Внукът на Шарл дьо Гол и Стивън Сегал: Кои са приятелите на Русия в чужбина?

Заедно те създадоха международно русофилско движение
17 мар 2023 19:42, Нели Христова
106
Внукът на Шарл дьо Гол и Стивън Сегал: Кои са приятелите на Русия в чужбина?
Снимка: БГНЕС

Кои са сега приятелите на Русия в чужбина? Съдейки по неотдавнашен конгрес на Международното движение на русофилите - събитие, организирано от консервативни активисти и проведено с голяма фанфара в остъклена зала на Държавния музей на Пушкин в Москва, отговорът е политически маргинали и теоретици на конспирацията.

Сред тях бяха скандалният американски актьор Стивън Сигал, внук на Шарл дьо Гол, и италианска принцеса, както и учен на Толкин, който се страхува, че европейските момчета са насърчавани да се женят за техните крави.

"Тук съм, за да насърчавам мира и приятелството и наистина вярвам, че този конфликт е провокиран и причинен от англосаксонски интереси... Мисля, че това поставя света в дълбока опасност и аз съм тук, за да се боря срещу това", каза Пиер дьо Гол, внук на френския генерал и лектор на конференцията, в интервю за The Guardian.

По-младият де Гол вече предизвика полемика. Миналия месец той каза пред френски вестник Le Parisien, че Западът "за съжаление е оставил Володимир Зеленски, неговите олигарси и неонацистки военни групировки да се заключат в спирала на война".

Ив дьо Гол, по-големият брат на Пиер, каза пред Le Parisien на 24 януари, че възгледите на брат му "не засягат никого освен него – нито мен, нито семейството ни и още по-малко генерала".

Пиер дьо Гол не коментира забележките на брат си и заобиколи въпроса дали фамилията му може да бъде използвана за легитимиране на войната в Украйна, тъй като Де Гол гордо се позова на дядо си, когато го попитаха на сцената за конфликта.

"Моят дядо имаше много задълбочени познания и интензивни познания за руските лидери и народ", каза той на конференцията. "Така че той беше доста наясно с интереса и географската необходимост Европа и Франция да се съюзят с Русия. Все повече и повече хора осъзнават, че този конфликт е създаден, за да разбие единния блок на Европа в полза на американците."

Това също може да се окаже и доходоносна възможност. Като банкер, Пиер дьо Гол търси да намери хора с "различно мнение, които имат различен възглед за мира", включително тези, които търсят "финансови договори, инвестиционни договори".

Европейците са в недостиг, според руска пропаганда и медии, търсещи чужда подкрепа за войната срещу Украйна. Но тази седмица 90 делегати, включително много теоретици на конспирацията, се събраха, желаещи да повтарят линията на Москва.

Николай Малинов, бивш депутат в българския парламент, който сега е под санкции на САЩ, откри събитието с думите, че е време "силите на светлината да победят силите на мрака".

На сцената, облечен в черно, беше Стивън Сигал, който беше определен за специален представител на руско-американските културни връзки. "Аз съм 100% русофил и 1 милион процента руснак", каза Сегал по време на пресконференция.

Сергей Лавров, руският външен министър, също беше там, давайки официален приматур на това, което щеше да се разглежда като второстепенно събитие. Той изнесе основна реч заедно с писмо от Владимир Путин. "Ние виждаме не просто неонацизъм, ние виждаме директен нацизъм, който обхваща все повече и повече европейски страни", каза Лавров. "Виждаме как историята се разрушава пред очите ни, унищожават се свети паметници."

Сред присъстващите на сцената се открояваше принцеса Витория Алиата ди Вилафранка, жена на около 70 години с яркочервена коса - най-известна в Италия като първия преводач на италиански на Толкин. Тя твърди, че се е борила с Opus Dei и мафията, за да си върне семейния дворец в Багерия, където според нея продуцентите на филми са снимали модерен римейк на романа на Джузепе Томази ди Лампедуза "Леопардът".

Запитана как се е стигнало до изказването й на конференция на русофилите, тя цитира близки връзки с руското кралско семейство. "Аз съм братовчедка на Романови", каза тя, имайки предвид потомците на последното кралско семейство на Руската империя. "Познавам ги много добре, дойдох на сватбата… Значи това е царска връзка."

Тя каза, че е в Русия, за да покаже, че "има други хора в света, които споделят твоето мнение и виждане за света … и това улеснява една селска дама в Сицилия, която изглежда ужасена от сина си, който иска да се ожени на крава."

Тя се стремеше да избягва темата за войната. Запитана директно за това, тя каза: "Не съм експерт по тази тема... намирам Путин за по-мил от Байдън, но съм голяма приятелка на доведената сестра на Обама."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ си знае работата ! Настъпва Ерата на Водолея ! Страхът, Тиранията и Хаосът ще бъдат победени ! ЛЮБОВ и СЪЗИДАНИЕ ще управляват !
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парламентарна конференция в Москва Русия-Африка. Участват 40 африкански страни. Кой твърдеше, че "целият свят изолира Русия*!???
83
2
 
1
 
! Отговори
Многознайко преди 1 година
Руското кралско смйство звучи като краля на Бруней, Чингис крал или османският крал.
82
0
 
4
 
! Отговори
Буквар преди 1 година
Съвет към "медията". Ползвайте истински преводач за "статиите" ви, гугъл преводача превежда граматически и смислово не много точно.
81
2
 
