Кремъл отхвърли възможността да спре офанзивата си срещу Украйна

Путин ще обсъди с Лукашенко предложеното примирие
31 мар 2023 16:30, Елка Василева
269
Кремъл отхвърли възможността да спре офанзивата си срещу Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл изключи възможността да спре офанзивата си срещу Украйна въпреки призива на основния си съюзник, беларуския президент Александър Лукашенко, съобщи Франс прес.

Още по темата
"По темата за Украйна нищо не се променя: специалната военна операция продължава, защото това е единственото средство за постигане на целите, стоящи днес пред нашата страна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той уточни, че президентът Владимир Путин ще обсъди следващата седмица с Лукашенко предложеното от беларуския президент примирие.

Русия не може да не обръща внимание на хипотетичната опасност, която създават за нея призивите за разполагане на ядрено оръжие в Украйна, добави Песков, коментирайки петиция, публикувана на сайта на украинския президент Володимир Зеленски. Това е "много опасна тенденция", подчерта говорителят.

Като потенциално крайно опасна определи той и обсъждането на идеята за изпращане на миротворчески войски в Украйна. По-рано унгарският премиер Виктор Орбан спомена за подобни дискусии в ЕС.

Подобни сили обикновено се разполагат със съгласието на двете страни, подчерта Песков. "В дадения случай това е потенциално много опасна тема".

Говорителят съобщи, че президентът Владимир Путин ще обсъди днес с постоянните членове на Съвета за сигурност новата концепция за руската външна политика.

Кремъл няма да коментира предявените в САЩ обвинения срещу експрезидента Доналд Тръмп. Това е вътрешен за САЩ въпрос, заяви говорителят.

(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 147.. Когато си се родил в комуносемейство и тати те е пратил да завършиш АОНСУ обикновенно си неграмотен и използваш християнското добродушие на нашенците. Времето на добродушието свърши, ако не си разбрал. Ще има бой и то не за пред телевизията. Понял?
139
3
 
3
 
! Отговори
хайде стига ! преди 1 година
Хайде стига моля ви се, знаем ги опорките на путинофилите, то и Киев щяха да го превземата за 2 дни, но истината е, че към днешна дата Русия загуби 300 000 в Украйна, финансовата и система е на командно дишане, икономиката и е рухнала под санкциите, военните свалят чипове от съдомиялни машини да ги слагат на ракетите да воюват в Украйна, но Путин и руснаците живеят в някакъв паралелен свят и си въобразяват, че Русия може да победи модерната украинска армия и продължават неистово да се гърчат и да симулират някаква пародия на военна дейност в Украйна.
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение за стандарта ве мен, важното е кой може да пречупи другия....:))) Ти руснаци познаваш ли изобщо, за тех нема значение парата :)))
137
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е политически труп - факт. Санкциите действат, десетки милиони недоволни руснаци излизат в Москва и в цяла Русия да протестират срещу Путин. Със сигурност може да се твърди, че времето на диктатора Путин изтече. Руснаците искат да живеят свободно както в ЕС и Америка, руснаците мразят Путин и Русия и всеки руснак мечтае да живее като американец или западно-европеец.
136
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия умират по улиците от глад, но никой не смее да се надигне срещу Путин.
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукашенко въобще не е предлагал примирие, след като предостави на Русия част от територията на Беларус за инвазията им в Украйна. Прехвърлят си топката, за да баламосват публиката.
134
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците живеещи на запад, вече се пишат за Укранци. Ако ги питат заради акцента от къде са казват Киев, Украйна. Срам ги е от Руския си произход.
133
5
 
1
 
! Отговори
До долният преди 1 година
Я пак помисли за по високият стандарт на България спрямо Русия ? Виж БВП по ППС и пак ще си говорим.
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз бях за руснаците.... до 27.02.2022......
131
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 145Ах какъв оптимизъм, писан на руски компютър и подхранен от руския телевизор. Малката грамотност винаги води до изкривена представа за обществото и мястото на аборигена в него. Бих го съжалил, ако не пречеше, НО - само боят решава борбата с социалната гангрена
130
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 147Конфликта е между САЩ и Русия, те украинците ги пиши мъртви :))) Зеленски направи грешката да се показва като мисирка навсякъде, това допълнително усложни ситуацията на украинците :)))
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе аз съм много доволен от ЕС и НАТО, ние българите в ЕС и НАТО живеем на 2.5 пъти по-висок стандарт на живот от руснаците, много съм доволен от ЕС.
128
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин първом да си нахрани огладнелиия и одрипавял народ, а после да воюва срещу модерната натовска армия на Украйна.
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа е добре, добре се развива напоследък. Аз съм много доволен от развитието на ЕС, развиваме се добре и вървим напред.
126
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукашенко ще лети от някой прозорец
125
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе аз съм доволен. Спомням си времето от преди 2 години когато на летищата по цял свят беше пълно с нагли Руснаци и рускини, крякащи на руски така че цялото летище да ги чува. Вдигащи скандал, как така в безмитния магазин на летище Скипхол, служителя не говори руски.Сега вече няма такова нещо. Ако видиш руснаци, те си шепнат един на друг свити в някой ъгъл и се оглеждат плахо дали някой не ги е чул, че говорят на руски.
124
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък никога не съм бил за украинците. Тези нацисти от 2014 година избиваха сума ти народ, и деца убиваха, дори и българи изгориха живи в Одеса. Освен това такава държава и такъв народ няма, това е измислена държава и народ. Никой народ не би се нарекъл "покрайненци", не би се самоопределил като "ние от покрайнината". От покрайнината на какво?. Нямат нито история, нито владетели, нито култура, нито литература поети, писатели, художници, няма такава страна и такъв народ.
123
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След кремълската агресия срещу Украйна да сте видели срива на Европа и цивилизования свят? Напротив. Всичко грамотно и по богато от съветската *** бърза да се изнесе. Това са голите реалности и те не могат да се скрият с плащане на нашенски и чужди съветски мекерета. Колко ватенки ще бъдат убити - това решава султана, като знае, че той ще е последния. Руската армия загуби поне 20% и вече е плашило само за себеподобните. Ние чакаме. Краят е предизвестен, но броя на жертвите още не.
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкциите на Русия са точно 24083.Аре правете си сметка,ако на друга държава и ги треснат,дали ще оцелее ?
121
6
 
5
 
! Отговори
ХутинПуйло преди 1 година
Украинците трябва да събират руските трупове от цялата фронтова линия и да ги смилат в някой месопреработвателен комбинат. След това, с външни фирми и експорт на салам към Русия.