Путин: Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат малко

Американците произвеждали едва по 14-15 хиляди на месец
26 мар 2023 07:31, Александър Попов
327
Путин: Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат малко
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат едва по 14-15 хиляди на месец, каза руският президент Владимир Путин в интервю пред журналиста Павел Зарубин за телевизионния канал "Россия-24".

"Във водещите страни от НАТО, да кажем също в САЩ, според техни източници, с чиито данни разполагаме, ежемесечно се произвеждат някъде към 14-15 хиляди снаряда от този калибър", каза Путин.

"Въоръжените сили на Украйна, по данни на нашите военни, използват за денонощие в бойните действия до 5 хиляди снаряда", допълни руският президент, цитиран от ТАСС.

Вчера пък стана ясно, че Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически ядрени оръжия на територията на страната.

Подобна стъпка не би нарушила правилата за неразпространение на ядрени оръжия, посочи Путин и добави, че САЩ са разположили ядрени оръжия на територията на европейските си съюзници.

Беларуският президент Александър Лукашенко отдавна повдига въпроса за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус, която граничи с Полша, каза Путин. "В това също няма нищо необичайно: първо, САЩ правят това от десетилетия. Те отдавна разполагат тактическите си ядрени оръжия на територията на съюзническите си държави", добави той.

"Договорихме се, че ще направим същото - без да нарушаваме нашите задължения, подчертавам, без да нарушаваме международните си задължения за неразпространение на ядрените оръжия", каза още руският президент.

Русия ще завърши изграждането на хранилище за тактически ядрени оръжия в Беларус до 1 юли, заяви Путин, като добави, че Москва всъщност няма да предава контрола над оръжията на Минск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: УкрайнаВладимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
17
 
22
 
! Отговори
Hesap преди 1 година
Турците имаме една поговорка: На бедния и последната свещ догоряла, да прави сметка на богатия. И този така. Седнал на Щатите сметка да прави.
15
14
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Не знам квкво си представяш! Прочети статистиката за резултатите от използването на такива боеприпаси в Югославия и Ирак. И в България също. BTW, на никой ли не му прави впечатление, че тази *** беше използвана на 300 км от нашата граница през 96-та година?! И историята историята колега..
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а бг колко произвежда или не сме пратили нито един патрон, камо ли снаряд
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин май накрая ще изполва нукс.
12
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така, ако Путин си прибере башибозука от Украйна няма да има нужда нито един американски снаряд.
11
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представям си как руснак ще направи снаряд от обеднен уран. Сигурно танкистите още на първия месец ще са болни от лъчева болест.
10
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 Защо Полша да не влезе в украинска територия след като агресора Русия отдавна е влезнал в беларуска територия? Нали руснаците се борят за паритет, защо подскачат когато другите искат паритет?
9
23
 
23
 
! Отговори
:) преди 1 година
всичко възможно трябва да се направи да се разположат руски ракети в Куба, Мексико, Гватемала, Хондурас, Коста Рика, Панама във всяка една държава ядрени бойни глави..да си знаят краварите, че в задния двор има ***, дето може по всяко време да им влезе мазно...
8
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще завърши изграждането на хранилище за тактически ядрени оръжия в Белорусия до 1 юли 2023 г. Москва няма да предава контрола над оръжията на Минск. Този ход на Кремъл е отговор на заявлението на полския посланик в Париж, че ако киевският режим загуби, отановска Полша ще влезе на украинска територия.
7
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 Виждам че си за мир в Украйна, но вместо да обвиняваш зелените би трябвало да протестираш пред посолството на червените агресори. Що се отнася до уран 238 това е метал вреден колкото желязото.
6
25
 
22
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
САЩ грабителите на света
5
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От месеци чакам да публикувате някакви изследвания на загрижена ЗЕЛЕНА западна организация доколко и какви замърсявания на почви, въздух и води има по повод активните военни действия на североизток от България. Включвайни превоза на произведеното и самото производство на ново оръжие. Включвайки разминираенто на хиляди и хиляди малки и големи мини, вйключвайки разрученията в строителството, тяхното разчистване и т.н. Къде е позицията на уж зелените по повод снарядите с обогатен уран, "нормални"??
4
26
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победата на Украйна над агресора Русия е най-печалившата американска инвестиция в момента. Ето това трябваше да обясни Путин на малобройните си слушатели.
3
26
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което руснаците го постигат с 10 снаряда американците го постигат с 1. На този факт трябваше да наблегне Путин, а не да говори кой колко произвеждал. Явно Путин търси друг ефект настройване на американската публика срещу Украйна която "пилее" парите на американците, неразбирайки че той с лично неговата си агресия настрои целия свят срещу Русия.
2
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се говоро от месеци и идваше от западни източници. Но естестено, някоо скачат като попарени, за са си защитават страната в конфликта и казва, че "нямало, как да е така" или "те ше запопнат да произвеждат много". Пентагонът казаха, *** се надяват, до 2025-а ще успят да произвеждат 70000 снаряда на ден, което пак няма да стигне нито за Украйна, нито за да се зяпълнят изхабените количества, а говорим за след 2 години.
1
47
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Света, в който живяхме досега си отива. САЩ ще останат в ъгъла, където им е мястото.