В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци

Руски журналист: Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче
30 мар 2023 13:04, Елка Василева
282
В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче", каза носителят на Нобелова награда за мир и главен редактор на "Новая газета" Дмитрий Муратов в интервю за кореспондента на Би Би Си в Москва Стив Розенберг.

В интервюто Дмитрий Муратов, чийто вестник престана да бъде издаван, изразява тревогата си това докъде може да стигне Кремъл в конфронтацията си със Запада и вероятността да се прибегне до ядрени оръжия.

Още по темата
"Две поколения живяха без заплаха от ядрена война", казва Муратов и допълва: "Този период обаче приключи. Ще натисне ли Путин ядреното копче или не? Кой знае? Никой не знае това. Няма човек, който да може да каже със сигурност".

По повод твърденията на Русия, че разполага с модерни уникални оръжия, които могат да унищожат всеки враг, Муратов отбелязва, че това е показателен пример как държавната пропаганда подготвя хората да мислят, че ядрената война не е лошо нещо.

"По телевизионните канали тук ядрената война и ядрените оръжия се рекламират, сякаш се прави реклама на храна за домашни любимци", посочва Муратов.

Той допълва, че хората в Русия са облъчени от пропаганда, че тя е като вид радиация и всички са податливи, не само руснаците, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Журналистът казва, че младото поколение е прекрасно, добре образовано. Близо един милион са напуснали страната, много от останалите са категорично против това, което се случва в Украйна.

"Да, Путин има огромна подкрепа, но това са възрастни хора, които виждат в него свой внук, който ще ги защитава и им носи пенсията и им честити Новата година. Тези хора вярват, че истинските им внуци трябва да отидат да се бият и да умрат", отбелязва Дмитрий Муратов пред Би Би Си.
 


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искам да сложа лайк плюс на Боби но не мога понеже не ми се хваща. Сигурно и на изборите така ще има невалидни бюлетини.
234
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България след изборите може би ще има фашиско управление което също е апокалипсис за съжаление .
233
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боби никому не са нужни информации а мнения и коментари. Както знаеш аз например не се страхувам и пиша мнения в прав текст. Те хората не четат статиите камоли други информации. Уважавам усилията ти , но нивото на аудиторията не е на ниво.
232
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
Ядрената война не е ефективна и това го знаят и от двете страни. Химическото оръжие също е не ефективно. Биологичното оръжие е това което е ефективно. За това САЩ разработва такова в много лаборатории по света, защото в САЩ са забранени. В Украйна са 30. Така че ядрена война няма да има, но биологическа? - кой знае. Веднъж САЩ пробва и то успешно...
231
5
 
9
 
! Отговори
ПОРШИН преди 2 месеца
Който познава Руснаците като манталитет знае че за тях е чест да се подготвят добре за идващата ядрена война. Правят го със гордост и желание,защото за разлика от запада ,те знаят как ще свърши всичко това и добрата подготовка ще е от изключително значение за изхода на войната !
230
3
 
4
 
! Отговори
Конфуции преди 2 месеца
Да но при една ядрена война руснаците ще щтракат с пръсти, защото са свикнали на кучешки живот а ние ще мрем от глад и студ и отчаяние.
229
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този е предател. Аз го гледах на един форум преди войната се похвали с наградата и Путин дори го поздрави от възпитание .Тогава разбрах че уважението им е взаимно.
228
13
 
12
 
! Отговори
мдаа преди 2 месеца
за света ще стане ядрен апкалипсис ако не се намери кой да гръмне кагебисткия плъх нвия азиатски хитлер
227
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единственото което Русия притежава са оръжията и заплахите с война, на това се гради нейната "мощ" в света, затова и ги рекламират така интензивно. Всеки рекламира това което е най-силното му предимство, по това се съди за съответната страна, за Русия това са оръжията и нападението над суверенни страни, под предлог че се бори с нацизма.
226
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оръжията, които САЩ изпращат в Украйна са отпреди 50 години ! ДРУГИТЕ много не ги показват. По добре Путин да си натиска копчетата на нощницата, там няма как да сбърка.
225
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По заоблени от окръжност излязоха товаришчите. Направо промениха геометрията.
224
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По *** от окръжност излязоха товаришчите. Направо промениха геометрията.
223
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отдавна предупреждавах Кремълските Корифеи, да не си навират гагиге в чужда паница. Сега ще джакат дядовия.
222
14
 
6
 
! Отговори
славянин преди 2 месеца
Интересно е че след Русия се оказа, че и Китай е вдигнал мерника на калдерата на Йелоустоун, защото знаят че след като го ударят и цяла г.в.дария отива в небитието!
221
15
 
8
 
! Отговори
до 230 от славянин преди 2 месеца
Ами хайде обясни ни какво ''зло'' е Русия, защото ние наистина не знаем какво ''зло'' е! За г.ведарите знаем, че са най-голямото зло на планетата, но за Русия не знаем какво ''зло'' е!
220
3
 
4
 
! Отговори
забравих преди 2 месеца
До До 241чешки художник рисува България под формата на турски ...Нефзлатна прага ??? ха ха де Билнали
219
4
 
6
 
! Отговори
До 241 преди 2 месеца
Явно никога не си ходил в Златна прага, за да се изхоожааш така невежо по въпроса! Седи си на село и цокай пърцуца
218
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия в момента е една препълнена бендзиностанция! Много бендзин, а никой не го купува. Ракетите са на свършване, Путин също
217
19
 
13
 
! Отговори
vale_karo преди 2 месеца
Не знам каква е агитацията в Русия ,но явно не дава резултат. Виж в САЩ агитацията дава .Както го казва народа" стрелят се под път и над път" То не са училища, университети та чак и Белият дом. Те на това се казва агитация.
216
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква Русия?! Хич не ми дреме какво рекламират. По-добре кажете ще спираме ли вноса на украинско жито като поляците?