Путин: Русия и Китай не създават военен съюз и не крият нищо

Обвини САЩ, че създават нова ос
26 мар 2023 13:20, Александър Попов
136
Путин: Русия и Китай не създават военен съюз и не крият нищо
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия и Китай не създават военен съюз и не крият нищо за военното сътрудничество помежду си, заяви днес руският президент Владимир Путин в интервю за руската държавна телевизия, предаде Ройтерс, като се позова на руски новинарски агенции.

На срещата си в Москва в началото на тази седмица Путин и китайският президент Си Цзинпин демонстрираха дълбоки приятелски чувства и заявиха, че ще работят за по-тесни връзки между Русия и Китай.

"Не създаваме военен съюз с Китай. Да, сътрудничим си във военнотехническата сфера. Не крием това. Всичко е прозрачно, няма нищо тайно", изтъкна Путин, цитиран от агенция "Интерфакс".

Руският президент каза също, че западните сили се опитват да създават глобални алианси, като обвини САЩ и НАТО, че са започнали да изграждат нова "Ос", която прилича на съюза между Германия, Италия и Япония от времената на Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започнали са да изграждат нова "Ос". Това се забелязва по ускорената и мащабна милитаризация на Япония, AUKUS и предаването на ядрени технологии на Австралия.
24
7
 
20
 
! Отговори
срам преди 1 година
Китайците яко са налазили Сибир. Местните корумпирани "управници" им позволяват всичко срещу жалки бакшиши. Москва е на седем, осем часа разтояние и на практика не може нищо да направи. Даже си трае, за да не се разчуе какво падение претърпява по този въпрос. Обикновеният руснак по исторически причини не харесва китайците и едно такова развитие никак не му харесва.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китаеца гледа само да му изпомпи ресурсите на безценица, а руснака се моли за закрила!
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То затова някои историци наричат войната между нацистка Германия и СССР-,,Между съюзническата война"
21
16
 
4
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
Замислям се, кое пречи на САЩ да смажат Китай и отговора е Русия. Имам и ядрената и триада. Китай победи САЩ икономически, но стратегията им за ненападение ги хвана неподготвени. Просто нямат армия която да се противопостави на САЩ и сега инвестират милиарди да ги настигнат. Но ще им трябва десетилетие, което нямат. И тук се намесва Русия, като балансьор на САЩ. С мижава икономика, но с ядрена триада. Просто брак по сметка.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия е много зле в Украйна, така че едва ли Китай ще търси съюз с такива! Сами са си по добре!
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не създаваме военен съюз с Китай. Да, сътрудничим си във военнотехническата сфера. Не крием това. Всичко е прозрачно, няма нищо тайно" ----------------------------------------- Само където до нас за пореден път не стигна новината, че китайците вече си построиха 2 модела хиперзвуково оръжие. Пиндостан все още няма нито едно. Китай разполага с 2 модела. Русия е първа и разполага с доста и различни модели хиперзвуково оръжие.
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай спазва западните санкции към Русия. Такива срещи и приказки може да има, но реално Китай не е на страната на Русия.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестърите в Милано, Париж и Лондон ако живеят един месец в Русия или Китай, ще се самоубият в състояние на депресия, однозначно!
16
5
 
9
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
Значи е обратното: Създават военен съюз и крият всичко! Също от Кремъл: Корабът Москва не е бомбардиран, станала е авария поради човешка грешка. Както и: Театърът в Мариопол е бил взривен отвътре от нац-истите от Азов ... Запомнете: Винаги обратното на истината!!!
15
8
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
Дърто,дърто,ама не като вашата деменция! Едно е да си вадиш патлака и да фърляш на метър,друго е всеки ден да сменяш памперс, Ха хахаааа....
14
9
 
12
 
! Отговори
ОФ преди 1 година
Разбира се, че Русия и Китай не създават просто военен съюз. Русия и Китай създават нещо много по-грандиозно - всеобхватно стратегическо сътрудничество.
13
11
 
10
 
! Отговори
Fool Дураков преди 1 година
Абе Владко,направи едно руско НАТО,да им се завие свят на англосаксите особенно на ,,ВЕЛИКА,,Британия! Освен Русия и Китай включи Индия ,Бразилия,Мексико,Латинска Америка,Виетнам,Арабите, Африка и всички тероризирани държавици! Свий перките на робовладелците и унищожи империата на унищожението!Не се бави ,ами действай!
12
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протести в Милано,Париж,Лондон,но всичко е точно в Европа .
11
8
 
20
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Колкото повече затъва Русия във войната, толкова по добре за китайската икономика и държава!Агент Марла Гибс!ЦРУ!!!
10
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой нормален човек не се интересува какви са терзанията на изперкалия император на империята на Zлото!
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците не искаха да продават на Европа "евтини" ресурси. Е, сега ще се молят на китайците да им купуват много по-евтино горивата. Нещо за Силата на Сибир 2 от китайска страна? Не, нали, защото не ги интересува.
8
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не пишете за Франция ,вчера на много хиляден митинг,хората скандираха и носеха плакати,Байдън не искаме твоята война и Фрекзит.
7
8
 
14
 
! Отговори
Right преди 1 година
Русия си спечели правото да бъде основен суровинен придатък на Китай, а скоро вероятно ще бъде тотално колонизирана от китайците.
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пу-Си не създават военнен съюз защото на китайците куц кон не им трябва. Едните ще продават на другите (много) евтини ресурси и до там.