Кремъл отхвърли възможността да спре офанзивата си срещу Украйна

Путин ще обсъди с Лукашенко предложеното примирие
31 мар 2023 16:30, Елка Василева
269
Кремъл отхвърли възможността да спре офанзивата си срещу Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл изключи възможността да спре офанзивата си срещу Украйна въпреки призива на основния си съюзник, беларуския президент Александър Лукашенко, съобщи Франс прес.

Още по темата
"По темата за Украйна нищо не се променя: специалната военна операция продължава, защото това е единственото средство за постигане на целите, стоящи днес пред нашата страна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той уточни, че президентът Владимир Путин ще обсъди следващата седмица с Лукашенко предложеното от беларуския президент примирие.

Русия не може да не обръща внимание на хипотетичната опасност, която създават за нея призивите за разполагане на ядрено оръжие в Украйна, добави Песков, коментирайки петиция, публикувана на сайта на украинския президент Володимир Зеленски. Това е "много опасна тенденция", подчерта говорителят.

Като потенциално крайно опасна определи той и обсъждането на идеята за изпращане на миротворчески войски в Украйна. По-рано унгарският премиер Виктор Орбан спомена за подобни дискусии в ЕС.

Подобни сили обикновено се разполагат със съгласието на двете страни, подчерта Песков. "В дадения случай това е потенциално много опасна тема".

Говорителят съобщи, че президентът Владимир Путин ще обсъди днес с постоянните членове на Съвета за сигурност новата концепция за руската външна политика.

Кремъл няма да коментира предявените в САЩ обвинения срещу експрезидента Доналд Тръмп. Това е вътрешен за САЩ въпрос, заяви говорителят.

(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
6
 
! Отговори
Лъжци преди 1 година
Всички войни някой ден спират. Въпроса е на каква цена и какви щети имаш. А офанзивата напоследък отива на обратно.
159
10
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 година
До До Укро феновете. Само в главите на копейките има правземане на чужди територии. Целта на ВСУ не е да превзема чужди територии, а да освободят своите. Никой никога не е искал да настъпва към Москва или където и да е в Русия. Единствено в болните мозъци на алкохолизираните мужици превземането на чужди държави е нещо приемливо. Русия е единствената страна която продължава да иска още и още територии, време беше да им приседне
158
10
 
9
 
! Отговори
врачка преди 1 година
виждам края на Путин в един бункер с чаша новичок , историята се повтаря , такава е съдбата на фашистите
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ги старите политици. Имаше и едно време тракане на оръжия, но все се разбираха. Огромен проблем е, че няма воля за мир. Мирът винаги е правен задкулисно с подялба на сфери на влияние и територии. То, друг мир няма. Във война победители няма. За да спре войната трябват спешни преговори, с отстъпки за Донбас. Украйна ще се запази без руско езичното население. Русия ще обещае, че не иска други сфери на влияние, а старите соц държави остават в НАТО, без нови и без претенции към други. Това е.
156
0
 
3
 
! Отговори
тоз сина му преди 1 година
ше ходи ли на фронта все пак, или се скри в някоя "вражеска" държава
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
183..и като се събуди видя че си спал отвит. Затова протести,които не отразяват, фирмите режат персонал, премии, министри подканят да се къпем групово да пестим ток ..или да седим с яке у дома. А през това време се печатат евра и долари...
154
7
 
7
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Ама кво става със мащабното контранастъпление на нацистите ? Стигнахте ли до Москва или чакате Леопардите и ще си върнете загубените пет области до момента ? Ама друг път. В Артьомовск държите 20 процента от града и се надъхвате че няма да го загубите. Също като Соледар..
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно, Украйна ще я спре :)
152
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е стабилен, няма да се разпадне, банковата система е стабилна, икономиката се развива и расте, данъчните постъпления от бизнеса растат, навсякъде има усещане за сигурност и стабилност, не го мислете ЕС, мислете за изгладнелите руснаци.
151
0
 
4
 
! Отговори
Ц до 180 преди 1 година
Явно е не приемливо и за Русия.
150
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антъни Блинкен: "Примирие в Украйна е неприемливо за нас".
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв стандарт ви гони при война :))) Едните в Холивуд си налагат джендърите, другите са си естествени и садят картофи пред блока :)))
148
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хага шокира руснаците - унижението на властелина е трагедията на робите! "Руската матрица" е имперщина, опираща се на антиличностност, а това означава, че всичко трябва да се разруши и народът да се сформира отново, заяви Виталий Гинзбург на Каспаров.ru. Tова е събитие, чиито последствия засега дори е трудно да си представим в пълна степен. Първо, това означава, че Западът окончателно е поставил черно клеймо не само върху Путин и днешна Русия, но и върху "Руския свят" и руския народ. Второ, това е колосално постижение на украинската политика и дипломация.
147
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Андрей Пионтковски, Каспаров.ru : "Гадината да бъде размазана! Путин най-после разбра че Русия е загубила 4-та световна война. Украйна изпрати в долната лига "втората армия в света" и научи Запада да спре да се страхува от Пyтлep и ядрения му шантаж".
146
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 171 Вярно ли,едни просяци ще победят страна като Русия.Смешен си.
145
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бавната смърт на руската авиация. Почти всички пътнически самолети в Русия са модерни машини на Airbus и Boeing, но докога ще издържат. До дни, дори до часове руските пътнически самолети ще рухнат, авиацията ще се срине, останали без полети руснаците ще излязат на улиците и до дни, дори до часове ще свалят кремълския диктатор Путин и Русия ще рухне и ще ни се моли да ни продава евтино газ и нефт и всичко ще се върне както си беше преди.
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пионтковски: Путин моли на колене за спиране на огъня, чрез цялата си агентура папата, Мъск, Обама, Тръмп. Путин е лузър и го разбира. Русия упорито настоява за преговори с Украйна заради успешното контранастъпление на украинската армия и невъзможността да го спре. Това заяви пред изданието ГОРДОН живеещият в САЩ руски политолог и публицист Андрей Пионтковски. Президентът на Русия Владимир Путин е лузър и разбира, че времето му е свършило, заяви Пионтковски.
143
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност може да се твърди, че рано или късно Украйна ще победи и диктаторът Путин без никакво съмнение ще бъде изправен пред трибунала в Хага.
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В градините, пред блоковете садят картофи!
141
5
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Кремъл рано или късно ще ядат мазната опашка! Всички престъпници ще си получат заслуженото. Най- голямата грешка на западните демократични държави е, че допуснаха, че една авторитарна изостанала държава като Русия може да тръгне по демократичен път. Пълен абсурд! Руснаците са толкова изостанали, че от времето на цар Петър нищо не се е променило в мисленето им. Русия трябва да се държи настрана от свободните демократични държави и да я оставят да си сътрудничи с такивакато Иран, Сирия и Китай.