Путин подписа: 7 г. затвор за критики срещу военни, биещи се в Украйна

Според промените в закона ще се мобилизират и студенти
18 мар 2023 23:00, Анисия Иванова
165
Путин подписа: 7 г. затвор за критики срещу военни, биещи се в Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа законопроект, който криминализира дискредитирането на всички участници в инвазията в Украйна, съобщи „Джеразалем пост“.

Преди това законът криминализираше критиките срещу руските въоръжени сили. Новото законодателство обаче ще наказва всякакви публични действия срещу членове на формированията, които участват във войната в Украйна, включително доброволчески отряди.

Максималното наказание за критикуване на военните сили също е увеличено от пет на седем години. Наказанието лишаване от свобода ще се изпълнява от държавата, ако "нарушителят" е извършил подобни действия в рамките на дванадесет месеца.

Други промени във военното законодателство включват присъда до 15 години затвор за публичното разпространяване на "умишлено невярна информация", уточнява БГНЕС.

Освен това законът издава наказателна отговорност за незаконно влизане в държавен обект. Наказанието за това варира от глоба в размер на 500 000 руски рубли (приблизително 6 495 долара), ограничаване на свободите или лишаване от свобода за срок до две години.

В допълнение към новия закон се очаква Русия да промени възрастта за военна служба, която се прилага два пъти годишно.

Понастоящем възрастта за призоваване е от 18 до 27 години и вероятно ще бъде променена на 21-30 години, според министерството на отбраната на Обединеното кралство. Промяната ще означава, че учениците вече няма да могат да използват по-нататъшното си образование като причина да избягват военната служба.

Обединеното кралство заяви, че според него мотивът за тази промяна е да се увеличи броят на професионалните войници.

Министерството също така твърди, че стотици млади мъже са били принудени да служат поради административни пропуски или поради открито изнудване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
15
 
4
 
! Отговори
До предложение преди 1 година
Същото важи и за тези, които искат да посетят Украйна, или пък САЩ. Капиш? :)
75
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам, но има доста големи протести във Франция, които не отразявате. Не отразявате и че САЩ е на ръба на война с Мексико. Изобщо какво отразявате вие? :)
74
6
 
13
 
! Отговори
предложение преди 1 година
Да не задържаме никого в България, трябва да се докажем че сме демократи .Който иска да " посети" русия завинаги, пажалуста .
73
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 109 Ти кажи за украинската смеха,че там е страшно.Не искаш да те мобилизират в пандиза,а дори нямаш военно обучение и като те пратят там умираш щото заповедите са такива не можеш да отстъпиш щото командира не дава,а ти дори не знаеш как се стреля.
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Схемата е ясна. Критикуваш-пандиз-ЧВК "Вагнер"-фронта в Украйна- груз 200. Както е казал Сталин - Есть человек, есть проблем. Нет человек, нет проблем!
71
11
 
1
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
до 105. И след десет минути Кличко ще помоли кремълския джудист за руски паспорт. Той джудист укроти Стивън Сегал и го направи руснак какво остава за някакъв си Кличко.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Силиций.Ами заблудил си се щото първо трябва да прочетеш , какво е ционизъм и след това да пишеш глупости.
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да го заключат в една стаичка с Витали Кличко за 10 минути, да си побъбрят!
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 102 Точно така е,ама що украинците реват за танкове и самолети не е ясно.Къде изчезнаха техните,а и тая мобилизация от 700000 за една година за какво е.Нещо май са ги разоръжили ми се струва тях.
67
1
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Решенията на този са как да попълни затворите! Грижи се за народа си...да е на Топло!!!
66
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна успешно разоръжава Московията! Путинския да си остави един куршум на сигурно място, или да става партизанин, че го издирват с червена бюлетина!
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да се напиват студентите от сутрин до вечер най-добре е да се мобилизират.
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96. А Вие по-добре да ни разкажете как се пращат на фронта мъже от Луганската Народно Република и от Донецката Народна Република. Този сценарий, за който говорите, е по-характерен за тези две подобия на държави, които са по руски контрол, а не за Украйна.
63
5
 
15
 
! Отговори
Достоевски преди 1 година
На тази пропаднала държава ли искат руzкобългарските мобики да заприлича България.Без демокрация живееш в *** независимо колко газ имаш.
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На някой още ли му е мъчно за Русия и за паметника на Съветската армия? Има ли още индивиди, виещи срещу американските световни жандарми и меките китки на транссексуалните шведи? На такъв тип хора им пожелавам само едно - пълен провал в опитите им да ни сближават с Русия по какъвто и да е начин и в каквато и да е област.
61
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре напишете как +мобилизират+ хората в Украйна. Направо по кръстовища, паркинги и молове. Спира една джипка до теб, както си поспрял да изпушиш цигарка, слизат 4 юнака и, хващат те за краката и главата, натикват те вътре в джипката и директно на фронта. Има хиляди видеа в телеграма как се случват тези неща там. А за критики и дума да не става. Зелята е забранил всички опозиционни партии и медии. Пак неуспешен опит да очерните Путин.
60
1
 
12
 
! Отговори
Силиций преди 1 година
Дядото на Путин е бил болшевик активист в Украйна. Прадядото на Путин се казва Мордекай и е бил шеф на прислугата на Ленин и Сталин. Путин милиционерчето си е чист болшевик от ратайска кръвна линия. По времето на London 2012 Summer Olympics мислех, че Цион (Zion) се премести в Лондон, но съм се заблудил. Zионистките болшевико-моонголски орди атакуваха Украйна от оригиналния си хабитат.
59
3
 
16
 
! Отговори
americano преди 1 година
много демократично, ха хабаси и пропадналата държава!!!
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редовната армия ще воюва, без мобилизация. Ще приберат всички да служат, които не са служили и ще ги пратят на фронта.
57
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя нали го бяха нарочили третополовите деггеннеррати да умира всеки момент? Какво стана още ли е жив? Питам за един прЕател