Русия не знае кой стои зад взрива на "Северен поток", не вярва в украинските лодкари

Москва така и не бе включена в разследването
13 мар 2023 22:00, Александър Попов
142
Русия не знае кой стои зад взрива на "Северен поток", не вярва в украинските лодкари
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия все още не знае със сигурност кой стои зад терористичните атентати срещу газопроводите "Северен поток", заяви Николай Патрушев, секретар на руския Съвет за сигурност в коментар за в. "Аргументи и факти", предаде ТАСС.

Москва така и не бе включена в разследването, припомня той. По думите му Русия настоява за обективно разследване с нейно участие и с участието на другите заинтересовани държави. Огласяваните до момента "едностранни субективни версии" според него "не обясняват нищо".

"Мнимото изтичане на данни" от разследването, според което зад експлозиите стои Киев, цели само да обърка следите, казва Патрушев. Киев нищо не е изгубил, нито е спечелил от взривовете. Управляващите в Украйна очакват от Берлин да увеличи военната помощ за киевската власт и нямат интерес от подобни действия, изтъква експертът.

Медии твърдят, че става дума за диверсия, извършена от група украински терористи, посочва той. "Трябва да си зададем въпроса има ли изобщо такава група и дали по принцип тя е способна да го направи. Защото не е тайна, че за осъществяване на подобни акции са предназначени специални подразделения със съответното оборудване и подготовка. Такива със сигурност имат САЩ и Англия", посочва Патрушев.

Той обръща внимание, че други страни от НАТО също използват бойни плувци като диверсанти, но само "с одобрение и подкрепа от страната, диктуваща основния дневен ред" в алианса.

Берлин осъзнава, че атентатите със сигурност ще доведат до "по-нататъшен упадък" на германската икономика; същевременно "тясното икономическо сътрудничество между Германия и Русия никога не е устройвало Вашингтон и Лондон". И сега Белият дом кара "германското ръководство да се води по версията (. . .), изгодна за властите на САЩ", казва руският държавник.

"Днешната германска държава е несамостоятелна. Вашингтон натрапва на Берлин своята икономическа и екологическа политика, държи на територията на страната 35-хиляден военен контингент. Знае се, че Белият дом дълги години контролираше (бившата канцлерка на Германия) Ангела Меркел", твърди Николай Патрушев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: русияСеверен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ си знае работата ! Настъпва Ерата на Водолея ! Страхът, Тиранията и Хаосът ще бъдат победени ! ЛЮБОВ и СЪЗИДАНИЕ ще управляват !
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦРУ го взриви, това толкова просто и логично.Руснаците прощават но не забравят.
110
0
 
3
 
! Отговори
Байкор преди 1 година
С това удариха икономическият двигател на Европата - Германия. Не Русия. Но с такива съюзници - така.
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички знаем кой стои зад Северен поток. САЩ го взривиха, САЩ измъчват Асандж задето разкри мейлите на Килъри и го съдят в разрез със собствената си конституция, Епстийн беше убит в САЩ от американците. И децата ги знаят тия неща. Русия отрови Навални, Русия отрови Литвиненко, Олигарсите дето "изчезнаха" в началото на 2000-те, също Русия ги изби.
108
2
 
0
 
! Отговори
Стефано пиоли преди 1 година
А разбраха ли кой стой зад взрива на кримския мост, като са такива всезнайковци?
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави впечатление, че в новините няма новини. Дъвче се едно и също. Защо ли?
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До123 До фрегатата Киев,а от Соледар изпратиха 20 камиона с моряци да си ги приберете.
105
6
 
2
 
! Отговори
лодкари ли ? преди 1 година
а бе къде е флагмана "крайцера москва" ?
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленият наркоман е клоунът на годината!
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 121 Ти първо виж украинските клоуни в Киев пък после си давай определения.
102
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Московия е държава пълна с елитни клоyни!
101
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички знаем кой стой зад взривовете на газопровода, просто няма доказателства. Именно заради това Русия не е включена в разследването. И тези приказки за някакви украински рибари са меко казано смехотворни!!!
100
6
 
10
 
! Отговори
Еми преди 1 година
Кой има мотив - Вашингтон, Лондон, Киев и Брюксел. Кой има техническата възможност - Вашингтон и Лондон, с разрешението на Брюксел. Няма лошо да си изразяват мнението, ястребите, но да спрат да ни морализирст, колко са лоши руснаците. Знаем, че на Запад си гледат интереса, няма нужда да го оправдават с морал.
99
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадировците на Путин в действие.
98
7
 
3
 
! Отговори
Митев преди 1 година
Русия не знае кой стои зад взрива на "Северен поток", Бит и е......ан признават ли си?
97
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АбдокодирХоджибобоев: "...Метростанциите поразяват въображението. Архитекторите, дизайнерите, строителите могат да се гордеят. Гражданите благодарят за достойния труд..." - ___ - на незнаен брой военнопленници и лагерници от ГУЛАГ! Иначе нямаше да го има!
96
0
 
7
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 година
вашингтон пост, ард, шпигел, гардиън ето че и читалището се нареди за неко лев да предъвка пуснатия преди 10тина дена текст, дето само му сменят датите и източниците.
95
5
 
15
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
"В Русия, както и в целия свят живеят почтени, можещи, умни, творчески хора" ----------- За да се убедим в написаното е достатъчно да отворим тубата и да погледнем откритото преди дни БКЛ или Големият метрополитен пръстен в Москва - най-големият в света, 74 км. Възторг, красота, стил и съвременност. Метростанциите поразяват въображението. Архитекторите, дизайнерите, строителите могат да се гордеят. Гражданите благодарят за достойния труд.
94
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва така и не бе включена в разследването, но Русия много добре знае кои са терористите, които взривиха "Северен поток". За осъществяването на подобни терористични акции са предназначени специални подразделения със съответното оборудване и подготовка. Такива със сигурност имат Пиндостан и Наглобритания.
93
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия, както винаги е прекалено дипломатична. Много добре се знае кой стои зад диверсията на северен поток. Байдън го рече в прав текст. Ама чо да им сториш? Може ли някой да съди щатите и кой ще да е той? Ако решат ще взривят Европа, а вие ще мигате глупаво и неразбиращо.