сунак иска доставка на оръжия с голям обсег за Киев
24 фев 2023 07:50, Анисия Иванова
233
Британският премиер настоява за украински удари в тила на Русия
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак ще призове Групата на седемте (G7) да помогне на Украйна да удари руските сили в тила, за което той ще настоява за спешно увеличаване на доставките на оръжие за Киев. Това се казва в съобщение, разпространено от премиерския кабинет в навечерието на разговора му с лидерите на Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония, който е насрочен за днес, 24 февруари.

„Премиерът ще призове международните партньори да помогнат на Украйна да нанесе щети на руските сили зад фронтовите линии на конфликта по време на днешната среща на Г-7“, каза Даунинг стрийт 10, обяснявайки, че комуникацията ще се проведе чрез видеоконференция. По-специално, както отбелязват в канцеларията на Сунак, той възнамерява "да представи убедителни аргументи в полза на доставката на оръжия с голям обсег” на украински сили, казва се в изявлението, цитирано от местни и чужди медии.

Освен това британският премиер ще „повтори предложението си за британска подкрепа на страните“, които ще изразят готовността си да прехвърлят изтребители на Киев. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
няма много опций приелите Свободата като даденост,днес имаме две,или да къртите камъни в руски лагери...или да воювате за Свободата си,другото е пропаганда от раша и зависимите германски!така стоят нещата,избора е ваш,свободни хора сте,украйнците се борят като лъвове за животите и бъдещето на децата си....и за животите на вашите!Бог да пази САЩ и Свободният Свят!*** е убиец на жени и деца...на руски деца също!!!ако има и капка чест..да се гръмне!!!
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя нали реши проблемите на англия, та за укрите мисли.
169
1
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Защо си мислиш, че като слезеш от слона ставаш умен и започваш да разбираш какво става около теб?
168
1
 
2
 
! Отговори
До 167 преди 1 година
Определено не можеш да мислиш с главата си! Ръсиш глупости!
167
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Правилната позиция,Европа стоя наведена на хитлер,даде му възможност да се въоръжи и създаде чудовище,ааа имали ядрени...и Свободният има по смъртоносни,по-модерни,по-бързи,въпроса е как искаме да живеем?като роби....или да умрем Свободни???лично аз,като Свободни!!!
166
2
 
5
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Този пакистански задни к хал хабер си няма от нищо. Някой наистина трябва да му обясни ,че а това стане , а русия наистина е попиляла Урунгелите воглаве със Зельоното йоврейче.
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е луд !
164
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Я па тоя *** !
163
11
 
5
 
! Отговори
ДО 168 преди 1 година
През 1962 когато Хрушчов инсталира 162 ядрени ракети в Куба Джон Кенеди не започна война.Намери такова решение на проблема -без война,без нито един загинал-американец,кубинец или руснак! Светла му памет и шапка му свалям!Вижте как сега постъпи Путин. Какво бихте могли да кажете за това което той направи?
162
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...започна войната с една единствена цел. Защото Ъкрайна поиска да е част от Нато и ЕС. Все едно някои да те стреля ако ти искаш да гласуваш за Копейкин." - Ако Копейкин ще разреши на друигия комшия, да извади един снайпер и да си "гледа" в двора ми, и аз ще те гръмна, ако ще гласуваш за него
161
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 168 - Същите калинки, които взеха България и свеверната ни комшийка.
160
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не е отбрана ,а нападение,я си гледай тъмнокафевите в Лондон.
159
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 167 И казваш,че Русия е започнала войната заради това,че Украйна е искала в НАТО и ЕС.Първо Русия се е договорила с НАТО до къде може да се простира на изток и тя не иска да има бази на НАТО в държави граничещи с нея.Второ я ми кажи кой ще те вземе в ЕС с тая корупция в Украйна и с тоя президент дето украинските олигарси го сложиха.Русия започна войната,защото,както се оказа никой не е искал да се спазват споразуменията и за това,което Бидона търсеше с Донбас,а това е шистовия газ.
158
16
 
1
 
! Отговори
do 165 преди 1 година
Ми сигурно може. А по твойто семейство може ли. Или само путин има право да среля къдет си иска. Мисли с главата си човече. Путин започна войната с една единствена цел. Защото Ъкрайна поиска да е част от Нато и ЕС. Все едно някои да те стреля ако ти искаш да гласуваш за Копейкин. Пък аз искам за Марко Тотев и затва трябва да умра. така ли...
157
0
 
3
 
! Отговори
Албен преди 1 година
Шейтана се раздвижи, видя, че само с указания не става!
156
4
 
23
 
! Отговори
Der Adlertag преди 1 година
А в центъра на Лондон може ли?!
155
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 159 И как ще я водиш тая война партизанска,че не е ясно.Тия анексирани територии са основно с рускоговорящи,а на територията на Русия няма как да стане.Ей това не ви е ясно, че Русия на практика я приемат за окупатор само от другия бряг на Днепър.
154
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от световни лидери ,то джендърите ,шебеци, памперси, един читав няма
153
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лебедка си е шебек
152
3
 
21
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Тоз Кафевия го раздава много смел,да не би да е намерил меча на Крал Артур?