2
 
! Отговори
Кво казА преди 1 година
Европейците са в недостиг, според руска пропаганда и медии, търсещи чужда подкрепа за войната срещу Украйна
80
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Днес, защо изписвате името на Николай Малинов със светъл шрифт.Това е манипулативна цензура. Излагате се като българи и журналисти.Ако изобщо сте такива.
79
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Днес, защо изписвате името на Николай Малинов със светъл шрифт.Това е манипулативна цензура. Излагате се като българи.
78
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каквото търси това намира!Който сее ветрове ще жъне бури!Ние въоръжаваме фашистката хунта в Киев за да бъдат убивани жени,деца,възрастни и ще получим това което търсим!Празно в природата няма!Ненаказано добро също!Който сее cMъpT ще жъне cMъpT!Който подклажда война ще получи война!Ако някой има възможност нека да им каже на нашите 6e3poдHици дето гласуваха да се въоръжават фашистите,да не се кандидатират за следващият парламент,защото господарите им сега ще поискат войници да пратим там!!!
77
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 79 Другарю мъж, какво смятате да правите с вашия мачо военнопрестъпник Путин? Ще продължавате ли да го облизвате и целувате страстно както до сега?
76
3
 
10
 
! Отговори
Teto преди 1 година
Много хора имат усещане за правдата. Колкото и да промиват мозъците на хората това чувство само ще се засилва.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внукът на Шарл дяо Гол има защо да люби Русия. Франция позорно слага оръжие пред Германия. Въпреки това по изричното настояване на Сталин тя е поканена като страна победителка при подписването на капитулацията на Германия. Нещо което не са желаели САЩ и Великобритания. На подписването на капитулацията германския генерал Кайтел виждайки французите възкликва Вие пък кога ни победихте? Та семейство дьо Гол исторически е благодарно на Русия за оставането на Франция сред великите сили.
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински ЛГБТ център за човешки права "Наш свт": "Транссексуалните лица в Украйна не могат да бъдат призовани за служба във въоръжените сили на Украйна и трябва да бъдат заличени от военния регистър."Ако това е така, тогава много транссексуални хора скоро ще се появят в Украйна Украинският адвокат Анжела Василевская съобщава, че в Украйна отсега нататък 17-годишните момчета нямат право да излизат в чужбина - граничните служители изчисляват колко месеца остават на тийнейджърите до пълнолетие и това са нови правила за военна регистрация.
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ и ЕС са несбъднатата мечта на сатанистите и Хитлер за III-ият райх. Така в момента САЩ, ЕС и техните пудели може да се каже, че са създали IV-ият райх! Русия им е като трън в очите! И ако IV-ият райх в момента наброява около 50 държави, то тези които не са на страната на сатанистите са повече от 150 държави с повече от 2/3 от населението на Земята!
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фидел Кастро (в 1992 г.): "Следващата война в Европа ще бъде между Русия и фашизма, но фашизмът ще нарича себе си демокрация"до ликвидирането му режимът на Хитлер имаше подкрепата на 90% от германците и те бяха му лоялни заради лъжливото му ОБЕЩАНИЕ, че в бъдеще ще споделя с тях ПЛЯЧКАТА от заграбените територии
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
игралния филм "Призови ме с твоето име"/2007 година,носител на Оскар за адаптиран сценарийизлъчен наскоро по Нова тв.Това е трогателната история за приобщаването на едно непълн. момче към хомосексуалния рай.Филмът е направен майсторски,от него се лее такава хармония и красота,та дори можете да пропуснете да забележите,че става дума за брутална педофилия.Той предлага изключителни прозрения и худож. внушениянапример,малкият новопокръстен мастурбира в една праскова,еякулира в нея и след това едва възпира прелъстителя си да не я изяде.Прасковата на джендърите е далеч по-опасна,от ябълката на Е.в
70
4
 
10
 
! Отговори
СЛАВА РОССИИ! преди 1 година
Богата руска душа.
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут и околностите.Вагнеровците продължават да водят ожесточени битки във всички покрайнини на града.На север руските десантни части от доброволци гонят зомбинацитата от индустриалната зона в района на Востокмаш.На юг руските сили успяха да прочистят по-голямата част от района на Собачевка и се сблъскаха с изMeTTа на улица Мариуполская.Известен успех беше постигнат в района на Водоканал,като изгони зомбитата от няколко отбранителни позиции.В района на Часов Яр киевската хунта подготвя ударна група от тежки механизирани бригади за подготовка за контранастъпление към Бахмут.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В посока Лисичанск фашистката ***, в очакване на настъплението на ВС на РФ, частично евакуират местното население. В района на Белогоровка (този в ЛНР, западно от Лисичанск) продължават тежки позиционни боеве.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Старобелското направление в района на Купянск, в източната част на Харковска област, ВС на РФ превзеха няколко опорни пункта на фашистката *** близо до Гряниковка.ИзMeTTa изтеглиха части на десния бряг на река Оскол (за Оскол десният бряг,както и за Днепър,намиращ се на запад).В Лиманския сектор руските сили успяха да превземат опорните пунктове на фашистката *** в района на дере Журавка,в района на който напоследък се водят почти непрекъснати боеве.Близо до Кременная руските войници от 144-та мотострелкова дивизия успяха да се придвижат на запад от Краснопоповка, разширявайки зоната на
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снощи е започнала и през нощта е продължила атака с баражиращи боеприпаси срещу обекти на територията на Украйна. Съобщава се за поразяване на цели в Новомосковск, в Днепропетровска област, самия Днепропетровск, Константиновка, която е близо до Бахмут, както и в Лвовска, Киевска, Житомирска, Ровненска, Хмелницка и Волинска области. След масираната атака с помощта на БПЛА днес се очакват ракетни удари по цели в Украйна.