Фалстарт на новия "Москвич", изтеглят продадените коли

Според потребители дисплеят на новия „московец“ изписвал съобщения за технически проблеми с правописни и граматични грешки
21 мар 2023 18:25, Стела Стоянова
86
Фалстарт на новия "Москвич", изтеглят продадените коли
Снимка: БГНЕС

Производството на чисто руския и малко китайски „Москвич“, който трябваше да компенсира излизането от Русия на световните производители на автомобили, е тръгнало с фалстарт и всички 86 продадени автомобила ще бъдат прибрани обратно в завода, съобщи специализираният руски сайт Motor.ru.

Два месеца след началото на продажбите се оказало, че при превода на менюто на бордния компютър са допуснати грешки. По тази причина компанията изтегля обратно всичките 86 продадени коли за инсталиране на нов софтуер.

Според потребители дисплеят на новия „московец“ изписвал съобщения за технически грешки с правописни и граматични грешки. Така например панелът показал текст (запазен е оригиналният правопис) „Датчик давления правого задней шины не обнаружен“, който, ако се постараем да предадем трябва да изпишем като „Датчик за налягане на дясното заден гума не открито“.

Според Motor.ru става въпрос за неправилна русификация на менюто в компютърната система на „Москвич 3“. Руските букви в електронния панел, русификацията, беше единственото или едно от малкото неща, което отличаваше „руския“ „Москвич 3“ от китайския автомобил JAC JS4, коментират в социалните мрежи в Русия.

Втората разлика е табелката с името върху каросерията. Китайският JAC JS4 идва в готов сглобен вид от Китай в Русия, където трябва само да му сложат табелка с името и да инсталират руско меню.

С днешна дата „Москвич 3“ струва на руския пазар 23 800 евро с обикновена скоростна кутия и 24 650 евро с автоматична. Цената на електрическия „Москвич 3е“ е 42400 евро.

До края на годината се очаква премиерата на седан и на още един SUV, които, според слуховете ще получат имената „Москвич 5“ и „Москвич 6“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
6
 
! Отговори
Кр преди 1 година
Сега ще видите китайско-руското чудо, ще избият рибата. Мялий, не ми се мусли.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да е очаквал друго....
38
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГАТО ПО СТАНДАРТ НА САЙТА НА ООН ДНЕС СМЕ ДОСТА СЛЕД РУСИЯ, КВО ДА ГОВОРИМ... А УКРАЙНА Е НА ДЪНОТО И ПРЕДИ ВОЙНАТА ТА СЕГА ЛИ...
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, един москвич излиза на цената на Rav4 - трябва да си луд дори само с това, мани другите неща
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв руски битов продукт освен водка..*** създават с инжинерния си и технически гений с огромен пазар в най голямата държава и с най богатите ресурси..телефон,компютър..електроуред..тв..автомобил...че не се сещамСега Вовка ще предложи западните инвестиции в заводи и фабрики щот *** за нищо грамотно не стават на Китай- пък те ще им бачкат ангария за без пари..и готова техническа пролетарска революция..
35
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 33 Не си прав. Продукцията на нашите военни заводи върви като топъл хляб. Не могат да смогнат на търсенето.Чете ли колко работници търсят и какви заплати предлагат ?
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ТУКА КОЛИТЕ ПОСКЪПНАХА МНОГО НЕ СИ В ЧАС...ОНЯ ДЕН ЕДИН МИ ГОВОРИ БАЗОВА ДАЧИЯ ЗА 12 ХИЛЯДИ УМРЯХ ОТ СМЯХ НАД 42 Е ВЕЧЕ САМО ЗА ДВЕ ГОДИНИ.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗАПАДНИТЕ БАНКИ ВЗЕМАТ ДЕПОЗИТИ - Не ни мисли ти нас. Ни ще си се разберем със западните банки как ще ни вземат депозитите. Ти нали си си на топло и на лукса у русия. Седи си там ние ще се оправим все някак си. Тая зима мръзнахме доста и стояхме гладни, а май и не се къпахме, нали така беше май?
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27. Прав си приятел. Всичко им е такова на руснаците. С нашето автомобилостроене това не би могло да се случи. За да се случи нещо подобно, трябва поне нещо да правиш.
31
1
 
2
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Москвич 5 и 6 е почти като Mazda 5 и 6
30
3
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Москвич 5 и 6 ...има още да наваксват, че миналия век карах Москвич 408и. Страшен пycтиняк..требваше да го преправя почти целия, с части от друки коли.
29
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 21 Не , чакат 20 години да ги продадат.
28
3
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКО Е ИДЕАЛНО преди 1 година
ЗАПАДНИТЕ БАНКИ ВЗЕМАТ ДЕПОЗИТИ И НЕ ДАВАТ ЛИХВИ САМО КРЕДИТИ ХАХАХАХАСЕГА ЯКАТА ИНФЛАЦИЯ ЗАПАДА ЩЕ Я ПРЕБОРИ СЪС ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ДОХОДИТЕ А ВИЕ ОБСЪЖДАЙТЕ МОСКВИЦА КАТО ИЗПИЩИТЕ НА УМРЛО ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА НОВИТЕ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИТЕ И ДАНО НЕ СТАНЕТЕ БЕЗДОМНИ... ЗАПАДНАТА ХУБОСТ ЩЕ НАСТАНЕ И ТУКА ФРАНЗУЗИТЕ САМО ЗА МАСОВА БЕЗДОМНОСТ ГОВОРЯТ ОТ ГОДИНИ.
27
2
 
3
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
До Анонимен 9 Указа се че и в оръжията не ги бива баш. Нямат снаряди за танкове с обеднен уран. Още не могат да откраднат технологията.
26
2
 
8
 
! Отговори
Хахахах преди 1 година
Евала на пича с репликата за огнаря. Откога си мечтая за такъв Москвич. Всичко руско ми е родно, любя тача и милея за колхоза.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, не може от робовладелския строй да преминеш в капитализма. Има междинни етапи и години време. Та крепостния е велик само в собствените си очи, а ако си намери и слуги /както у нас / , вече е на седмото небе. Абе - аборигентска им работа
24
2
 
4
 
! Отговори
ОВО Е СТАНДАРТ преди 1 година
НИСАН ТЕРАНО 2 - ТВЪРДА ВОЗИЯ, НИСКА ПРОХОДИМОСТ, ПРОБЛЕМИ В ДВИГАТЕЛЯ, КАРЕТА, НА ГАЗ ПРОБЛЕМИ, ПРОБЛЕМИ АНГРЕНАЖНА ВЕРИГА, ПЕЖО-ПРОБЛЕМИ С ЗАДЕН МОСТ, ПРАВИШ ПАК СЕ ЧУПИ, ДО УМОПОБЪРКВАНЕ, КОМПЮТЪРА ВСЕ ГО ИЗБИВА НА ГРЕШКА, ДАТЧИЦИ ПАДАТ КАТО ЛУДИИ
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи сън не съм спал ..верно че собствениците на москвичи ги погребвали прави....щот цял живот били лежали под москвичите...да си починат поне..Руският технически капацитет е несравним...един софтуер немоат да преведат...и една емблема да залепят...и хоп троп модел Москвич...звучи "гордо"нали..Смеех за инженерния руски потенциал..
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е било зараради грешки в компютъра,било е заради огняря не смогвал бързо да хвърля въглищата!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли чакат по 20 години за Москвич?