Кремъл отхвърли възможността да спре офанзивата си срещу Украйна

Путин ще обсъди с Лукашенко предложеното примирие
31 мар 2023 16:30, Елка Василева
269
Кремъл отхвърли възможността да спре офанзивата си срещу Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл изключи възможността да спре офанзивата си срещу Украйна въпреки призива на основния си съюзник, беларуския президент Александър Лукашенко, съобщи Франс прес.

Още по темата
"По темата за Украйна нищо не се променя: специалната военна операция продължава, защото това е единственото средство за постигане на целите, стоящи днес пред нашата страна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той уточни, че президентът Владимир Путин ще обсъди следващата седмица с Лукашенко предложеното от беларуския президент примирие.

Русия не може да не обръща внимание на хипотетичната опасност, която създават за нея призивите за разполагане на ядрено оръжие в Украйна, добави Песков, коментирайки петиция, публикувана на сайта на украинския президент Володимир Зеленски. Това е "много опасна тенденция", подчерта говорителят.

Като потенциално крайно опасна определи той и обсъждането на идеята за изпращане на миротворчески войски в Украйна. По-рано унгарският премиер Виктор Орбан спомена за подобни дискусии в ЕС.

Подобни сили обикновено се разполагат със съгласието на двете страни, подчерта Песков. "В дадения случай това е потенциално много опасна тема".

Говорителят съобщи, че президентът Владимир Путин ще обсъди днес с постоянните членове на Съвета за сигурност новата концепция за руската външна политика.

Кремъл няма да коментира предявените в САЩ обвинения срещу експрезидента Доналд Тръмп. Това е вътрешен за САЩ въпрос, заяви говорителят.

(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
8
 
0
 
! Отговори
Сийка преди 1 година
Мачкай Мецо
179
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези не се страхуват от съда в Хага , а от присъдата на руският народ която ще дойде рано или късно .
178
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 210 А ти що не разбра до сега,че хората не харесват украинците.И не си точно човека , които ще определя кой ,какъв е къде ще ходи. Най-малко пък един уркопитек ,който се прави на българин
177
5
 
2
 
! Отговори
Герги преди 1 година
До 123САЩ контролират доста големи части от Ирак и Сирия .... при това най-богатите на .... позна - НЕФТ
176
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
От едно време се знае (Бисмарк) трудно става мечката, но още по-трудно е да я върнеш в хралупата. Ръчкаха ги докато стана белята. Целта както винаги е Европа да гори, а щатите да "помагат". Няколко души ще станат още по-богати, а народите ще се избиват за съмнителни идеологии. Нищо ново под слънцето.
175
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нечувана алчност и лакомия - да избиеш един народ и да присвоиш всичко. Един от най-големите бандитизми в човешката история.
174
9
 
11
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Доообър вечер Русо. роби! Добре дошла на Финландия в НАТО! ПуЙкин как е сега с още 1800км (двойно повече от преди войната в Украйна) сухопътна граница с НАТО? Русо. роби, скоро ще имате избор или нов господар с чайник, или Сибир! В България не ви искаме! Предатели!
173
1
 
13
 
! Отговори
? преди 1 година
Русия иска да избие Украйнците и да им вземе ресурсите.
172
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво ще се случи ако половин милион хамериканци дойдат със джаджите си в приятелска Украйна по покана на Зеленски? Ами кво се случи между индиянците и конкистадорите?
171
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Защо председателят Си се уплаши да отиде в Киев" Киев призовава всеки който помага срещу санкциите и изобщо търгува с РФ да бъде наказан и след това изказване следва ШИЗОФРЕНИЧНОТО Елате мили гости елате ни на гости да обсъдим бъдещите си действия... (преди време като санкция Ъкрайна спря транзита през РФ - тоест отряза и Китайците и искат Си да им дойде диванчепраз???)
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 203 Ти нещо добре ли си?
169
1
 
1
 
! Отговори
0808 преди 1 година
До Анонимен 3 часа назад, источник: РИА НовостиВСУ потеряли до 260 солдат и наемников на донецком направленииМОСКВА, 31 мар РИА Новости. Российские подразделения за сутки ликвидировали до 260 украинских солдат и наемников на донецком направлении,сообщило Минобороны.
168
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички се възхищават от героите! В древния Рим императрицата си е избирала лю6oвник измежду гладиаторите. Всяка българска жена копнее да се изтpяcкa със украински войн, а не с някой от онея де бегат по бели гaштeтa и пиcкaт!
167
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ммм Предложението на Китай е несериозно. Това е предложение за война а не за мир. Защо председателят Си се уплаши да отиде в Киев, въпреки многократните покани от Украйна. Защото в програмата влизаше посещение на Буча, а Китай е превърнал в Буча целия северозападен Китай населен от уйгурите.
166
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откога буксуването на място от 4 месеца се нарича офанзива?
165
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изпpaщат нова порция poccияни с 85мм Д-44 от 50-те на миналия век утре ще има статия за пopeднотo превзeманe на Бaxмут
164
3
 
11
 
! Отговори
ПТРК Хризантема преди 1 година
С нетърпение очаквам да посрещна Леопардите...
163
1
 
2
 
! Отговори
Ммм преди 1 година
Отхвърлили са предлажението на Китай!
162
1
 
3
 
! Отговори
А преди 1 година
Зеления ли предложи мир, че Руснаците не искат?!? Някой предложи мир ли?!? И Руснаците са казали не искаме да умираме?! Едва ли. Изкривена новина
161
12
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Леопардите не питат какви възможности приема или отхвърля Русия.Ще газят рашисти наред докато не ги изритат от украинската земя.