Кремъл отхвърли възможността да спре офанзивата си срещу Украйна

Путин ще обсъди с Лукашенко предложеното примирие
31 мар 2023 16:30, Елка Василева
269
Кремъл отхвърли възможността да спре офанзивата си срещу Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл изключи възможността да спре офанзивата си срещу Украйна въпреки призива на основния си съюзник, беларуския президент Александър Лукашенко, съобщи Франс прес.

Още по темата
"По темата за Украйна нищо не се променя: специалната военна операция продължава, защото това е единственото средство за постигане на целите, стоящи днес пред нашата страна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той уточни, че президентът Владимир Путин ще обсъди следващата седмица с Лукашенко предложеното от беларуския президент примирие.

Русия не може да не обръща внимание на хипотетичната опасност, която създават за нея призивите за разполагане на ядрено оръжие в Украйна, добави Песков, коментирайки петиция, публикувана на сайта на украинския президент Володимир Зеленски. Това е "много опасна тенденция", подчерта говорителят.

Като потенциално крайно опасна определи той и обсъждането на идеята за изпращане на миротворчески войски в Украйна. По-рано унгарският премиер Виктор Орбан спомена за подобни дискусии в ЕС.

Подобни сили обикновено се разполагат със съгласието на двете страни, подчерта Песков. "В дадения случай това е потенциално много опасна тема".

Говорителят съобщи, че президентът Владимир Путин ще обсъди днес с постоянните членове на Съвета за сигурност новата концепция за руската външна политика.

Кремъл няма да коментира предявените в САЩ обвинения срещу експрезидента Доналд Тръмп. Това е вътрешен за САЩ въпрос, заяви говорителят.

(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Срещу Кремъл не трябва да се воюва!Трябва да му се помогне!И с 2-та крака е в батака!
39
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба ви Ванга го е предрекла но дали ще се сбъдне е въпрос на време да разберем. Та тя в далечната 1977 г. в едно и интервю за БТ на въпрос от журналиста какво бъдеще го очаква света? Баба Ванга замълча понамръщи се и каза. Бъдещето ви хич нее добро. Европата ке изчезне но ако българия се държи с Русия щее добре. По онова време нямаше Русия а СССР и това много ни озадачи. Но ето че е знаела че СССР ще се разпадне и ще стане на Руска Федерация. Но ние пак сме на грешната страна както през ВСВ.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеята за изпращане на миротворчески войски в Украйна е начин на украинска територия да се вкарат отаноски войски.
37
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хъмвита горят Т-ьотки! Ще се драпа за примирие!
36
2
 
0
 
! Отговори
Деди преди 1 година
Също важи и за "сините каски" в косово - като "обрани" еврей се мотаятвече толкова години! Нама сини, няма бели каски, има рашки каски!
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34Иван Грозни ги направи извесни рашките, мисля че беше през 16 век :))) Петър Велики ги изкара на картата през 18 век :))) Разбира се не са древни като българите, но си имат своите постижения :)
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае стига ни занимавайте с тези руски бок.луци.
33
3
 
2
 
! Отговори
Деди преди 1 година
Ха-ха, какви миротворчески сили, какви пет пари! Видяхме ги "белите каски" с Сирия - нали се цанят за миротворци. Какви зловредни сили - то не бяха фалшификации, бели прахове, обеднен уран и какви ли не още шмекерии! Баста! Рашките ще си свършат започната работа до край.
32
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Фашизма и нацизма в укропитекия трябва да се изкоренят с бой!
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каква е сега евроцивилизацията? че какво и харесваш? Русия пази далеч повече достиженията на европейската цивилизация. Европа пази уродливия псевдо неолиберален модел в който няма нищо либерално а е заменено с тоталитарно.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква офанзива имало на нафтата, ва? Сега актуалното е ОФАНЗИВАТААА на Украйна! СЛАВА УКРАИНЕ!
29
3
 
13
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Не Украйна, а Московията няма история, Россия и славяни са неизвестни до 1720г, когато Петър си измисля името и "империята"! Това са фактите, пише ги в книгите, но трябва да се чете, не да се сипят "мъдростти" в нета!
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-жалки президенти от Ким и Лукашенко са, само Тръмп и Путин!
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То като тръгне адът на земята, нема спирачка, ама отде да го знае това украинското джудже :)))
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трийте трийте народа, господ вас ще изтрие драги медийни мракобесници!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете войната, чалгарите ще правят много важни избори! Ще правят държавата на Чалготека и парламента на Кукубенд! Спрете войната и гледайте чалгарско шоу и комедия! Спрете да се тепате беГлупаци!
24
13
 
7
 
! Отговори
ОТЛИЧНО преди 1 година
Правилно решение на Кремъл ! Злото и фашизмът трябва да бъдат изкорененеи и заличени !
23
2
 
1
 
! Отговори
Има още едно събитие преди 1 година
,което трябва да се случи и това е т.н. "пролетна украинска офанзива". Доста хора се изказаха, че това може да е повод да удължаване на войната, независимо от това дали е успешна или не. Запада налива техника и снаряди в Украйна, министъра на отбраната с някакво червено яке се снима как се вози на страйкери, чалъджъри и прочие. С пиара добре се правят, но на бойното поле не толкова. Доста видеа има, които показват, че украинските войници са вече изтощени и искат спиране на войната.
22
0
 
3
 
! Отговори
До 18 ако Тръмп... преди 1 година
В Мексико ли, щеше да е войната?
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво стана с иБaxмyтя ва? Кво стана с наБуча ва? Кво тана с Херсоня ва? Де е гаранцията че като се премести гюрултията, руснетата и в Москва няма да си обърнат гaзa и Украйна да постави там прозеленско правителство или да стане част от Украйна?